... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

lukas111
Autor témy
Auto: E60 525i
Kraj: Banskobystrický

prelakovanie kapoty

Nedeľa, 15. Septembra 2013, 19:50

dobry vecer rad by som sa spytal keby chcem prelakovat kapotu (dost obyta od kamientov kvitne uz aj hrdza) nemala by nova farba iny odtien od zbytku karoserie? je tam cierna metaliza....a netrebalo by to zapisat v technicaku?

Užívateľov profilový obrázok
fox1k
Auto: BMW
Kraj: Žilinský

Re: prelakovanie kapoty

Nedeľa, 15. Septembra 2013, 20:06

skoč za niekým, kto vie lakovať a miešať farby.
netreba nič zapisovať :wink:

lukas111
Autor témy

Pondelok, 16. Septembra 2013, 06:48

a keby najdem BMW na rozpredanie cierne?....ved cierna je len jedna nie? :D ale to zase keby vymenim mapotu to by asi nesedela kontrola originality uz ci?....

kubko45
Auto: Bmw E46 320ci
Kraj: Žilinský

Pondelok, 16. Septembra 2013, 07:20

:thumbup:

potmehuth
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 16. Septembra 2013, 12:21

Prezrad mi logiku a rozdiel medzi kaputou z buracky z ineho auta v ciernej farbe a tvojou kaputou nastriekanou na novo do rovnako ciernej farby???

Nechapem, nad cim vlastne uvazujes??? Daj to streknut a jedine, co si mozes dat zapisat, je suma toho lakovania do tvojho hospodarenia v ramci auta :wink:

TomNR
Auto: BMW 318ti
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 16. Septembra 2013, 12:52

je riziko, ze bude mat kapota iny odtien... stane sa to v tom pripade, ze namiesate inu farbu... treba si zobrat vzorkovnik a ist s tym k tej kapote a porovnavat ju so vzorkami... a keby moc chces zhanat druhu kapotu, tak treba si kuknut pod kapotou na tom obrovskom hrnci, kde je ulozeny tlmic, nazov farby a jej kod a kupovat kapotu takej istej farby z ineho voza...
BMW 318ti M44B19 5/1997

Obrázok

tibie
Auto: BMW e46 320d 110kw
Kraj: Trnavský

Pondelok, 16. Septembra 2013, 13:24

Presne ... na štítku máš napísanú farbu podľa ktorej si najdeš kód ... Lakerník ti namieša original farbu... Dobrá rada nech ti to obrúsi po plech, naniesie základnú, nastrieka, a zaleští aby mala kapota farbu ako ostatné diely .. tiež som striekal par dielov už na aute a podarilo sa to na 1.:)

kosti123
Auto: e46 323Ci
Kraj: Košický

Pondelok, 16. Septembra 2013, 13:33

lukas111 napísal:
a keby najdem BMW na rozpredanie cierne?....ved cierna je len jedna nie? :D ale to zase keby vymenim mapotu to by asi nesedela kontrola originality uz ci?....

len jedna cierna? tak to sa riadne mylis

http://bmwccbc.org/resources/teile/BMW- ... colors.pdf

lukas111
Autor témy

Pondelok, 16. Septembra 2013, 21:42

potmehuth napísal:
Prezrad mi logiku a rozdiel medzi kaputou z buracky z ineho auta v ciernej farbe a tvojou kaputou nastriekanou na novo do rovnako ciernej farby???

Nechapem, nad cim vlastne uvazujes??? Daj to streknut a jedine, co si mozes dat zapisat, je suma toho lakovania do tvojho hospodarenia v ramci auta :wink:

no myslel som z buraneho auta zo zadu alebo z boku kde neni poskodena kapota...ale ok som rozhodnuty ide sa striekat kazdopadne diky za vsetky rady

juge39
Auto: BMW 318i E91
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 10. Októbra 2013, 15:12

tibie napísal:
Presne ... na štítku máš napísanú farbu podľa ktorej si najdeš kód ... Lakerník ti namieša original farbu... Dobrá rada nech ti to obrúsi po plech, naniesie základnú, nastrieka, a zaleští aby mala kapota farbu ako ostatné diely .. tiež som striekal par dielov už na aute a podarilo sa to na 1.:)

Myslim ze obrusit na plech neni rozumne kedze ziadny lakernik ti neurobi taky dobry zaklad ako priamo pri vyrobe. Ak ti hrdzavie tak sa toho zbavis iba na urcity cas. Mne odporucili v servise radsej pockat na nejaku jazdenu kapotu rovnakej farby. Mne striekali blatnik na tmavomodrej metalize v mojom servise, ked im dosiel z lakovne a nepacil sa im odtien tak to dali automaticky prerobit (na naklady lakovne samozrejme). Momentalne nerozoznam ze to bolo strekane. Mozem dat kontakt ak ti to pomoze.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných