... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
majdo-dk
Autor témy
Auto: BMW 330cd e46
Kraj: Žilinský

surne potrebujem pomoct.Mlaka pod autom E46 1,8i

Štvrtok, 26. Januára 2012, 18:01

Zdravim.Prosim vass surne potrbujem poradit pomoct.... Tecie mi chladiaca...Vzdy ked mam motor zohriaty a stojim na parkovisku tak moc nececie ale ked rano pridem pod autom je mlaka.Newiem ci sa mi to zda ale sa mi zda ze to tecie coras viac.Vsetko to zacalo ako prisli prve mrazi.Mlaka je pod autom v miestach za motorm niekde medzi motorom a prevodovkou.Uz som dal pretesnit motor pozerali vsetky hadicky a nikde nic nebolo vidiet. Menil som vela tesneni na motore ale nie pod hlavou.Jedine co ma napada je zeby to bolo tesnenie pod hlavou alebo radiator kurenia.Ma stym niekto skusenosti??? Praskol niekomu radiator kurenia??? Potrbujem to surne vediet.. Prosim zufalo prosim o pomoc... :roll:
BMW e46 330d tour

Obrázok

naftaman
Auto: BMW E46 330d 135kw
Kraj: Trnavský

Re: surne potrebujem pomoct.Mlaka pod autom E46 1,8i

Štvrtok, 26. Januára 2012, 18:04

Možno blbá otázka ale mizne ti teda voda z chladiča?

majdo-dk
Autor témy

Štvrtok, 26. Januára 2012, 18:15

Ked je pod autom tak asi nebude v chladici... :) hej hej mizne mi voda z chladica... kazdy druhy den dolievam... podla toho ci jazdim alebo nie.... Lebo ked sa vozim tak nic ale ked neham auto stat tak mlaka jak hovedo....
BMW e46 330d tour

Obrázok

Avenger
Auto: E46 320i 110kw

Štvrtok, 26. Januára 2012, 18:24

To budes mat mozno len popraskane hadice alebo chladic... ja som nedavno tiez menil nafuklo ho a zacal tiect
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

majdo-dk
Autor témy

Štvrtok, 26. Januára 2012, 18:30

chladic to nie...ten som uz menil.... a mlaka je medzi motorom a prevodovkou...keby to bol chladic tak je plaka vpredu nie? :(
BMW e46 330d tour

Obrázok

sinner33
Auto: BMW3 318i e46

Štvrtok, 26. Januára 2012, 21:39

Pozri toto.Mozno niektore z tychto hadic.Mas pod autom ten plastovy kryt motoru?
Ak ano,tak ti voda steka po nom az k prevodovke a moze to byt kludne prasknuta hadica za motorom.
Ak by si mal zle tesnenie pod hlavou,tak by sa ti prehrieval motor.Prefukovalo by to cez tesnenie a zavzdusnila by sa ti chladiaca sustava.
Takze tesnenie by som nebral ani v uvahu ked si pisal,ze za tepla v pohode a za studena tecie.
Daj dole pelovy filter s drziakom a uvidis ci tam nie je niekde hadica v prdeli.
Este sa ta opytam a nemrznucu si si meral ci tam mas?
Mozno mas karter prasknuty.(Blok motora)

http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/S ... ter_hoses/

majdo-dk
Autor témy

Piatok, 27. Januára 2012, 07:25

ice.blade - tu 10 som nepozeral este.Neska po robote to pozriem a dam ti vediet.
Sinner33 ja ten plastovi krit pod motorom nemam som ho dal dole lebo sa mi zlomili zadne uchyty tak suchal.Takto sa ta opytam ked mi klepe motor pri radeni ako ked vytocim jednotku do 4000 ot a stlacim spojku tak tak hnusne dost hlasno klepoce moze to byt tym ze je prasknuty blok motora?Dufam ze nie.A teraz v zime asi tazko zistim ci sa prehrieva nemyslis?No neviem skusim pozriet tu rurku za motorom a uz ked dam prec pelovy filter a tek krit tak to skusim pozriet poriadne odkial to tecie.Neska ak nebude velka zima tak to popozeram.Potom dam vediet.
BMW e46 330d tour

Obrázok

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Piatok, 27. Januára 2012, 07:26

Kolienko za motorom c.10 sa velmi lubi zlomit... No pri teplom motore by si zacal velmi rychlo dymit, v kabine by bol smrad jak v opicarni a vyvrel by si za par minut...

majdo-dk
Autor témy

Piatok, 27. Januára 2012, 08:01

eko.fres tie priznaky co si pisal tak by boli keby bolo prasknite tesnenie pod hlavou? Ci? No tak smrad nemam a motor sa tiez neprehrieva.A to jazdim z DK do BA. Len teraz neviem ma trosku zaskocilo to ci nemam prasknuty blok motora.Ak sa zisti ze je to blok tak to auto dakomu darujem :'(
BMW e46 330d tour

Obrázok

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Piatok, 27. Januára 2012, 08:03

stava sa ze sa kolienko rozlomi presne tam kde je tesnenie a len slzi cize nesmrdi ani sa neprehrieva... po dlhsej jazde ked sa vypne motor je pocut zo zadu motora jemne sycanie... ak sa rozlomi tak sa tazko dava von ta zlomena cast vo vnutri hlavy ... inak to koleno neni drahe

majdo-dk
Autor témy

Piatok, 27. Januára 2012, 10:16

je mozne ze je to to kolienko vzadu lebo raz som pocul ako cosi sici ale bolo to uplne tichucke.A teraz som si spomenul ze ked vypnem motor tak vptredu niekde kde je termostat tak daco nad tym tak jemne klopka.Moze to byt daco spolocne?Ze ak je prasknute to kolienko ci tam nestraca tlak a ked to sici ci to nemoze daco klepat?
BMW e46 330d tour

Obrázok

storal
Auto: BMW e46 320d 110kW
Kraj: Bratislavský

Piatok, 27. Januára 2012, 11:21

Hej, ta priruba z motora na hadicu lubi pustat...

sinner33
Auto: BMW3 318i e46

Piatok, 27. Januára 2012, 15:29

ked mas zavzdusnenu sustavu,tak je jedno ci je zima,alebo leto.Motor sa ti jednoducho prehreje.
Lenze to by ti voda striekala za tepla a ty pises ze za studena to tecie viacej.Ze?
A k tomu bloku motora je to dost natazko.
Vacsinou sa stava ze ti praskne ked nemas nemrznucu zmes a je poriadne pod nulou.Inak by ti nemal sam od seba prasknut.
Ale pocitam ze ho prasknuty mat nebudes.
To klepanie moze byt od ventilov,alebo vylagrovany motor.
Od ventilov by si pocul cvakanie a hlavne za studena.
Alebo bol pridrety motor a loziska na kluke su v ......
Tam je toho vela.Piestne capi,ojnicne loziska,atd.

A ktomu darovaniu,dufam ze take nieco nebudes musiet robit. :smile:

majdo-dk
Autor témy

Piatok, 27. Januára 2012, 18:28

sinner33 KEby som ti to v nedelu (buducu) doniesol nepozrel by sa sa nato??? ako to co je a kde to je a co to robi a preco to roby a taak... A neka som sa snazil pozriet to kolienko za motorm 10 ale akosi som ho tam nevidel... :( ale ked som sa vozil neska tak som som motro zohrial tak nic nesicalo... Ale hadica co ide od nadrzky do motora tak bola celkom dost tvrda... proste natlakovan jak hove*o...A myslim si ze to bude to tesnenie lebo za stude na dymi ako 300rocne auto.... A aj okolo tesnenie je setko akesi mokre... :( a ozaj za studena som pozeral olej a na vicku bola taka biela hmota "maslo" takze mi ide do oleja voda... takze je to bud hlava alebo tesnenie pod hlavou... ci?
BMW e46 330d tour

Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných