nazdar,mam 330cd E46 automat,cerstvo dovezene,chcem vymenit olej v prevodovke,pre istotu.Je tam nieco naco si treba dat pozor,a rad by som sa dozvedel aj nieco nove ohladom toho,diky
No ak chces menit olej v prevodovke, mas tam na prevodovke stitok na ktorom je napisane aky ti tam ide, ale do aut. prevodoviek idu ATF oleje, meni sa to tusim po 60 tis. km.
Cawte chalani chcel by som sa opytat ze ci to dade aj ukaze (myslim daka kontrolka), ked je potrebne menit olej v prevodovke ? Alebo ako sa to kontroluje ?
uprimne povedane je to dost diskutabilne poznam ludi ktory si v automatoch dali menit olej aj priamo v tempuse aj u neautorizovanych servisakoch a mozem povedat ze 90% z nich len pi*ovalo ze nejde ako ma pomalsie a nedobre radila zacalo im to skubat... ja mam najazdenych 200tisic a ten automat ide ako novy... poznam jedneho pana ktory sa venuje len opravam automaticky prevodoviek a dal ich nespocet dohromady aj na BMWeckach a tiez mi vravel ze pokial mi prevodovka nezacne nejak pomalsie radit alebo kym nieje nieco citit nesahal by do nej lebo ze sa tym len viac zla narobi.... inak tie prevodovky robi od starsich americanov az po dnesne moderne ano je to drahsia oprava ale dam na jeho slova predsa ma s tym viac praktickych skusenosti a kym mi povie ze to radi perfektne jak nove... neriesim ziaden olej a ani nic
no neviem teda co spravit,niekto povie tak,druhy zasa inak,tak potom si ma clovek vybrat-)ale radsej by som to dal vymenit,lebo aj prevodovka je len mechanizmus o ktory sa treba starat,to je moj nazor