... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

gazur
Autor témy
Auto: E60 530XD LCI
Kraj: Žilinský

PDC - senzor

Piatok, 15. Apríla 2016, 11:35

Ahojte, stala sa mi taká nepekna vec, pred cca 2 rokmi som menil jeden PDC senzor (OEM) a už je KO. Takže som objednal nový tiež originál diel len že keď ho zapojim tak senzory začnú nepravidelne,, tukat,, a nereagujú na nič. A ako náhle zase zapojim starý senzor tak,, tukaju,, normálne len s tým že vadny senzor si pipa ako sa mu zachce. Nemáte niekto skúsenosti čím to môže byť? Že by nebol kompatibilný so systémom? Aj keď je objednaný podľa VIN.

Za odpoveď vopred ďakujem.

Užívateľov profilový obrázok
Zeky3
Auto: Imola E46

Re: PDC - senzor

Piatok, 15. Apríla 2016, 16:21

Ahoj,
no mne to robím to isté len s tým rozdielom že ja som namiesto zlého senzoru nekúpil origo ale náhradu.
Po zapojení tikajú všetky ale nereagujú na nič. Po zapojení starého to po zaradení spiatočky zapípa.
Skús ešte káble pozrieť, môže to byť v tom.

sandrito
Auto: BMW e61 530d LCi
Kraj: Prešovský

Piatok, 15. Apríla 2016, 23:26

Presne tak najčastejšia príčina sú polamané, zkorodované káble, studený spoj. Treba premerať a hneď vieš na čom si.....
Ex:Fiat Punto
Ex:Suzuki Swift
EX:Pugeot 208
VW Passat R6 SFI 4motion
BMW e46 320d
BMW e61 530xd
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 96153.html" onclick="window.open(this.href);return false;

rosta636
Auto: E46 330d Touring
Kraj: Zahraničie

Streda, 20. Apríla 2016, 12:54

Ba ne pánové. Ty náhrady jsou podle mě sázka do loterie. Já jsem od vašeho krajana taky koupil náhrady a mám s tím problém. A to já tam mám ještě záhadu, že krajní jsou E60 a ve středu jsou rovný .Odešel mi jeden rovnej a jeden úhlovej krajní. Každej mě tvrdil dej tam rovnej v E46 nikdy jinej nebyl, tak jo. Mám dva rovný a to krajní jak připojím s tím rovným, tak to přestane fungovat, ale čidla jedou všechny. Ba co víc ono to klepe i bez zařazený zpátečky :wink: Tak jsem vzal to jedno původní rovný z toho středu a tu náhradu dal do středu a ono to začalo fungovat. takže pokud nekoupíte náhradu, kde je to samé číslo jako je na tom původním co tam máte, tak je to hodně velká sázka do loterie.Stručně řečeno ty čidla co tam jsou původní jdou mezi sebou prohodit a funguje to, ale ta náhrada už je schopná fungovat pouze za ty rovný, ale za ty úhlový už ne. Jo a aby toho nebylo málo, tak v etce ty čidla co tam mám vůbec nejsou a sehnal jsem je jen na ebay v originále

Zeky3
Auto: Imola E46

Nedeľa, 24. Apríla 2016, 17:24

Tak som to poprehadzoval ako písal rosta636 a funguje to. :thumbup:

rosta636

Pondelok, 25. Apríla 2016, 11:43

Tak to jsem rád, že ti to pomohlo. Jenže v čem je potom problém? Mě napadá jediné, že se ta čidla vzájemně ruší. Jiný vysvětlení mě prostě nenapadá

defxxx
Auto: E46 318d
Kraj: Bratislavský

Piatok, 29. Apríla 2016, 08:27

Tiez som mal podobny pripad, ze som vymenil za nhradu a nefungovalo to.
Ked som nasledne vymenil senzory medzi sebou tak to zacalo fungovat.
Ale stale mi este obcas blbne PDC, tak ze stale piska. Potom staci vypnut motor a znova nastartovat.

rosta636

Piatok, 29. Apríla 2016, 10:22

Jo , to se mi taky stalo. by mě zajímalo co by se dělo, kdyby se vyměnila všechna :D Bud by to už nešlo vůbec a nebo by to konečně fungovalo dobře. Prostě pokud na té náhradě není stejné číslo, tak je to prostě sázka do loterie.příště raději budu hledat originál a nebo to opatrně rozdělat a pokusit se ho opravit. Co jsem to jedno rozdělal, tak tam upadnou smd součástky a je je potřeba jen připájet zpět. v tom mém byla upadená jedna dioda a dva kondy. Proto stačí to čidlo u konektoru zmáčknout a začne fungovat. Alespon ty moje na tom tak jsou

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných