... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
6kamil6
Auto: G01 20d
Kraj: Nitriansky

Re: Pri štarte škrkne škripne !!!!!!!

Utorok, 26. Apríla 2016, 09:47

Matussko1987 napísal:

takto pani vymenil som remen ten dlhý 2080mm a škripanie zmyzlo no ešte stale to nenie ono, ked sme kladdku
umelo došponovali velkou račnou 24 orech tak to uplne vymyzlo startovalo to jak cuker.
co z toho vyplýva ???? a tu sponovaciu kurvu som menil nedavno a robilo mi to a ked som vymenill remen viac menej pomohlo ale ešte to nieje ono !!!! Tak sa pýtam ze prečo tu kurvu sponovaciu viac nedosponuje ???????????????????

Ako som spominal tiez som pomenil vsetky kladky i hlavnu remenicu...chvilu bol pokoj no teraz sa mi zasa vratilo to skrtnutie pri starte...tiez si myslim ze teoreticky uz iba to sponovanie lebo vsak co ine... a ty si to potom dako vyriesil?
BMW G01

ex: BMW f31 110kw
BMW e87 89kw
BMW e46 110kw

Silvoo
Auto: BMW 320i
Kraj: Bratislavský

Utorok, 26. Apríla 2016, 11:53

Len sa pre istotu opýtam či tomu dobre rozumiem, mne robí auto to skôr pri každom štarte či je leto alebo zima či je vonku + 50°C alebo - 30°C robí mi to iba pri štarte, také škrípanie alebo škrabanie či kvílenie +/- ešte pár sek po naštartovaní, to je spôsobené napínacou kladkou???, lebo auto mi nikde netečie remene boli vymenené či gumové aj reťazové. ložiská premazané atď.

Doslova to je také šrabanie ale iba par sek cca 3-5 sec po naštartovaní a 2-3 po naštartovaní.

magic88
Auto: e46 320d
Kraj: Banskobystrický

Streda, 27. Apríla 2016, 18:13

mal som ten isty problem...zacalo mi to robit zrazu tak som vymenil remen Dunlop a robilo mi to stale...tak som tam dal remen Bosch a uz mi to nerobilo...teraz tam mam zalozeni zasa ten Dunlop lebo je kratsi a riesim jeden problem tak mi to zasa skripe...ja mam pomenene kladky...spanovak...remenicu kluky...alternator uz bol meneny a servo pumpu..aj tak ked zalozim Dunlop remen tak to skripe....

6kamil6

Sobota, 30. Apríla 2016, 06:55

magic88 napísal:
mal som ten isty problem...zacalo mi to robit zrazu tak som vymenil remen Dunlop a robilo mi to stale...tak som tam dal remen Bosch a uz mi to nerobilo...teraz tam mam zalozeni zasa ten Dunlop lebo je kratsi a riesim jeden problem tak mi to zasa skripe...ja mam pomenene kladky...spanovak...remenicu kluky...alternator uz bol meneny a servo pumpu..aj tak ked zalozim Dunlop remen tak to skripe....

Remene mam oba Contitech, tymi to nebude..
BMW G01

BMW e87 89kw
BMW e46 110kw

6kamil6

Sobota, 30. Apríla 2016, 06:56

Silvoo napísal:
Len sa pre istotu opýtam či tomu dobre rozumiem, mne robí auto to skôr pri každom štarte či je leto alebo zima či je vonku + 50°C alebo - 30°C robí mi to iba pri štarte, také škrípanie alebo škrabanie či kvílenie +/- ešte pár sek po naštartovaní, to je spôsobené napínacou kladkou???, lebo auto mi nikde netečie remene boli vymenené či gumové aj reťazové. ložiská premazané atď.

Doslova to je také šrabanie ale iba par sek cca 3-5 sec po naštartovaní a 2-3 po naštartovaní.

Nie, iba skrtnutie v momente ako naskoci motor a vsetko sa da do pohybu...potom uz sepot kvetin.
BMW G01

BMW e87 89kw
BMW e46 110kw

Lolozv
Auto: BMW E46 316i
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 1. Mája 2016, 08:21

Podla mna to robí pastorok štartéra ktorý sa neskoro zasunie naspať...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných