... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
bocan111
Autor témy
Auto: E34-520iT+E46-318iT
Kraj: Žilinský

Spojka nevypína, E46 Touring, 1,8i, 2001,

Utorok, 15. Októbra 2013, 08:02

ahoj...poprosím o názor + radu ? ... vecer som normalne odstavil auto, druhy den uz nejde zaradit rychlost pri beziacom motore, pri vypnutom ide radit krasne ... pri nastartovani s rychlostou a vymacknutou spojkou, skubne auto/ostala stale zaradenea rychlost / ... hladina kvapaliny v nadrzke mierne stupla a pri mackani spojky malicko pulzuje hladina hore dole ....

.... ked hladina kvapaliny pri zoslapovani spojky chodi v nadrzke hore dole /cca3mm/ tak by to mal byt hlavny valec chybny, nie????? ....čo Vy na to?

.... ďakujééém!
Naposledy upravil/-a bocan111 v Streda, 16. Októbra 2013, 10:28, upravené celkom 3 krát.

potmehuth
Kraj: Nitriansky

Re: Spojka nepracuje, E46 Touring, 1,8i, 2001,

Utorok, 15. Októbra 2013, 09:20

Skus nasliapat spojku, ci bude neaka zmena. A po tom našliapaní to išlo radiť lepšie? Alebo nie? Ak áno, tak je problém v niektorom valci, ak nie, tak to treba bližšie omrknúť. Mozno Ti fakt odislo aj to lozisko.

bocan111
Autor témy

Re: Spojka nepracuje, E46 Touring, 1,8i, 2001,

Utorok, 15. Októbra 2013, 11:44

potmehuth napísal:
Skus nasliapat spojku, ci bude neaka zmena. A po tom našliapaní to išlo radiť lepšie? Alebo nie? Ak áno, tak je problém v niektorom valci, ak nie, tak to treba bližšie omrknúť. Mozno Ti fakt odislo aj to lozisko.

tak po našliapaní sa vobec nic nezmenilo...jednoducho spojka nevypina....na volnobeh to ide krasne tichucko a zo spojky nejdu ziadne paskvilné zvuky...proste uplne ticho normal...

potmehuth

Re: Spojka nevypína, E46 Touring, 1,8i, 2001,

Utorok, 15. Októbra 2013, 19:49

Najlepsie to bude asi rozobrat, inak to asi nevyriesis. Spojka bud ide, alebo nejde. Ked vobec nejde, ako v Tvojom pripade, treba to rozobrat. Inak to budu len dohady a domnienky.

bocan111
Autor témy

Streda, 16. Októbra 2013, 21:54

Tak asi nikto zodpovedne nevie, že ... ked hladina kvapaliny pri zoslapovani spojky chodi v nadrzke hore dole /cca3mm/ a pri tom spojka nevypina, tak by to mal byt hlavny valec chybny, čo? ...
to nikto nema s tym skusenosť? ...dik este raz za zodpovednu radu, inak to musim cez vikend komplet rozobrat, co sa mi teda fakt nechce ... ](*,)

thomaso
Auto: BMW 330i E46
Kraj: Košický

Štvrtok, 17. Októbra 2013, 10:15

na predošlom aute som mal veľmi podobné príznakya bola to zlomená lamela. Ked som stal a motor vypnuty zaradit islo vsetko, ked bolo nastartovane ne a ne tam vrazit rychlost ](*,)

bocan111
Autor témy

Piatok, 18. Októbra 2013, 07:01

thomaso napísal:
na predošlom aute som mal veľmi podobné príznakya bola to zlomená lamela. Ked som stal a motor vypnuty zaradit islo vsetko, ked bolo nastartovane ne a ne tam vrazit rychlost ](*,)

....ja tak isto...a prosim Ta, rychlost nesla zaradit, lebo to islo cez zuby, alebo vobec to nemalo snahu tam nejaku rychlost dostat, ako keby rychlost. paka neisla skocit vobec do polohy zaradenej rychlosti? ...dik...

thomaso
Auto: BMW 330i E46
Kraj: Košický

Piatok, 18. Októbra 2013, 08:53

práveže nie cez zuby ale páka nechcela skočiť do rýchlosti. Keď som štartoval so zaradenou rýchlosťou a na spojke tak auto sa hneď ako sa roztočil štatér pohýnalo dopredu. Keď bola spojka vonku tak som tu zlomenu lamelu videl. A puklo to keď som výchdzal z podzemnej garáže...

bocan111 napísal:

....ja tak isto...a prosim Ta, rychlost nesla zaradit, lebo to islo cez zuby, alebo vobec to nemalo snahu tam nejaku rychlost dostat, ako keby rychlost. paka neisla skocit vobec do polohy zaradenej rychlosti? ...dik...

bocan111
Autor témy

Sobota, 19. Októbra 2013, 09:43

thomaso napísal:
práveže nie cez zuby ale páka nechcela skočiť do rýchlosti. Keď som štartoval so zaradenou rýchlosťou a na spojke tak auto sa hneď ako sa roztočil štatér pohýnalo dopredu. Keď bola spojka vonku tak som tu zlomenu lamelu videl. A puklo to keď som výchdzal z podzemnej garáže...

no ja som vyliepal na taky vysoky obrubnik a auto odparkoval a druhy den uz neslo zaradit, teda nefungovala ta spojka...len sa mi nieco take marí, že som vtedy este v pohode vysliapol spojku, vyhodil rychlost, zabrzdil a vypol motor...na vypnutom motore potom hodil jedničku a zamkol auto...a druhy den už to nefungovalo, do prdele! ](*,)

Peters2
Auto: BMW e46 tour 999PS

Sobota, 19. Októbra 2013, 20:58

skusal si to odvzdusnit? To ze budes slapat do pedala ako o zivot ti moc nepomoze skor naopak, spenis tu kvapalinu a bublinky su zleee... Pochybujem ze to bude nieco z loziskom, alebo lamelov, skor hydraulika!

bocan111
Autor témy

Nedeľa, 20. Októbra 2013, 11:00

Peters2 napísal:
skusal si to odvzdusnit? To ze budes slapat do pedala ako o zivot ti moc nepomoze skor naopak, spenis tu kvapalinu a bublinky su zleee... Pochybujem ze to bude nieco z loziskom, alebo lamelov, skor hydraulika!

...ja mám tiež veľmi vážne podozrenie na hydrauliku, konkretne hlavny spojk. valec pod pedalom...zacalo to robit zrazu! nezhorsovalo sa to postupne....ako keby zrazu a zrovna vtedy nieco povolilo a odislo...ze by tesnenie na piestiku valca, napr. ... idem to zajtra robit ku kamosovi, lebo sam to aj tak potom neodvzdusnim, tak som celkom zvedavy...novy spojk. valec uz mam, tak sa uvidi ! 8)

Peters2
Auto: BMW e46 tour 999PS

Utorok, 22. Októbra 2013, 07:51

skor by som mal podozrenie na ten pomocny, ten je predsa len na "podvozku" ako ten co je v interiery... A hlavne neslapat do pedala ako o dusu pri odvzdusnovani, staci raz dvakrat slapnut a odvzdusnit, zbytocne spenis brzdovku. Inak ked to budes odvzudsnovat tak budes pocut ci sa tam nieco hybe, alebo nie.

potmehuth

Utorok, 22. Októbra 2013, 08:32

Peters2 napísal:
skor by som mal podozrenie na ten pomocny, ten je predsa len na "podvozku" ako ten co je v interiery... A hlavne neslapat do pedala ako o dusu pri odvzdusnovani, staci raz dvakrat slapnut a odvzdusnit, zbytocne spenis brzdovku. Inak ked to budes odvzudsnovat tak budes pocut ci sa tam nieco hybe, alebo nie.

Pri odvzdusnovani veru netreba slapat o dusu, ale 70% ludi pri vymene brzdovky nepretlaci tuto brzdovku cez spojku, a preto im potom spojka robi problem. Moze sa stat, ze v spojke je aj 6 rocna kvapalina.

DobreBrzdy.sk
Kraj: Bratislavský

Utorok, 22. Októbra 2013, 09:14

Mne raz odisiel pomocny-sekundarny spojkovy valec, teda ten co tlaci na vypinaciu vidlicku. Konkretne prepustalo tesnenie piestika. Prejavovalo sa to podobne, az po par zoslapnutiach sa dala zaradit rychlost. Zvonku to vyzeralo suche, pretoze kvapalinu drzala vonkajsia gumova manzeta, ale ked som ju odchlipol, tak sa vyvalila von. Bola tmava, az cierna - nova brzdova/spojkova kvapalina je cira, s nadychom zltej.

potmehuth

Utorok, 22. Októbra 2013, 11:43

DobreBrzdy.sk napísal:
Mne raz odisiel pomocny-sekundarny spojkovy valec, teda ten co tlaci na vypinaciu vidlicku. Konkretne prepustalo tesnenie piestika. Prejavovalo sa to podobne, az po par zoslapnutiach sa dala zaradit rychlost. Zvonku to vyzeralo suche, pretoze kvapalinu drzala vonkajsia gumova manzeta, ale ked som ju odchlipol, tak sa vyvalila von. Bola tmava, az cierna - nova brzdova/spojkova kvapalina je cira, s nadychom zltej.

Presne o tom pisem...stara kvapalina je husta, tmava a plna bordelu. Ked tam je ta kvaplina dlho, tak je tam bordel zo spojkovej hadicky (plus je husta, ako som uz pisal), a to moze upchat CDV ventil alebo stazit prietok kvapaliny cez tento ventil, alebo znehodnotit spojkovy valec.

Kto uz videl CDV ventil, vie, o com pisem. Na tej uzsej strane je asi cca milimetrova dierka (pre model 320d).

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných