... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Kubo320d
Autor témy
Auto: BMW 323CI :-)
Kraj: Žilinský

montaz lpg do 323ci 125kw

Utorok, 15. Mája 2012, 13:40

Chalani kúpil som BMW a chcem ho dať na lpg lenže moje auto asi jediný typ motora nieje schválený čo absolutne tomu nerozumiem prečo a tak sa chcem spýtať čo mám teraz robiť? Jedna sa o e46 323ci, rv.99 kód motora 256S4/M52/ 125kw prípadne ak je tu niekto čo má presne takéto auto na lpg prosím napíšte mi tu alebo do správy inak viem že to je možné zapísať do TP lenže sa to musí spraviť ako individualka a tak ma to vide zbytočne o 250€ drahšie a veľa papierovaciek ďakujem za rozumne reakcie k danej téme
Prílohy
IMAG0351.jpg

Flasho
Auto: e60 545iA e46 330iA
Kraj: Bratislavský

Re: montaz lpg do 323ci 125kw

Utorok, 15. Mája 2012, 16:49

Kubo320d napísal:
Chalani kúpil som BMW a chcem ho dať na lpg lenže moje auto asi jediný typ motora nieje schválený čo absolutne tomu nerozumiem prečo a tak sa chcem spýtať čo mám teraz robiť? Jedna sa o e46 323ci, rv.99 kód motora 256S4/M52/ 125kw prípadne ak je tu niekto čo má presne takéto auto na lpg prosím napíšte mi tu alebo do správy inak viem že to je možné zapísať do TP lenže sa to musí spraviť ako individualka a tak ma to vide zbytočne o 250€ drahšie a veľa papierovaciek ďakujem za rozumne reakcie k danej téme

Ide o individuálnu prestavbu, teraz som v práci, ale ak chceš, tak zajtra ti sem možem dať presný postup ako na to.
Oprava BMW Riešenie a odstránovanie elektronických, či mechanických závad, takisto ponúkam aj ND za bezkonkurenčné ceny.
Recenzie o mne: bmw3-e46/flasho-super-odbornik-dakujem-t78793.html
Tel.č. +421918113450

Kubo320d
Autor témy

Utorok, 15. Mája 2012, 17:48

Áno to viem volal som s jedným chlapikom čo to montuje no vravel že by ma to vyšlo až 1500e čo je podľa mňa dosť veľa a skôr by ma zauimalo ako to spraviť aby to nebolo o tých 250e drahšie no viem akurát tu možnosť že čakať kým si presne take isté auto nedá niekto iný spraviť ale to by bolo nekonečné čakanie

nadro
Auto: BMW E46 320 touring

Utorok, 15. Mája 2012, 20:21

Kubo320d napísal:

Z Kysuce si kúpil????
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

Kubo320d
Autor témy

Streda, 16. Mája 2012, 14:08

ano s kysuce ale vratme sa k teme prosim

Flasho

Streda, 16. Mája 2012, 19:19

Jednotlivá (individuálna) prestavba vozidla:

(týka sa vozidiel, ktoré niesú pre prestavbu schválené)

1. Žiadateľ predloží na miestne príslušný Obvodný úrad Dopravy žiadosť o povolenie prestavby (LPG zariadenia). Je vhodné ako prvý krok navštíviť montážnu dielňu, kde Vám budú (budeme) nápomocní pri celom procese.

Obvodný úrad prestavbu schváli na základe predloženia "Protokolu o schválení systému" (S-ooxxx), ktorý bude pre prestavbu použitý. Protokol vypracuje montážna dielňa v prípade, že sa jedná o národne schválený systém, pokiaľ nie, poverená skúšobňa (Slovdekra Bratislava, VÚDS Žilina alebo ZV-test Zvolen), podklady vypracuje a dodá montážna dielňa.

Žiadosť (dodá montážna dielňa) musí obsahovať:
identifikačné údaje o žiadateľovi, značku, obchodný názov, typ (jeho variant alebo verziu variantu typu), druh a kategóriu vozidla, obchodné meno výrobcu, evidenčné číslo vozidla alebo osobitné evidenčné číslo vozidla, účel, na ktorý má byť vozidlo po prestavbe použité.
K žiadosti priloží podrobný opis prestavby vozidla (vypracuje montážna dielňa), návrh na zmenu údajov zapisovaných v technickom preukaze vozidla (vypracuje montážna dielňa), technický opis plynového zariadenia (vypracuje montážna dielňa), výkresovú dokumentáciu systému (vypracuje montážna dielňa).

2. Obvodný úrad vydá rozhodnutie o povolení prestavby s presne určenými podmienkami.

3. Na základe povolenia môže majiteľ nechať zabudovať do vozidla schválené plynové zariadenie v autorizovanej montážnej dielni.

4. Po namontovaní je potrebné vykonať "Zvláštnu emisnú kontrolu" po montáži LPG

5. Vozidlo musí absolvovať kontrolu zástavby pred schválením technickej spôsobilosti v poverených skúšobniach. Na Slovensku sú tri - Slovdekra Bratislava, VÚDS Žilina a ZV-test Zvolen (montážna dielňa spolupracuje so zákazníkom).

6. Následne žiadateľ vyplní žiadosť o schválenie technickej spôsobilosti prestavaného vozidla, ktorú spolu s protokolmi zo skúšobní predloží obvodnému úradu pre cestnú dopravu.

7. Obvodný úrad vydá rozhodnutie o schválení technickej spôsobilosti prestavaného vozidla a zapíše prestavbu do technického preukazu.

Pozn. Jednotlivé úkony v skúšobniach a na úradoch sú spoplatnené. Je potrebné počítať s nákladmi vo výške cca 290 €.

Vyzerá to ako (a mozno aj je) malá byrokratická vojna s úradmi a skúšobňami. Nieje však nezvládnuteľná a môžme konštatovať, že mnohí naši zákazníci ju (aj s našou pomocou) úspešne absolvovali.
Oprava BMW Riešenie a odstránovanie elektronických, či mechanických závad, takisto ponúkam aj ND za bezkonkurenčné ceny.
Tel.č. +421918113450

Flasho

Streda, 16. Mája 2012, 19:28

Tam kde si budeš montovať LPG, tam by ti mali všetko dať. Protokoly, podrobný popis montáže, atď. Teba to vyjde preto tak moc, lebo máš 6 valec, 4 valce vyjdu okolo 1100-1200€ + 250 individuálna prestavba, čo máš 170€ za skúšobný technický protokol a ostatné sú kolky. 6 valce okolo 1400€ + 250€. Nechcem tu počuť, že tak moc?? Alebo, že ja ti to vybavím za 1000€ všetko. Jasné, vybavíte, ale s akým systémom, použitým?? Alebo najlacnejším?? Dávaj si na to bacha, pýtaj sa hlavne po Solarise a Elpigaze. Solaris máš nemecký systém, jeden z najkvalitnejších.
Tel.č. +421918113450

januar
Auto: e90 320i

Štvrtok, 17. Mája 2012, 18:02

no tak ja idem davat znacku Tartarini je to talianska znacka, tvrdia ze vdaka samostatnej RJ komunikuje s RJ auta a tym padom je spotreba rovnaka ci to je tak neviem ale montaz na 4valec ma vide na 900€ + 300€. takze stale sa to oplati do roka sa my prachy vratia a potom sa moze aj pojenat stat ze im nebudem platit za taky drahy benzin

Kubo320d
Autor témy

Štvrtok, 17. Mája 2012, 21:08

mna to prekvapilo no este pockam co zisti kamarat a uvidim ak tak videl som ze to niektory vedia spravit aj na splatky tak by to bolo v pohode no mna to prekvapilo lebo zrovna tolko hned na pockanie nemam :mrgreen: ale dakujem za rady a myslim ze to tu mnohym pomohlo co chcu riesit LPG a vozit sa lacnejsie :wink:

peto5o
Auto: BMW E46, r.v 2004
Kraj: Košický

Nedeľa, 20. Mája 2012, 08:45

Samostatnú RJ majú už asi všetky splyňovače do nových áut. Treba si dať pozor aby na motor s valvetronicom nebol namontovaný splyňovač, ktorý na svoju reguláciu potrebuje najmä podtlak, ktorý motor valvetronic nemá dostatočný. Nové moderné splyňovače čítajú údaje čo sa týka otvorenia vstrekov a podobne, priamo z RJ auta. Osobne si myslím, že spotreba na LPG bude vždy väčšia ako na benzíne, no pri polovičnej cene plynu sa to vždy oplatí :-k .

januar

Utorok, 22. Mája 2012, 05:30

peto5o napísal:
Samostatnú RJ majú už asi všetky splyňovače do nových áut. Treba si dať pozor aby na motor s valvetronicom nebol namontovaný splyňovač, ktorý na svoju reguláciu potrebuje najmä podtlak, ktorý motor valvetronic nemá dostatočný. Nové moderné splyňovače čítajú údaje čo sa týka otvorenia vstrekov a podobne, priamo z RJ auta. Osobne si myslím, že spotreba na LPG bude vždy väčšia ako na benzíne, no pri polovičnej cene plynu sa to vždy oplatí :-k .

ako mozes my vysvetlit aky je rozdiel v tych splynovacoch. lebo ja si myslim ze je len jeden ktory miesa tu zmes 8-[

peto5o

Utorok, 22. Mája 2012, 07:49

To čo mieša tu zmes je reaktor :) je tiež viac druhov. Moje bmw napríklad nemusí reaktor zn Tomasetto. Druhov splyňovačov nie je až tak veľa. V podstate Teba karburátorová a polosekvenčná verzia ani nezaujíma, lebo potrebuješ plne sekvenčnú. Zaleží už len, na aký systém Ťa kto nalanári. Či BRC, Solaris alebo iné značky. :wink:

januar

Piatok, 1. Júna 2012, 05:27

takze plyn namontovani a v pohode vsetko az doteraz ked som na nom 2 dni nejazdil po namomtovani. Takze povedali my ze sa aut. prepne ked bude teplota 38 C nic nepreplo az ked my rucicka stupla na prvu palicku teploty vody. OK to by sa este dalo pretrpiet, ale ked som dochadzal uz pred dom tak zrazu sa my ukazala kontrolka motora. Ja ze co je :shock: motor ma normalny chod ani otacky nekolisu tak neviem ci RJ bmw spatne komunikuje s RJ plynu alebo nieco sa pokazilo kto vie poradit? Ide o talianskeho vyrobcu Tartariny a je to sekvencne vstrekovanie.

peto5o

Sobota, 2. Júna 2012, 14:47

Tartariny je jedna z popredných značiek, nič si nepokazil. Kde Ti to montovali? Je pravda, že po namontovaní sa celý systém musí zabehnúť a potom opätovne nakalibrovať, no kontrolka motora väčšinou v prípadoch áut s LPG hlási problém s lambdou, poprípade ak Ti to totálne nechodí, tak problém so spaľovaním zmesi - no to by si cítil nepravidelný chod motora. Treba to napichnúť na diagnostiku.

januar

Štvrtok, 7. Júna 2012, 10:16

tak problem bol v tom ze na 1 a 2 valci bola chudobna zmes tak to upravil a auto maj aj lepsi tah a znizila sa spotreba plynu. Len jedna vec my lame hlavu prepinanie plynu stale to dlho trva 3-5km kym sa zohreje splynovac a otvori ventil aj my znizil teplotu z 35 na 30 ale mne sa to stale zda rovnak ako to bolo pred tym

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní