... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

norbess
Autor témy
Auto: BMW 330d e46 FL
Kraj: Banskobystrický

klima kompressor škrípe"

Piatok, 29. Augusta 2014, 21:58

som tu so známym problémom :) pískanie od remena, nedavno som zistil ze je to klíma kompresor (ked zapnem klimu tak este viac píska/skrípe) takze su tu tri body :D

1. dá sa vymenit na klímovom cerpadle vymenit len to ložisko čo tam škrípe? alebo musim kupovat celé?

2. vydrží to ešte do buduceho roka ? :-& na volnobehu pri zohriatom motore to nepočut, len ked mam zaradenu rychlost, a do kabiny to pocut len ked stiahnem okno

3. čo sa može stat pri najhoršom pripade ak to neopravim?

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Re: klima kompressor škrípe"

Pondelok, 1. Septembra 2014, 17:05

si si isty ze to nebude niektora kladka ktora sa ozve az pri zvysenom zatazeni(zapnutom kompresore)?

quattro
Auto: E46 318i
Kraj: Trnavský

Piatok, 5. Septembra 2014, 05:52

1. Repas klímového kompresora (výmena oboch ložísk)
2. Myslím, že leto už skončilo, takže to môžeš začať riešiť aj hneď
3. Nepôjde ti klíma :o
4. Si si istý či to je klímovým kompresorom a nie nejakou kladkou? To by som riešil ako prvé :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Každý má toľko, koľko si zaslúži.

norbess
Autor témy

Nedeľa, 7. Septembra 2014, 12:59

tak na 100% neni iste ze to je klima kompressor, dal som dole vrtulu visko spojky a pri nastartovanom motori som mal v rozprašovači jarovu vodu a ked som na klima kompresor striekol tak to ztichlo, ale neni to iste, mohlo to rozniest tu vodu aj na vedlajsiu kladku samozrejme. najlepsie bude asi ked dam dole remen a potocim jednotlivo každe však? mate niekto schemu ktora je tu napinacia kladka? vdaka :? :thumbup:

fafa111
Auto: E36 320i coupe
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 7. Septembra 2014, 13:14

Potiahni rukou za remen a uvidis, ktora je napinacia.

norbess
Autor témy

Pondelok, 15. Septembra 2014, 22:17

mali ste pravdu, dnes som to zrejme opravil , na volnobehu už tiež škripalo ako .... , dnes som dal dole napinaciu kladku co je medzi motorom a klima kompressorom, potocil v ruke a hned bolo počut že hučí. dal som dole krity ložisiek z oboch strán z kolieska ,vyškrabal staru zhorenú tvrdú vazelinu a premazal som to novou ,poskladal dal hore remen a už na volnobehu neškripe vobec, zajtra aj pojazdim na nom ale už pevne verim že nebude pískat :) =D>

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných