... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
slavo 2008
Auto: E 46 330d
Kraj: Prešovský

Re: Problém štartovanie

Nedeľa, 8. Decembra 2013, 17:53

myslis aku poistku co snou a kde ju hladat
Lewelboss napísal:
Podobny problem som mal na mojom 100kw.
Skus zmerat ci studeny vobec zhavi. Malo by ist na zhavice 11V. Ak nie, tak zhaviaca skrinka, alebo co bol moj problem POISTKA - bola poriadne skryta. A zhavenie mi stale iba bliklo a nic.. Po vymene pekne ostane svietit a ,,na brnk"..

mishik
Autor témy
Auto: E46
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 8. Decembra 2013, 18:15

dakujem chalani za odpovede. bohuzial, nie som mechanik, tak si to neviem sam spravit. vedeli by ste mi v BA nikoho doporucit, kto robi BMWcka?
Diki moc

Lewelboss
Auto: M550d
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 9. Decembra 2013, 09:34

Takto:
Ked ti zastudena pomaly toci, co vyzera ako slaba baterka, tak to bude skor starterom, nie zhavenim.

Co sa tyka zhavenia mal som problem, ze v tomto pocasi mi to len bliklo a start bol strasne dlhy. A teda problem v zhaveni.
Cely postup nejdem pisat, kazdy predsa vie ako sa to da skusat, ale napisem podstatne veci ktore vam mozu uniknut.

Vsetko pri studenom motore, ktory este nevrcal (a tiez myslim 100kw, novsie motory mali menej - cca 3 voltove zhavenie):

Ak na zhavici po zapnuti klucika par sekund nie je na samotnom zhavici 11/12V tak - ODMERAT NAPATIE NA VSTUPE DO RJ ZHAVENIA. Musi tam byt stalych + 12V.
- Ak tam voltaz je, ale na zhavici uz nie je, tak zla RJ
- Ak tam voltaz nie je, tak hladajte dalej chybu - v poistkach.

Poistka zhavenia je poriadne skryta. Hladajte ju v e46 tak ze zhodite kastlik spolujazdca, otvorit poistkovu skrinku - nadoraz ako sa da. Na nej je nacvaknuty kvadrovity plast kam ide kopec tenkych kablikov, to je akesi sustredenie zbernic pre komunikaciu auta atd., da sa to odcvaknut smerom dopredu alebo dozadu. Dat to bokom, a za tymto vsetkym niekde za poistkami - normalnymi je plastova krytka, odkryt a na nej su PRISROBOVANE MALE poistky velkych amperovych hodnôt.
Taketo nieco:

http://www.autobazar.sk/4329945/100a-poistka/

Tam bol pôvod mojho nezhavenia.

Okrem toho som si v RJ motora predlzoval dlzku zhavenia, a teraz to chyta ako lusk..
F10 M5
E46 330CD
E82 120D
F10 M550D
ex E60 535d Manual

Ride or DIE !

DDCpowerUP CHIPTUNING, Meranie vykonu...

marttin
Auto: x3 e83 3.0d 160kw
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 9. Decembra 2013, 13:44

Chystám sa na výmenu zhavičou ale predtým by som rád otestoval funkčnsoť zhaviacej jednotky. Stačí ked vytiahnem ''fajky'' zhavicou potočím klučom a budem tam merať napatie ? Tak by sa dala chyba jednotky vylučiť nie ?

chcem to pred vymenou sksuiť či je jednotka v poriadku a ak by nebola tak by som vymenil najskor ju a potom zhaviče ak by ešte fungovali aby povolili, bojím sa že sa pri výmene utrhnu ..
A ešte taká otázka , odporučate niečo predtým nastriekať pod ne ? Napríklad petrolej alebo niečo iné ?
x3 e83 3.0d 160kw

Lewelboss
Auto: M550d
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 9. Decembra 2013, 20:20

Ano, ja som ju tak testoval a bolo to mozne tak ako pises.. Vytiahnut fajku zo zhavica, zapnut kluc a merat. (podmienky na zhavenie vieme - nizka teplota motora..)
Ak zapnes a na konektore nebude voltaz, tak je zrejme zla - viem opravit, pripadne mam nejake opravene doma.. (4valec 100kw).
A este v pripade ze na zhavici nebude voltaz, meraj aj na vstupe do RJ - hruby cerveny kabel priskrutkovany zboku -> +12V. Ak nie - poistka K.O.
F10 M5
E46 330CD
E82 120D
F10 M550D
ex E60 535d Manual

Ride or DIE !

DDCpowerUP CHIPTUNING, Meranie vykonu...

mishik
Autor témy
Auto: E46
Kraj: Bratislavský

Piatok, 20. Decembra 2013, 09:20

Caute chalani, tak napokon to bol starter. Komplet ho zrepasovali a teraz ide na brnknutie. Pekne sviatky!

marttin
Auto: x3 e83 3.0d 160kw
Kraj: Trenčiansky

Streda, 25. Decembra 2013, 19:27

Aj ked su tie sviatky nedá mi to.. Nechce sa mi počúvať tak 7s točenie motora kým chytí ked je tak -7 C :( Tak som premeral všetky fajky žhavičov na každej bolo napatie .. Ale , neverím tomu či tam je prud .. No čo som nameral .. Ked bolo vypnute zapalovanie tak tam bol 1 V ked som otočil klučikom tak do 7 V ( tak na meraku sa vybíjala bateria už , viem žhaviče su 5 V, preto či bolo aj meranie spravne neviem .. :? ) No ale tak nejde mi do hlavy to že auto mi žhaví tak cca 1-2 s .. proste len zasvieti ta kontrolka a zhasne .. to vyzerá na zlú jednotku , ale prečo by tam teda bolo napatie ? Nevie niekto nejakú radu ?
K tej jednotke sa dostanem iba zo spodu motora nie ?
// každopadne som nesmierne šťastný že som to rozobral , jedna klapka v sani už bola utrhnuta a držala tam len tak tak :cry: :cry: som ju vybral , ostatne skusil ako su na tom a vyčistil .. musim objednať tie zaslepky...

ďakujem
110kw e46 2002
x3 e83 3.0d 160kw

nuberian
Auto: E46 320i 2.2
Kraj: Žilinský

Piatok, 8. Apríla 2016, 10:32

Ahojte, mám 320i 2,2. Odkedy som zrepasoval alternátor stáva sa fakt občas, že len točí na prvý krát a nenaštartuje. Na druhý krát vždy naštartuje, väčšinou aj na prvý ak sa dlhšie počká. Predtým to robilo častejšie, lebo nebol dobre utiahnutý (+) kábel. Nerád by som teda spôsobil dačo horšie. Baterku mám dva roky, sviečky som menil, takže buď štartér alebo zle ukostenie káblov?
ex: Peugeot 306 1.9d
BMW E46 320i 2.2 Obrázok
K&N, Bastuck, Mtech II, Eibach Sportline, Styling 72 M V-Speiche R18 Red Rings, ...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 26 neregistrovaných