... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
ice.blade
Kraj: Bratislavský

Re: Nakodovanie zatvorenia okien

Štvrtok, 12. Mája 2016, 20:54

Zildo napísal:
Pri zastavení sa z bespečnostných dôvodov neodomiká. (napr.: na semafóroch) Ale hned ako zhasnem motor, tak odomkne. Nečaká až vytiahnem kľuč zo spinačky.

toto E46 groundmodul nevie... dorobeny modul na tuto funkciu sa da mozno kupit respektive urobit si obvod ktory odomkne ak vypnes motor

sandrito
Auto: BMW e61 530d LCi
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 12. Mája 2016, 22:48

Je asi najlepšie keď všetko ostane bez zásahu, garažmajstrov a podobných odborníkov na auto elektroniku, origo ako má byť...Lebo potom sa tu nájdu taký čo majú už v pomaly 20ročnom bmw techniku z f-kových modelov a keď sa dačo vysere ani boh nevie, že čo a ako a potom sa jedinci divia, že prečo im vybíja batériu a prečo to a hento....Ja zastávam teóriu, že auto si treba rovno kúpiť s výbavou takou akou chcem, alebo aspoň sa priblížiť ideálu, lebo potom do toho každý fušuje a je z toho guláš a fejk....
Ex:Fiat Punto
Ex:Suzuki Swift
EX:Pugeot 208
VW Passat R6 SFI 4motion
BMW e46 320d
BMW e61 530xd
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 96153.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Silvoo
Auto: BMW 320i
Kraj: Bratislavský

Piatok, 13. Mája 2016, 05:36

K tomu zatváraniu okien sa musim priklonit ku klubakom ze e46 nemá túto funkciu a ani ju nemalo, toto mali az rocniky od 2005, ale u e46 sa to da vyriešit jednoducho a to dorobenim inteface pre predlzenie (simulovanie zavretia a podrzanie kluca v polohe zatvrania).
Veľmi jednoduché riešenie problému pokial to chces.

Neviem ako je mozne, ze sa ti dovierali okná, ale sú dve moznosti, bud si mal dorabane predlzovanie impulzu ktoré ti fungovalo a teraz ti nejde (najpravdepodobnejsie) alebo si mal nejako pokazeny zamok a simulovalo to predlzenie impulzu podrzania kluca v kazdom pripade skus kuknut zapojenie imobilizeru v ate okolo GM v kastliku spolujazdca ci nahodou tam neuvidis pripojeny modul.

Inak toto co pisem som riesil uz davnejsie tiez som dumal nad tym ako je mozne ze spickovost BMW v tej dobe nemysleli na to, ze 3 BMW v tej dobe v high vybave a toto by sa nedalo spravit, ale ked podrzim kluc tak to dovre. Ked si zobereme 5 BMW uz v roku 2000 vedelo takto okna aj siber dovret.

Ak by si dakto chcel dorobit tak Mistral vyraba modu,l ktory je na toto urceny ze predlzi (simuluje) podrzanie loga BMW na kluci po dobu 15 sec. max, (realne to funguje na zvacsovani odporu v module a tym padom modul vie, ze je okno je zavrete. Je to mala krabicka ktora sa da elegantne skryt do kastlika spolujadca a napojit do BMW

osobne si myslim ze dorabat niektore podotikam rozumné funkcie ktore zvisia komfot je dobre, ale rozumné je dakde viest ked sa nieco pokazi aby sa to potom vedelo opravit alebo aby majitel druhy do buduna vedel ze nenie to origos BMW alebo dorabane.

na BMW internete je kopa RETROFITOV podotikam original ako co dorobit a pokial z auta nereorbi dakto kolotocarinu alebo tuning tak to uznavam lebo kazda komfotná podotikam slusna realizacia retrofitu alebo dorobenia niecoho co doda komfot sa pocita a vysuje bonitu auta ci uz pri predaji alebo pre vlastne uzivanie.

(podotokam ze asi najväcsia volovina co som ked videl u BMW je dorobenie samootvrania kufru, ked som to videl grcat sa mi chcelo) :D

Zildo
Auto: E46 330i
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 13. Mája 2016, 17:15

sandrito napísal:
Je asi najlepšie keď všetko ostane bez zásahu, garažmajstrov a podobných odborníkov na auto elektroniku, origo ako má byť...Lebo potom sa tu nájdu taký čo majú už v pomaly 20ročnom bmw techniku z f-kových modelov a keď sa dačo vysere ani boh nevie, že čo a ako a potom sa jedinci divia, že prečo im vybíja batériu a prečo to a hento....Ja zastávam teóriu, že auto si treba rovno kúpiť s výbavou takou akou chcem, alebo aspoň sa priblížiť ideálu, lebo potom do toho každý fušuje a je z toho guláš a fejk....

Mám podobný názor ako ma Silvoo. Ak je to účelné alebo to zvíši komfort tak prečo nie. Napríklad to odomykanie dverí. Mne by to určite prekážalo ak by som musel 2x potiahnúť kľučku alebo stláčať tlačidlo odomykania dverí pri každom vystupovaní z auta. A ďalšia vec na ktorú som si privykol je komfortné blikanie smerových svetiel. Využivam to takmer pri každom použitý smeroviek.

19palec05
Autor témy
Auto: e46,320d touring
Kraj: Trnavský

Piatok, 13. Mája 2016, 17:55

Zildo napísal:

Mám podobný názor ako ma Silvoo. Ak je to účelné alebo to zvíši komfort tak prečo nie. Napríklad to odomykanie dverí. Mne by to určite prekážalo ak by som musel 2x potiahnúť kľučku alebo stláčať tlačidlo odomykania dverí pri každom vystupovaní z auta. A ďalšia vec na ktorú som si privykol je komfortné blikanie smerových svetiel. Využivam to takmer pri každom použitý smeroviek.

Ake komfortné blikanie smeroviek?

Zildo
Auto: E46 330i
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 14. Mája 2016, 11:09

19palec05 napísal:
Ake komfortné blikanie smeroviek?

To komfortné blikanie smerových svetiel je to keď nemusíš prepínať páčkou ale stačí ak po nej brnkneš a smerové svetlá ti bliknu 3x.

19palec05
Autor témy
Auto: e46,320d touring
Kraj: Trnavský

Sobota, 14. Mája 2016, 12:52

Zildo napísal:

To komfortné blikanie smerových svetiel je to keď nemusíš prepínať páčkou ale stačí ak po nej brnkneš a smerové svetlá ti bliknu 3x.

To som ani nevedel ze je taka funkcia :-k

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných