... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
sodoom
Autor témy
Auto: BMW E46 320d
Kraj: Žilinský

Kolísanie otáčok a trasenie pri zatazení motora

Pondelok, 10. Októbra 2016, 20:59

Ahojte
Mam E46 320d 100Kw rv 2001. Toto auto mam treti rok a zatial uplna spokojnost. Auto je spolahlive i v zime, ale v poslednom mesiaci badam cudnu vec čo sa motora týka. Pri zaťažení motora do mierneho kopca alebo na rovine keď zoslapnem plyn na podlahu v dvoje otacky vytiahnem kolo 2500 a zaradim trojku , motor mi začne akoby presmykovat okolo 2000 otacok. pri plnom plyne na podlahe otacky zacnu prudko kolisat rucicka otáčkomera zacne behať hore dole cc 500 otačok a auto sa cele roztrasie a aj napriek tomu ze mam nohu na podlahe nezrychli iba sa cele trasie a motor akoby stale presmykoval s tym ze otacky behaju hore dole ako sm pisal v rozmedzi asi cca 500.no vypada to uplne akoby mi presmykoval nejaky remen alebo ako keby som driftoval z miesta. ked dam nohu z plynu dole vibracie a presmykovanie ustane musim pomaly pridavat plyn aby som sa dostal cez 2000 otacok a zaradil 4ku. potom to uz nerobi. taktiez sa tato anomalia nevyskytuje stale. robi to obcas ci je motor teply alebo studeny. taktiez som vcera startoval nebol ani mraz(cca 3 stupne) a po nastartovani sa auto cele roztriaslo a zvuk motora bol uplne rozhadzany (nepravidelny) akoby nesli vsetky valce a potom sa akoby spustili neviem toto mi doteraz nikdy nerobilo a vobec neviem ci je to chyba ktora by mala byt hned odstranena alebo sa da na tom jazdit. kamarat mechanik mi to napichol na diagnostiku ktora nevyhodila vobec nic co sa motora tyka. ziadna porucha ani nudzovy rezim. Viete mio niekto poradit co sa s mojim milackom deje?

sodoom
Autor témy

Re: Kolísanie otáčok a trasenie pri zatazení motora

Pondelok, 17. Októbra 2016, 12:29

nikto neporadi????

krtkoZH
Auto: BMW e90 325d
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 17. Októbra 2016, 12:55

Automat, či manuál ? A treba to dať na poriadnu diagnostiku.
Ex BMW e46 318d
Now E90 325d AT + X3 F25 20d M packet

lacos31
Auto: E36 325TDS

Pondelok, 17. Októbra 2016, 13:03

Ten opis nie je poriadny,ale co som vylustil z toho aj vyvadzam nieco.Kolisanie otacok vzdy robi pomer zmesi.Ked ten pomer nie je spravny,tak nemoze byt spravny ani predvstrek.Chybu treba chaladat okolo cerpadla alebo vahy.Cerpadlo bud nedostane naftu,alebo samotne cerpadlo je pokazene.Nemozes sa s ty jazdit,ak je to cerpadlo tak ti raz zdohne.Supatko vcerpadle zaseknute.Vymenit,vycistit,pretesnit cerpadlo cim skor.A to nie je pravda ze diagnostika neukazuje nic,treba citatvzdy medzi riadkami.Nestaci vycitat pamat zavad s hocijakym cinskym hov.m.

krtkoZH
Auto: BMW e90 325d

Streda, 19. Októbra 2016, 11:06

Ešte ma napadlo či by to nemohol spôsobovať vzduch v palivovej sústave ale to je dosť nepravdepodobné, keďže okruh by sa mal sám odvzdušniť.
Ex BMW e46 318d
Now E90 325d AT + X3 F25 20d M packet

sodoom
Autor témy

Utorok, 15. Novembra 2016, 22:41

tak podarilo sa mi natocit aj video s tymto problemom

https://drive.google.com/open?id=0B2DQ_ ... XA1UzhNck0

mato12345
Auto: bmw e46
Kraj: Nitriansky

Streda, 16. Novembra 2016, 06:52

ahoj,mne nieco velmi dost podobne robilo dal som to na diagnostiku par krat a potom uz aj do servisu a nezistili absolutne nic,nakoniec sa jednalo o nevysvetlitelnu mechanicku chybu v motore
to kolisanie otacok je dosledok rj ktora sa za kazdu cenu snazi udrzat otacky a motor v chode,
aby som to este viac specifikoval aj umna bol ten problem ze to robilo vzdy iba daky ten kratky cas a potom to ustalo ale vzdy sa to po case vratilo
nakoniec sa zadrel cely motor a musel som dat novy, cerpadlo sa dalo pouzit na motori druhom to slovo co si napisal mi to uplne pripomenulo ze ROZHADZANY
ked a jedna o mechanicku zavadu motora tak ti nepomoze ani diagnostika resp mne absolitne nepomohla pri mojom rocniku 2000 ,lepsie by bolo pre teba ak by nejaka chyba vyskocila na pocitaci
teraz pre zmenu mi odislo cerpadlo ale uz som si ho dokazal sam opravit a ta trpka prichut veru ked som ich menil 4 a ziadne pred tym som si opravit neskusal a vyslo ma to pekne palky Cerpadlo z opravami, cena opravy vycislena na 0.5€

mato12345

Streda, 16. Novembra 2016, 07:05

sory ak som ta inak vystrasil drzim ti palce aby to bola vaha vzduchu :)

sodoom
Autor témy

Streda, 16. Novembra 2016, 08:45

no to so ma veru moc nepotesil :D
Pockam co povedia ini chalani mozno maju skusenost mal som to na pocitaci a nic neukazalo ziadna chyba ziaden nudzovy rezim.... ono sa to takto sprava iba ked ten motor zatazim a zaradim trojku a dam plyn na podlahu tak to zacne tak kolo 200 otacok robit ze rapidne rychlo vybehnu otacky a nejde vyssie ako nieco okolo 2500 a z autom zacne triast. ked dam nohu z plynu dole a dam znova na podlahu uz sa to nezopakuje...

mato12345

Streda, 16. Novembra 2016, 09:52

ked len na trojke tak to vahou vzduchu prakticky nemalo byt ,tam nejaka mechanicka zavada skor len vies ako je to z mechanickou zavadou pri motori,ved dajte mi to rozoberiem pozrieme a zlozime ;)
mne ked raploval ten motor tak urcite ma ani vo sne nenapadlo aby vybrali motor rozobrali a pozreli a potom ho naspat zlozili a vsadli do auta nemusim ti varviet co by to stalo nervou a penazi :)

sodoom
Autor témy

Streda, 16. Novembra 2016, 23:40

niekto skuseny?

lacos31
Auto: E36 325TDS

Streda, 16. Novembra 2016, 23:51

Napis mi ss.Napis mi uplne vsetko,lebo v opise nie je vsetko.Ako sa to zacalo,ake su prejav atd.Pkmozem ti.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných