... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

eddy159

Re: nova spojka, zabera vysoko

Sobota, 24. Novembra 2012, 20:22

to je totalna blbost. Aka bola lamela. mas dobre osadene lozisko???? odporucam ti prekontrolovat spojkovy valec. podla mojho usudku je v nom este original kvapalina a bude na 100 percent cierna tym padom sa ti moze zasekavat spojkovy valec a tym padom zabera spojka vysoko a smika. aj moja spojka zabera uz vysoko ale auto ma origo 400 000km a spojka nebola nikdy menená.

aldinator
Auto: bmw3 e46
Kraj: Trnavský

Pondelok, 26. Novembra 2012, 16:13

chcem sa opytat ako naliat a kde novu kvapalinu do spojkoveho valceka.diky

kosti123
Auto: e46 323Ci
Kraj: Košický

Pondelok, 26. Novembra 2012, 18:26

spojka je prepojena s brzdovym okruhom. Ak to mas zavzdusnene a pytas ta takuto otazku, tak to radsej sam nerob.

Užívateľov profilový obrázok
wattoze
Auto: E39 530d
Kraj: Banskobystrický

Streda, 28. Novembra 2012, 18:03

ja som menil teraz spojku sice bez org prípravkou ale pomohol som si na pritlačaku su exentre ktore dotlačaju 3 strunky a pri každom vytlačeni spojky sa zasuvaju hlbšie a hlbšie podla toho ako sa lamela opotrebúva aby spojka stale zaberala rovnako to mi trvalo asi pol dna kým som na to prišiel..:D:D:D a v mojom pripade ked som menil iba lamelu tie exentre treba dat do maximalnej polohy aby boli strunky stlačené a tak ju prišrobovať o zotrvak to som spravil ale mam presne tento istý problem že spojka sice dobre drží ale stači sa len dotknuť pedálu a hned šmykne ale ja si myslim ze bude stačiť odvzdušniť spojkovi valček lebo aj mne išiel dost tažko dnuka ale dal sa mi stlačiť aj rukou ale ked som ho prvi krat založil netrafil som sa poriadne a ked som stlačil prvi krat spojku sa mi rozletel a asi sa aj zavzdušnil a to pripisujem aj tomuto problemu...dufam že to je iba zavzdušnene [-o< [-o<

Adrian_B
Autor témy
Kraj: Žilinský

Streda, 28. Novembra 2012, 18:06

ja som odvzdušnil a nepomohlo.
keby bola zavzdušnená, tak si myslím že nejde vypnúť. Nezaradil by si teda kvalt...

wattoze

Štvrtok, 29. Novembra 2012, 11:12

tak kde je potom problem??ma to štve že to zabera tak vysoko....

eddy159

Štvrtok, 29. Novembra 2012, 18:32

potom moja spojka je este v super stave. ked zatlacim pri jazde jemnucko spojkovy pedal spojka vobec nesmika ako vo vasom pripade.

wattoze

Štvrtok, 29. Novembra 2012, 22:43

eddy159 napísal:
potom moja spojka je este v super stave. ked zatlacim pri jazde jemnucko spojkovy pedal spojka vobec nesmika ako vo vasom pripade.

takze odporúčaš vymeniť kvapalinu? :-k

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní