... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
fox1k
Auto: BMW
Kraj: Žilinský

Re: pogumovane dvierka v interieri

Streda, 27. Júna 2012, 18:01

písal som to sem viackrát, bud brzdovou kvapalinou alebo nitroriedidlom :wink:

creatine

Štvrtok, 28. Júna 2012, 12:09

Foxik kedy to plánuješ robiť ? Tiež by som šiel do toho
Chevrolet Kalos 1.2 ex
Škoda Octávia II 1,9 TDI 77kw Ex
E46 330d 135 kw 184 hp Ex
E46 320d 100 kw 136 hp môj Ex cukrík

1riso46
Auto: BMW 320D E46
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 28. Júna 2012, 18:10

pogumovanie interierovych list som dal jednoducho dole z takym smirglom na plasty a technickym benzinom,pekne sa to zlupovalo dole a policka,popolnik a vsetko okolo rucnej brzdy a ta policka vedla to islo tazsie ale islo - do vody jar a pomytko na riad a drsnou castou cuchat dole po vyschnuti pogumovanie bolo prec ale ostalo to flakate ale striekol som nato pripravok na palubovky a je to ako nove v mojom pribehu je to zdokumentovane... ziadna draha zalezitost len trpezlivost...

chameleon
Auto: 318i
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 28. Júna 2012, 22:27

Ahojte,
ja som uz daval cele pogumovanie dole, stacil na to lieh a asi tak 3 hodky roboty.
Dal som to vsetko dole, lieh to sice trochu zosedol ale aj tak som to isiel nastriekat.
Spravil som to pekne cierne s lakovou vrstvou. Ta guma ide lahko len sa netreba
bat si zaspinit ruky a trochu namahy, pred striekanim prebrusit ak tam mas ryhy (ja som
mal) postupnymi hrubkami smirglu no a nasledne striekat.
Aj tak som dlho nevydrzal a momentalne tam mam hlinikove folie. Za chvilu aj tak pojdu dole :-)

miraso
Auto: BMW E46 320D
Kraj: Trnavský

Piatok, 27. Júla 2012, 14:13

no tak daval som to aj ja dole..vsetko co sa tu spomina (benzin, lieh, brzdova, skrabal som to a neviem co vsetko) som pouzila slo to ako v lete na saniach :lol:
Nakoniec som to dal dole acetonom..namocil handricku, polozil na to na minutu a cele sa to pekne zosupalo ako baban, kde to nezliezlo samo som len kreditkou starou presiel a slo to ako keby som skrabal maslo :) uplne bez namahy..sice to zostalo take sede ale to je uplne jedno..ved sa to ide striekat..zrovna sa na tom pracuje :) smirglik, zaklad na plasty, cierna metaliza a lak :)

Domcoslav
Auto: BMW E46 316i (1999)

Sobota, 18. Augusta 2012, 17:32

Ako sa odpaja ten prekliaty zapalovac? Potrebujem vytiahnut cely ten ulozny priestor na oskrabanie, ale na tom zapalovaci som sa zasekol.

Ivank
Auto: BMW 320d E46

Piatok, 21. Septembra 2012, 10:44

Calani mozete sem supnut fotky vasho interieru?

Akurat riesim ci dat listy nalakovat na lesklo alebo matno.

Dakujem

Jok3er
Auto: malotraktor
Kraj: Bratislavský

Piatok, 21. Septembra 2012, 11:13

Domcoslav napísal:
Ako sa odpaja ten prekliaty zapalovac? Potrebujem vytiahnut cely ten ulozny priestor na oskrabanie, ale na tom zapalovaci som sa zasekol.

on tam ma tusim vnutri zboku nejake cupliky (najprv ale vyber poistku od neho)...ale ten zapalovac je na kabli takze malo by sa to dat vybrat aj s nim a az potom ho odpojit tj. pokial ti drzi tak by som s nim nespekuloval priliz lebo sa mi potom vytahoval zapalovac spolu s nabijackou na tel. pretoze tam uz nedrzal - mam ho tam prilepeny sekundovym :lol:

Domcoslav

Piatok, 21. Septembra 2012, 14:57

Joker-JBL napísal:
on tam ma tusim vnutri zboku nejake cupliky (najprv ale vyber poistku od neho)...ale ten zapalovac je na kabli takze malo by sa to dat vybrat aj s nim a az potom ho odpojit tj. pokial ti drzi tak by som s nim nespekuloval priliz lebo sa mi potom vytahoval zapalovac spolu s nabijackou na tel. pretoze tam uz nedrzal - mam ho tam prilepeny sekundovym :lol:

No drzia ho dva kabliky, ktore treba trochu so silou viac potiahnut a nakoniec to slo. Problem bol v tom, ze som si myslel, ze tie kabliky sa nedaju len tak vytiahnut. Nakoniec vsetko dobre dopadlo.

Inak ja som sa snazil to stare pogumovanie dat dole pomocou brzdovej kvapaliny (s nasiaknutou handerkou to pretret a tak 15 min. pockat), ale aj tak to slo celkom tazko. Nakoniec som to iste skusil spravit s riedidlom a po cca 15 min. sa to stare pogumovanie pekne zvlnilo a slo dat dole aj prstom bez vacsieho namahania. Takze u mna sa na toto osvedcilo skor to riedidlo.

Ked bude viac casu, tak sem hodim fotky.

fox1k

Piatok, 21. Septembra 2012, 15:10

Domcoslav napísal:

držia ho dva fastony, treba to jedine silou dať dole

jurix
Autor témy
Auto: BMW E70 3.0D 173KW

Štvrtok, 11. Októbra 2012, 19:23

vie niekto ako rozoberiem te spodne dierka kde je zapalovac????

Domcoslav

Štvrtok, 11. Októbra 2012, 21:37

jurix napísal:
vie niekto ako rozoberiem te spodne dierka kde je zapalovac????

Rozobranie: http://youtube.com/watch?v=QfNpY4fUOFA

Zlozenie: http://youtube.com/watch?v=9ApJ7c07zG8

Pogumovanie sa da dat dole v pohode s tych dvierok a aj nasledne nastriekanie bez toho aby si to rozoberal (dvierka).

Este odporucam po nastriekani Dinitrolom dat aspon 4-5 vrstiev bezfarebneho laku. Ci leskleho alebo matneho je podla vkusu.

jurix
Autor témy
Auto: BMW E70 3.0D 173KW

Piatok, 12. Októbra 2012, 06:56

ja viem ..lenze ja te horny suplik vyberiem v pohode..akurat ten dolny neviem rozobrat....ako som videl myslim ze sroby su pod tym krytom kde je rychlostna paka..ale ten sa ako zhadzuje bez toho aby osm to dolamal..ak je to plastove alebo akee

fox1k

Piatok, 12. Októbra 2012, 08:13

zdvihneš manžetu riadiacej páky, sú tam dva šróby, odskrutkuješ a voalááá :wink:

Domcoslav

Piatok, 12. Októbra 2012, 08:34

Myslel som, ze chces vytiahnut tie dvierka na kastliku, ale ty chces vytiahnut tu "konstrukciu".

1. Vyberies manzetu na riadiacej pake, ktora je tam len tak nastrknuta. Nehas ju opretu o riadiacu paku.
2. Odsrobujes dva sroby, ktore drzia ramcek okolo riadiacej paky a vytiahnes ho smerom hore. Samozrejme odpojis elektricke kable (stahovanie okien a pod.). Mozes dat aj ten molitan co tam najdes prec aby ti nezavadzal.
3. Vytiahnes vrchny kastlik, ktory je tam len tak nasadeny. Tahas ho smerom k sebe. Z dolneho kastliku vytiahnes popolnik, ktory je tam tiez len nasadeny.
4. Odsrobujes styri sroby. Dva sa nachadzaju dole a dva hore. Povytiahnes trochu celu tu "konstrukciu" kastliku a poodpajas elektricke kable (ASC a pod.) a nakoniec dva kabliky veduce do zapalovacu (to chce trochu viac sily).
5. Ak si vsetky elektricke kable poodpajal, tak to jednoducho smerom k sebe vytiahnes a hotovo.

Hadam som na nic nezabudol.

Tu si http://www.bimmerdiy.com/dir/e46/interior pohladaj a popozeraj navody aj s obrazkami.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných