... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

misino251
Autor témy
Kraj: Bratislavský

Neštartuje-netočí motor 330 ix touring - immobilizer

Štvrtok, 24. Januára 2013, 20:16

Ahojte,
potreboval by som pomôcť s mojím autom. Dnes ráno som išiel do práce, nasadnem do auta idem naśtartovať, a po zhasnutí kontroliek a následnom otočením do štartovacej polohy nič. žiadne potočenie ani cvak(cvaknutie štartéra) baterka ok, immobilizér som skúšal iniciovať normálne sa po skončení odomknú zamknú dvere. Doteraz som si to neuvedomoval, či ide pal. čerpadlo pri štartovaní(myslým tým že som nepočúval ), ale teraz keď som to riešil, som nepočul ani to.(Prípadná otázka, je to normálne výrazne počuť ako na iných autách, nie je to nejaké strašne ledva tiché začutie.)čo to môže spôsobovať, poistky ok- môže to byť nejake rele, alebo....poprosím pri prípadnej možnosti, aj možne vyskúśanie daného problému, aby som postupným vylučovaním vedel ísť ďalej. To či ide do štartéra prúd vyskúšam cez víkend, ale pochybujem.....poprosím ďalšie možnosti.
Ďakujem
Naposledy upravil/-a misino251 v Sobota, 2. Februára 2013, 15:48, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
stevo699
Auto: BMW e90 330i

Re: Neštartuje-netočí motor 330 ix touring

Štvrtok, 24. Januára 2013, 20:36

Mal som podobný problém...sadnem do auta potocim klucom zhasnu kontrolky idem nastartovat a nic. Vysledok: repas startera, vymena uhlikov.
Druhý problém, sadnem do auta potocim klucom, zhasnu kontrolky idem nastartovat a nic. Vysledok: prepalena hlavna poistka pri RJ motora. Do startera nesiel ziadny prud.
Tieto dve zavady sa vyskytli nezavisle od seba.
BMW e90 330i
EX: BMW E46 330dA

misino251
Autor témy

Štvrtok, 24. Januára 2013, 20:40

starter skontrolujem lahko, a poistky som pozeral len v poistkovej pred spolujazdcom, pretože som našiel že na štartér je 50A poistka a pri RJ boli len 30A a 20A, ok skúsim aj tie, ale čo som ich zbežne pozeral vyzerali dobre....ak by odiśiel immo, alebo by s ním bol problém, ako sa prejavuje, odpája štartér, či pal. čerpadlo, a zažla by potom nejaká kontrolka resp. išlo by potom iniciovať?

misino251
Autor témy

Piatok, 25. Januára 2013, 18:50

???

misino251
Autor témy

Piatok, 25. Januára 2013, 22:50

stevo999- eśte jedna otázka, ke´d odišiel štartér a uhlíky, bol razantný pokles elektriny, pri pokuse o štart, pretože keď ja som skúšal štartovať, raz som skúsil zo zapnutými svetlami, a žiadny rozdiel intenzity, počas pokusu....

stevo699
Auto: BMW e90 330i

Sobota, 26. Januára 2013, 10:08

misino251 napísal:
stevo999- eśte jedna otázka, ke´d odišiel štartér a uhlíky, bol razantný pokles elektriny, pri pokuse o štart, pretože keď ja som skúšal štartovať, raz som skúsil zo zapnutými svetlami, a žiadny rozdiel intenzity, počas pokusu....

Pri prvom pokuse o štart áno ale pri ďalších už nič.
BMW e90 330i
EX: BMW E46 330dA

Lewelboss
Auto: M550d
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 26. Januára 2013, 12:18

Imobilizer sa prejavuje presne tymto sposobom. Zapnes kluc do polohy, vsetko sa zda byt fajn a potom otocis klucom na start a nic..
Pokial mas starter a poistky dobre, skus pokukat nieco okolo toho..
F10 M5
E46 330CD
E82 120D
F10 M550D
ex E60 535d Manual

Ride or DIE !

DDCpowerUP CHIPTUNING, Meranie vykonu...

misino251
Autor témy

Sobota, 26. Januára 2013, 15:23

Práve riešim vyskúšanie štartéra- keby som sa mal k nemu dostať, a odmeriať, tak musím rozobrať pol auta+ mam lpg. Tak hladám v ktorom konektore by som to mohol skúsiť meračom......a immobilizér, ak by odišiel, na diagnostike by mi to niečo ukázalo?

PetoK
Kraj: Žilinský

Sobota, 26. Januára 2013, 16:23

Jasne,immo napise kde je problem,ak nepovoli start.

misino251
Autor témy

Sobota, 26. Januára 2013, 17:34

Dnes som nemal veľa času, ale ako som písal, zdlhavo by som sa dostaval k štartéru, tak - neviem či som urobil dobre, ale rozpojil som konektor pri RJ(na fotke je to konektor ktorý rozpája kábel, ktorý je na štartéry ako 1.pin.), a skúšal som dať do druhej polohy, multimetrom som na rozpojenom konektore meral hodnoty kábla, a pri štartovacej polohe ukazoval žiadny prúd, a nekonečný odpor, tým pádom by to malo byť jasne immo, či chybička sa vloudila?? a ake chyby môže mať immo, zajtra by som to mohol stihnuť šupnuť na diag. tak aby som vedel ako možne problémy vyriešiť...
Prílohy
el. schema startera.jpg
el. schema startera.jpg (98.93 KiB) 4102 zobrazení

misino251
Autor témy

Nedeľa, 27. Januára 2013, 21:34

??

kubko45
Auto: Bmw E46 320ci
Kraj: Žilinský

Pondelok, 28. Januára 2013, 10:49

diagnostika...mne sice tocilo ale ani neodpalilo - sparoval som dme a ews cez bmw scaner a bolo, neviem si ani predtavit kolo by mi zapytali v servise + odtah

misino251
Autor témy

Pondelok, 28. Januára 2013, 15:11

A som na začiatku.....multimeter ktorým som meral, je zlý, čiže neviem hodnoty baterky a v konektore či je dáke napätie pri potočení klúča. Meral som v sobotu, keď mi nič neukázalo, myslel som že to bude teda immo, v nedelu som napojil na diag. - carsoft a ukázalo mi chyby -227 mixture deviaton:bank 1 -cylinder 1-3;89 not defined;128 dme-ews port;114 activation throttle valve. po vymazaní a znovu skúsení naštartovať mi ich už znovu nehádzalo. Po diag. merané dobrým multimetrom napätie na baterke, a v predu v mot priestore mi ukazovalo 11,98, a keď som ju vybral z auta 12,02. mohlo tak vybiť baterku diagnostikovanie, alebo mohla tak odísť zo dňa na den baterka, a auto pod určité napetie neštartuje..........prosím pomoc.....k tomu konektoru v motorovom priestore so schemy..dobre som meral???

l_Kubko_l
Auto: BMW

Utorok, 29. Januára 2013, 19:51

Mal by si aj skontrolovat, ci ti funguje benzinova pumpa v nadrzi. Ja som mal nieco podobne, nemohol som ani za .... nastartovat auto a spravalo sa podobne. Po resersovani na nete som sa docital, ze dost casto odchadzaju aj senzory polohy klukovky, uz neviem presne ako sa to vola po slovensky, su tam 2, jeden hned v predu pri vanose - vstup, a druhy dole v strede - vystup. Ked je jeden chybny, tak riadiaca jednotka nevie zistit polohu kluky a auto nenastartujes... Nie je to ani moc problem to vymenit. Tak som myslel, ze su chybne senzory, vymenil som a ... nic :mrgreen: ](*,) . Tak som to dal do servisu, a bola to nakoniec benzinova pumpa, keby som to bol vedel, tak to vymenim hned, ale no co uz, ucime sa na vlastnych chybach... za pokus to urcite stoji, ak mas niekoho znameho, co ma 6valec, tak to skus vymenit, mozno je chyba prave v tom...

inak na nemeckych forach je o tom kopec popisane, aj navody...

misino251
Autor témy

Utorok, 29. Januára 2013, 20:03

neviete niekdo poradiť??

do štartéra idú tri káble, jeden hrubý od baterky a dva- jeden cez immo zo spínacej skrinky, a druhý do RJ, na to aby sa spustil štartér musí ísť napetie aj s RJ súčasne?, nebolo chybné meriať napetie na rozopnutom konektore???????

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných