... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
sandrito
Autor témy
Auto: BMW e61 530d LCi
Kraj: Prešovský

Problem vodna pumpa 320d.

Pondelok, 13. Apríla 2015, 15:04

Potreboval by som poradit ohladom problemu s vodnym cerpadlom ci nahodou nemal niekto podobný problem. Mam 320d automat. Kupil som auto pred polrokom a zacalo mi pri rozbehu asi od 20km do 50km tak cudne hukat. Zvuk sa zosilnoval az po dosiahnuti 50km to naraz prestalo. To sa opakovalo pri zrychlovani stale. Az som dal vymenit pred zimou chladiacu kvapalinu a bola tam len obycajna voda... #-o :shock: ](*,) Dal som kvapalinu celorocnu a naraz to prestalo hukat krasne tichucko auto zrychlovalo. Lenze je po zime minule som zapol klimu a zase to zacalo hukat ako predtým. Myslim si, ze odisla vodna pumpa kedze namiesto chladiacej kvapaliny bola len voda. Chcem vymenit cerpadlo, ale chcel by som vediet ci chyba nebude aj inde...Dakujem za postrehy a nazory....
Ex:Fiat Punto
Ex:Suzuki Swift
EX:Pugeot 208
VW Passat R6 SFI 4motion
BMW e46 320d
BMW e61 530xd
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 96153.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Užívateľov profilový obrázok
marttin
Auto: x3 e83 3.0d 160kw
Kraj: Trenčiansky

Re: Problem vodna pumpa 320d.

Pondelok, 13. Apríla 2015, 17:28

Tomu vodnemu čerpadlu je to jedno či je tam voda alebo chladiaca. Ak by s ním bol problém , vačšinou že sa utrhne na oske ta vrtulka a tým pádom sa neotáča tak by ti auto prehrievalo. Ak počuješ nejaké hučanie tak treba zarozmýšlať .. ak na volnobehu pridáš a budeš to počuť tak potom hladaj niečo okolo kladiek , ale ak to počuješ iba za jazdy tak to ta pumpa nebude. A pozri či to nerobí klíma kompresor alebo jeho kladka. Zhod ten remen čo poháňa klímu a pojazdi na tom. Alebo zhod všetky remene na chvilku naštartuje a uvidíš či to zmizne...
x3 e83 3.0d 160kw

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných