... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

hecker14
Autor témy
Auto: BMW E46 320D automat
Kraj: Bratislavský

Re: TURBO K.O. - Nedal sa zastavit motor...Prosim pomoc

Pondelok, 27. Augusta 2012, 22:06

bramborak napísal:
toto je nocna mora kazdeho turbodiesel-majitela :cry:
hrozne nieco,pocut diesel na maximalne otacky.
podla mna, logicky.. treba dat 5ku (6ku) a pustit spojku + brzdiť do toho,nech motor skape, ci ani to nepomoze ? 8-[
pred tym sa ti turbo nejako prejavovalo ? zralo olej, dymelo,netahalo atd ?
baterku nepomoze odpojit kedze diesel ide aj bez baterky myslim.
-----
(ked uz k.o .motora, tak aspon riadne gumovacky by som robil :lol: :lol: )

No baterku nepomohlo odpojit a tym ze mam automat tak 5ku by som tam nedal...a netrufol by som tam dat Dcko na automate lebo ani majitel servisu by si nato netrufol...jedna vec odjebes prevodovku pravdepodobne pri takom tlaku a nehovoriac otom ci mi neutecie auto...zacal by gumovat a neviem co...a potom ked to nevies vyradit do neutralu tak si v p***...

Pred tym sa nechovalo nijak zle...olej nemam pocit zeby zral, turbo v poho, biely dym iba v zime ked bolo chladno :D...inak vobec

Užívateľov profilový obrázok
bramborak
Auto: e91 "07
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 27. Augusta 2012, 22:17

ked je mráz vonku tak biely dym je normalka na diesloch. aspon na tych co som mal ja :mrgreen:
aky som rád ze mam manual. prevodovku... spojka by zasmrdela,ale nejako by sa to hadam uškrtit dalo. :oops:
nahradne diely: E34 tour+sedan, E32
kúpim akýkoľvek kat/y,zanesený DPF filter=> sukr.sprava :)

matus22
Auto: e46 330D touring

Pondelok, 27. Augusta 2012, 23:09

zistit či je pridretý sa dá jednoduchu ....račnou skúsiť potočiť motorom ked ide je to ok a ked ani nepohneš tak je to ko
Ešte má napadlo či automat prežil odtah
BMW E46 330d r.v. 01 M57 touring pribehy-nasich-aut/drl-a-diagnostika-t70065.html
ex: BMW E36 318ti r.v. 96 M44 compact pribehy-nasich-aut/predane-koniec-pribehu-t10136.html

irons
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Bratislavský

Utorok, 28. Augusta 2012, 20:47

Rottwa napísal:
Na manuale zaradit rychlost a pustit spojku, na automate zastavit privod vzduchu, ktory podporuje horenie. Stat sa to moze na kazdom vznetovom motore s turbom.

:lol: =D> :thumbup:

Ako zastavit privod vzduchu, staci upchat sanie nad ladvinkami nejakou handrou myslis alebo ako? Odkedy som takuto akciu videl na zivo s jednym postarsim volvom, tak moc kludu mi nepridava citat taketo veci... Hlavne ked klapec pise, ze sa mu motor nijako cudne neprejavoval predtym.

Rottwa
Kraj: Zahraničie

Utorok, 28. Augusta 2012, 20:58

Upchat (rukou ?) potrubie pred klapkou, napriklad za airboxom. Nic prijemne robit to na vyturovanom traktor-motore a pochybujem ze sa to da stihnut kym sa motoru nieco nestane.

Dnes som sa bavil s kolegom a zazil to tiez nazivo na Golf 4 TDi. Motor mal cca 150 000 km, olej nezral, nijak sa zle neprejavoval. Na ceste domov z roboty sa isiel pohnut zo semaforu a ked odradil 2, auto vystrelilo dopredu ako splasene, kudol dymu z vyfuku a otacky na max a kym stihol za par sekund pribrzdit a nechat motor zdochnut, stretol sa mu piest s ventilom na dvoch valcoch a zaklepal ho do gulocky....agregat kaputt.

bramborak

Streda, 29. Augusta 2012, 03:19

:cry: hororove scenare toto... pre nás traktoristov

Broňoš
Auto: e46 330dT
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 30. Augusta 2012, 10:01

tady je vysvětlení i s pěkným počtením
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2012062402

Mi_t_is
Auto: BMW E36 325iA
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 30. Augusta 2012, 10:21

Presne toto sa ti stalo.. Veľa ľudí to opisuje a ked už mate to turbo treba sa naučiť čo robiť pri takomto hororovom scenári.. Tipujem že motor uplne kľakol.. keby si ho zadusil hned a mal to nacvičené mohol žiť.. Vačšinou sa ale o tom že takéto niečo existuje dozvú ropáci až po [-(
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 30. Augusta 2012, 11:01

motor je KO určite, nieje možno zadretý,ale pridretý je určite, ak išiel bez oleja,to je iba prvá časť, a ešte sa modli aby prežil maximalne otačky automat.......ak sa takéto niečo stane,treba zapchat handrou vyfuk,alebo zapchat hadicu sania,iba tak možeš zachrániť motor....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Schneider
Auto: BMW 320D,Touring,04

Utorok, 18. Septembra 2012, 17:06

Ako si nakoniec dopadol, v akom stave bol ten motor?
Hmmm, nepríjemné situácie...
Manuál sa dá zastaviť navyšším kvaltom, ale automat? Už dávnejšie som nad tým rozmýšľal, čo robiť.... Pár krát som skúšal zastaviť diesla na voľnobehu ( hladký nafťák 2,3D - Sierra) upchatím výfuku, myslím že neudržíš ani handru ( vysoké teploty, a tlaky),ak sa nepopáliš, tak by som čakal že prerazí niekde výfukové potrubie...
Upchať sanie? dobrý nápad,mám odskúšané, je to bezproblémové, ale malá netesnosť na spoji, napr.vstupe do vzduchového filtra, a beží motor ďalej ( síce priškrtený, ale beží),....
Pokiaľ ale máš nejakú minutku, dve, asi by som šiel rovno pidlikať pod kapotu, a odrezať hadicu od intercoolera pred EGRom... chce to ale duchaprítomnosť a netrasúce sa ruky okolo remeníc...

bramborak

Utorok, 18. Septembra 2012, 20:37

presne...tiez ma to napadlo.., povinná vybava traktoristov je nožík v tapaciry soferovych dverí, :mrgreen: resp. hned po ruke niekde a rozrezať hadicu pred egr ventilom, ale bude to boj pri max. otackach. Rudolf Diesel je svina :lol:

lubomt

Nedeľa, 23. Septembra 2012, 20:34

Toto som zazil uz viackrat, ako vodic, spolujazdec ... Caz Turbo sosne motor olej a kedze ten sa vo valcoch zapali, ma vyssiu teplotu horenia a otacky vyletia na maximum aj cez obmedzovac. Teplotou sa prepalis piesty a bud cez prepalenu dieru alebo prasklinu si zacne tahat olej cez piest priamo zo skrine... A takisto turbo... Pomoze napr. zaradit 1 a cez spojku a brzdu udusit motor. Takto to cloveka napadne s tejto situacii sko prve... Pri automate - hm, neviem, co by na to povedal... Teplota zdeformuje velakrat valec a je to v riti... Kedysi na Crome 2,5td sme po tomto kupili novy piest, no nevosiel, museli sme zavarit prepaleny piest a motor jazdi doteraz. Druhy piest stihlo spravit len priehlbinu. Na kamaratovom passate sa to stalo za jazdy pri 130km/h na dialnici, bol som spolujazdec s musel dat druhy motor

Viktor
Auto: BMW 320d E46

Piatok, 28. Septembra 2012, 08:08

uz som myslel ze to nikto nenapise ale Simik nesklamal sak zapcham vyfuk a musi zdochnut nepcham tam tricko pritlacim topankou to je jedno hlavne ze zachranim motor... a nozik nosit vo dverach je chujovina sak to musi furt suchotat... dam si ho do puzdra a odlozim v stredovom paneli do jedneho kastlika ( ja ho tam mam... je to dobre napriklad aj v pripade nehody kedy treba reznut pas alebo tak aby ho mal pripadne aj spolujazdec po ruke) nehovorim ze som za voalntom anjelik ale co robia niektory primitivi za volantom to je nepochopitelne tak sa nespolieham na stastie...

Tybee
Auto: BMW E46 touring 2.0d
Kraj: Nitriansky

Piatok, 28. Septembra 2012, 16:48

co tak odrezat hadicu 12 alebo 13???
Obrázok

Milosss

Piatok, 28. Septembra 2012, 17:27

Do motora sa nevstrekuje žiadna nafta v tom momente, takže je to bezpredmetné, spaľuje čistý olej.
Nur Original ist Legal.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní