... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
spikerHC
Autor témy
Auto: F10 530XD
Kraj: Banskobystrický

Tmave svetla aj smerovky

Piatok, 11. Júla 2014, 07:26

Pani hladal som to tu a nenasiel tak ak zakladam duplom upozornite ma.
Moja otazka je ze ci fizly nebudu picovat ked budem mat predne aj bocne smerovky tmave aj zadne svetla dymove. Budu do toho rypat alebo nie?
F10 530XD
EX E46 330D
EX F30 318d

Sk1r3x
Auto: AUDI A6 C7
Kraj: Nitriansky

Re: Tmave svetla aj smerovky

Piatok, 11. Júla 2014, 07:56

no ja tak jazdím 2 roky , akurát tie zadné svetlá niesu dymove a zatial nebol žiadny problém .... Aj keď sú tie smerovky bez homologizačného znaku

dzuro27
Auto: BMW G21 330e
Kraj: Bratislavský

Piatok, 11. Júla 2014, 07:59

Neviem ci nebude problem ked niekto do teba nabura zozadu a mas dymove svetla. Podla mna to policajti nemusia uznať za jeho chybu a hodit to na teba že on nevidel tvoje svetla ked ich mas tmave. :-k
Bmw E91 318i
Bmw E46 318i

msakac33

Piatok, 11. Júla 2014, 08:16

Predpis Európskej hospodárskej komisie Organizácie Spojených národov (EHK OSN) č. 48 – Jednotné ustanovenia o homologizácii vozidiel z hľadiska montáže zariadení na osvetlenie a svetelnú signalizáciu

Svetelné zariadenia na vozidlách musia spĺňať ustanovené technické požiadavky, podľa ktorých musia byť homologizované alebo typovo schválené ES.

Podľa predpisu č. 48,.. -5.15. Farby vyžarovaného svetla
- smerové svietidlo : oranžová

a uz sa to konecne naucte, ze na autach okrem zltych hmloviek nemôzete mat ani zatmavene ani cervene smerovky, ani zlte dialkove svetla ani nic ine cim si zhovadite svoje BMWcka ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

P.S.: ak si to niekto chce overit tu j elink, strana 23 : http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 152:SK:PDF
Prílohy
pre kokotov z bmwklubu.jpg

jkk
Auto: E91 330xd

Piatok, 11. Júla 2014, 08:59

myslim ze farba smrovky (plastu) a farba vyzarovana smerovkami su dve rozne veci...na zadnej casti auta ma vacsina aut cire smerovky s oranzovou ziarovkou...cize ak bocne smerovky budu cierne ale dostatocne budu blikat oranzovym svetlom aj cez slnecny den tak by to problem nemal byt...

ina vec je dymove svetla...pokial ich kupis homologizovane tak ok ale pokial to chces riesit foliou ci nedajboze sprejom tak to je asi najvacsia volovina co sa moze na aute spravit...nie je nic horsie ked pocas hmly ci dazda zbadas dva kahance 3metre pred sebou...znizovat svoju viditelnost je uz TUZING najvysieho kalibru =;
EX: E91 330xd `08
EX: E46 330i `00
EX: E46 323i `99

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Sk1r3x
Auto: AUDI A6 C7

Piatok, 11. Júla 2014, 09:03

Presne , vyžarovanie a farba plastu sú dve rôzne veci. Mám čierne smerovky a blikajú jasne oranžovo.
Keby blikali inak tak sa môžme hádať, ale vodič ktorému dávam znamenie alebo proste hádžem smerovku vidí, že je jasne oranžova, aj predná aj bočná.

kubo323ci
Auto: e46 323ci
Kraj: Žilinský

Utorok, 15. Júla 2014, 05:19

ja som zainvestoval kupil som origo zatmavene s homologizaciou a mam pokoj nikto mi nic nemoze. No kamarat ma na zadnych svetlach foliu a farba svetiel sa skoro vobec nezmenila takze ja si myslim ze ked to tou tmavou farbou neprezeniete tak by nemal byt problem samozrejme pokial to nebude vadit policajtovi.

6kamil6
Auto: G01 20d

Utorok, 22. Júla 2014, 21:29

...pravda... sklicka mozes mat aj ruzove. No ak ti policajt povie zapni vystrazne a blikaju jasne oranzovo nemoze ti viac co povedat. Howk
BMW G01

ex: BMW f31 110kw
BMW e87 89kw
BMW e46 110kw

ice.blade

Utorok, 22. Júla 2014, 21:52

v zakone je dane svetelne vyzarovanie ale aj odrazky ktore su vo svetlach musia byt farebne podla zakona cize ak chce niekto ruzove zadne svetla mal by mat stale odrazky cervene inak to mozu policajti pokefovat... to ci mozu byt smerovky zatmavene mozu ale smerovka musi dost jasne a jednoznacne blikat aj cez zatmavenie

msakac33

Streda, 23. Júla 2014, 08:20

ice.blade napísal:
v zakone je dane svetelne vyzarovanie ale aj odrazky ktore su vo svetlach musia byt farebne podla zakona cize ak chce niekto ruzove zadne svetla mal by mat stale odrazky cervene inak to mozu policajti pokefovat... to ci mozu byt smerovky zatmavene mozu ale smerovka musi dost jasne a jednoznacne blikat aj cez zatmavenie

neviem naco tu dookola spekulujete, stale plati toto: Predpis Európskej hospodárskej komisie Organizácie Spojených národov (EHK OSN) č. 48 a kde zacina a konci farebne spektrum bielej ci oranzovej farby si myslim ze vie zhodnotit aj retardovany cigan, cize asi tak :mrgreen:

epi
Auto: e46 FL

Streda, 23. Júla 2014, 11:21

msakac33 napísal:
Predpis Európskej hospodárskej komisie Organizácie Spojených národov (EHK OSN) č. 48 – Jednotné ustanovenia o homologizácii vozidiel z hľadiska montáže zariadení na osvetlenie a svetelnú signalizáciu

Svetelné zariadenia na vozidlách musia spĺňať ustanovené technické požiadavky, podľa ktorých musia byť homologizované alebo typovo schválené ES.

Podľa predpisu č. 48,.. -5.15. Farby vyžarovaného svetla
- smerové svietidlo : oranžová

a uz sa to konecne naucte, ze na autach okrem zltych hmloviek nemôzete mat ani zatmavene ani cervene smerovky, ani zlte dialkove svetla ani nic ine cim si zhovadite svoje BMWcka ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

zaujimave, ze 3/4 (ak nie viac) v sucasnosti vyrobenych aut ma smerove svietidla bielej farby.....a vsetko je pohode.....

jkk
Auto: E91 330xd

Streda, 23. Júla 2014, 11:31

citaj este raz :wink:

Farby vyžarovaného svetla
EX: E91 330xd `08
EX: E46 330i `00
EX: E46 323i `99

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

epi
Auto: e46 FL

Streda, 23. Júla 2014, 14:30

jkk

pisal som na margo toho, ze farba svetla a farba svietidla nemusia byt totozne....svietidlo moze byt aj zelene, ak emituje svetlo zodpovedajucej vlnovej dlzke (tzn. farbe), vsetko je OK

msakac33

Streda, 23. Júla 2014, 17:36

epi napísal:
zaujimave, ze 3/4 (ak nie viac) v sucasnosti vyrobenych aut ma smerove svietidla bielej farby.....a vsetko je pohode.....

](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) citaj poriadne !!!

ice.blade

Streda, 23. Júla 2014, 21:07

neviem kto tu ma citat poriadne ale fakt je rozdiel medzi farbou svetlometa a vyzarovanym svetlom zo zdroja svetla... mozem mat modre svetla ale ked smerovka blika na oranzovo, brzdove svetlo brzdi na cerveno a predne svetla svietia vo vlnovej dlzke denneho svetla mozu mi vsetci fukat... jediny problem by bol s odrazkami tie sa pod modrym svetlometom blbo robia cervene ale zatial som nevidel ze by niekoho buzerobali koli odrazkam

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných