... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
19palec05
Auto: e46,320d touring
Kraj: Trnavský

Re: Prasknuta klukova hriadel

Sobota, 3. Októbra 2015, 20:49

VaNoS napísal:
Kolega na 320d 100kW praskol aj kľuku aj blok, pretože jazdil jak debil, 1500ot a plný kotol, alebo 1300ot a preradiť, vysvetľujem mu vieš aké sily tam pôsobia vole pri plnom plyne v nízkych otáčkach, ten motor sa ide posrať, jednak ničíš zotrvák, ale hlavne motor dostáva tak napiču, viac ako keby si ho točil do 5000ot, povedal mi, že je to BMW a nie Ochcávka. Po roku to motor nezvládol. Hlavne, že priemerka bola 4.8l/100km. 80% ľudí jazdí presne takto, pritom súčasné diesle, aj napríklad tomu 320d vôbec nevadí radenie pri 2500ot aj 3000ot, spotreba sa nijak extra nezvyšuje, ale hlavne sa šetrí motor a zotrvačník. Stačí aby sa ľudia zaujímali ako také auto funguje.

Ja mam 110kw ked ides na 1500 ot.tak to auto plače, chodim minimálne okolo 2000 ot.,trojka v meste tak jazdou to nebude a panička predomnou co ho mala tak mi hned na skúšobnej jazde hovorila ze ten motor ma racej vyššie ot.ako nižšie takže určite sa tým riadila aj ona
ona. Uz rok chodim na tom ako to strngoce a stále žiadne zmeny výkonu ani nic tak dúfam že ta kluka nebude aj moj pripad ale pre istotu zoženiem tesnenie vane a racej to kuknem, problém je ze do opravy ak to bude tým si netrúfam uz len kvôli rozvodom a financne je to tiez na prd tak asi auto ostane určitý čas v garazi ak je to ono

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných