Takto:
Ked ti zastudena pomaly toci, co vyzera ako slaba baterka, tak to bude skor starterom, nie zhavenim.
Co sa tyka zhavenia mal som problem, ze v tomto pocasi mi to len bliklo a start bol strasne dlhy. A teda problem v zhaveni.
Cely postup nejdem pisat, kazdy predsa vie ako sa to da skusat, ale napisem podstatne veci ktore vam mozu uniknut.
Vsetko pri studenom motore, ktory este nevrcal (a tiez myslim 100kw, novsie motory mali menej - cca 3 voltove zhavenie):
Ak na zhavici po zapnuti klucika par sekund nie je na samotnom zhavici 11/12V tak - ODMERAT NAPATIE NA VSTUPE DO RJ ZHAVENIA. Musi tam byt stalych + 12V.
- Ak tam voltaz je, ale na zhavici uz nie je, tak zla RJ
- Ak tam voltaz nie je, tak hladajte dalej chybu - v poistkach.
Poistka zhavenia je poriadne skryta. Hladajte ju v e46 tak ze zhodite kastlik spolujazdca, otvorit poistkovu skrinku - nadoraz ako sa da. Na nej je nacvaknuty kvadrovity plast kam ide kopec tenkych kablikov, to je akesi sustredenie zbernic pre komunikaciu auta atd., da sa to odcvaknut smerom dopredu alebo dozadu. Dat to bokom, a za tymto vsetkym niekde za poistkami - normalnymi je plastova krytka, odkryt a na nej su PRISROBOVANE MALE poistky velkych amperovych hodnôt.
Taketo nieco:
http://www.autobazar.sk/4329945/100a-poistka/ Tam bol pôvod mojho nezhavenia.
Okrem toho som si v RJ motora predlzoval dlzku zhavenia, a teraz to chyta ako lusk..