... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

maiky
Autor témy
Auto: BMW e90 325i
Kraj: Žilinský

klepanie prednej napravy

Piatok, 7. Júna 2013, 15:42

nazdar viem ze sa tui uz podobne daco riesilo ale tak nenasiel som to co sa mne deje .... vymenil som podvozok za sportovy potreboval som kratsie tycky stabylizatora tak som asi tyzden jazdil bez nich no pri rozbehu ked som mal kusok vytocene daco vrzgalo ako keby guma dal som tam tie tycky poriadne dotiahol a klepe mi to vkuse ale tak vecsinou pri rychlosti do 60km/h mozno vo vyssych rychlostiach uz nepocujem ale lezie mi to na nervi co by s tmy mohlo byt kukal to kazdy den vsetko je dotiahnute nic neloga no bucha mit o ako keby daco bolo povolene alebo ako keby daco o kasnu ale nema co neviem co s tym

Užívateľov profilový obrázok
fox1k
Auto: BMW

Re: klepanie prednej napravy

Piatok, 7. Júna 2013, 15:50

menil si uložena tlmičov?

maiky
Autor témy

Piatok, 7. Júna 2013, 16:10

fox1k napísal:
menil si uložena tlmičov?

ano aj tie som vymenil

Flasho
Auto: e60 545iA e46 330iA
Kraj: Bratislavský

Utorok, 11. Júna 2013, 22:17

Čapy sú v akom stave na ramenách a ak si menil uloženia tlmičov, aj si ich troška namazal, viem, že to nerobia v servisoch, ale ja to robím a len si ľudia chvália, lebo niekedy sa stalo, že ak sa vymenili uloženia tlmičov, tak to vŕzgalo a namazali sa a prestalo, čiže aj to môže robiť. Uloženie stabilizátora nemá vôľu?? Lebo aj to môže klepotať.

maiky napísal:
nazdar viem ze sa tui uz podobne daco riesilo ale tak nenasiel som to co sa mne deje .... vymenil som podvozok za sportovy potreboval som kratsie tycky stabylizatora tak som asi tyzden jazdil bez nich no pri rozbehu ked som mal kusok vytocene daco vrzgalo ako keby guma dal som tam tie tycky poriadne dotiahol a klepe mi to vkuse ale tak vecsinou pri rychlosti do 60km/h mozno vo vyssych rychlostiach uz nepocujem ale lezie mi to na nervi co by s tmy mohlo byt kukal to kazdy den vsetko je dotiahnute nic neloga no bucha mit o ako keby daco bolo povolene alebo ako keby daco o kasnu ale nema co neviem co s tym
Oprava BMW Riešenie a odstránovanie elektronických, či mechanických závad, takisto ponúkam aj ND za bezkonkurenčné ceny.
Recenzie o mne: bmw3-e46/flasho-super-odbornik-dakujem-t78793.html
Tel.č. +421918113450

maiky
Autor témy

Streda, 12. Júna 2013, 17:22

[quote="Flasho"]Čapy sú v akom stave na ramenách a ak si menil uloženia tlmičov, aj si ich troška namazal, viem, že to nerobia v servisoch, ale ja to robím a len si ľudia chvália, lebo niekedy sa stalo, že ak sa vymenili uloženia tlmičov, tak to vŕzgalo a namazali sa a prestalo, čiže aj to môže robiť. Uloženie stabilizátora nemá vôľu?? Lebo aj to môže klepotať.

no skusal som vsetko nic nema volu aj som skusil skrutky ci su dotiahnute no su

dymone
Auto: G31 530dX
Kraj: Košický

Štvrtok, 13. Júna 2013, 09:04

Skus si skontrolovat ci ti nahodou neklepe toto:
http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=8&t=10319
M52TUB28 + M54B30 intake manifold + EU2 | H&R Cup Kit | H&R Stabilisators kit | SS headers | M3 front brakes | Meyle HD RSM's + Z3 r.p. | M3 RTAB's + limiters | Subframe: reinforcement & Powerflex | Eonon D5150 | 18" VMR VB3

fox1k

Štvrtok, 13. Júna 2013, 10:29

dymone napísal:
Skus si skontrolovat ci ti nahodou neklepe toto:
http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=8&t=10319

toto celkom zaujalo aj mňa :-k žeby tá "spojka" tak klepala?

Sk1r3x
Auto: AUDI A6 C7
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 13. Júna 2013, 10:44

v nižších rýchlostiach klepú hlavne tyčky stabíka a uloženie stabíka . Vrzgať môže aj zle nasadená prachovka , no najrýchlejšie je rozhúpať auto a počúvať odkial to ide a nech tam niekto pchá ruku a chytá ... Ale so športovím podvozkom toho moc nenahúpeš

fox1k

Štvrtok, 13. Júna 2013, 10:48

Sk1r3x napísal:
v nižších rýchlostiach klepú hlavne tyčky stabíka a uloženie stabíka . Vrzgať môže aj zle nasadená prachovka , no najrýchlejšie je rozhúpať auto a počúvať odkial to ide a nech tam niekto pchá ruku a chytá ... Ale so športovím podvozkom toho moc nenahúpeš

dobre, ja budem húpať a ty tam pchaj ruky 8)

Sk1r3x
Auto: AUDI A6 C7
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 13. Júna 2013, 10:50

fox1k napísal:
dobre, ja budem húpať a ty tam pchaj ruky 8)

V pohode :D , placu je tam dosť ;)

dymone
Auto: G31 530dX
Kraj: Košický

Štvrtok, 13. Júna 2013, 11:49

fox1k napísal:
toto celkom zaujalo aj mňa :-k žeby tá "spojka" tak klepala?

No co som sa docital, tak moznosti su tam asi 4:
1) je vybity kriz na volantovej hriadeli => č.1
2) je vole na samotnom stlpiku riadenia
3) vola v oboch tychto dieloch
4) je vola v hrebeni riadenia

-Aby se zjistilo, kde je problém, je nutno demontovat volantovou tyč. Poté se pozná, zda-li je vůle i ve sloupku řízení.

-Jinak je to sundat spodni kryt motoru, povilit volantovou tyc, sundat ji, zkontrolovat vule ve volantove tyci a pote na sloupku rizeni. Pokud bude v haji i sloupek rizeni, je to sundani volantu, porozebirani plastu pod palubkou, vymena spinacky... celkem fuska, prace na cely den...

Priznaky:
-napr. stojis na miste, lehce, opravdu lehce otocis volantem a je tam mrtvy chod, kolo se nikam nehne.... volant jde v tom mrtvem chodu lehceji. :) Mj. i horsi ovladatelnost auta...

-vem si volant do dvou prstů a lehce rozkmitej volant nahoru-dolu, byla tam znát vůle, v tomhle případě myslim tam při tom trochu praskalo/tikalo (nevim jak nazvat :) ) jak tam o sebe ty díly uvnitř třou a narážejí, jinak myslim že když jedeš cca 70-80 po rovince tak cejtíš že to auto mírně plave a že ho prostě nemáš uplně v ruce...

http://www.youtube.com/watch?v=bwT1_Lv9fz4&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=bTNscHbJxLA
http://www.youtube.com/watch?v=lE6_rcjYc9s
M52TUB28 + M54B30 intake manifold + EU2 | H&R Cup Kit | H&R Stabilisators kit | SS headers | M3 front brakes | Meyle HD RSM's + Z3 r.p. | M3 RTAB's + limiters | Subframe: reinforcement & Powerflex | Eonon D5150 | 18" VMR VB3

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných