... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

potmehuth
Kraj: Nitriansky

Re: klapky

Piatok, 10. Februára 2012, 12:27

Zajtra idem menit oba termostaty, tak predpokladam pokles spotreby, nakolko s ami auto nezohrialo na prevadzkovu teplotu.
Po vymene dam vediet, ci je nejaky posun spotreby smerom dole.

We will see :)

Mikidolar
Auto: Bmw F31 318d
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 6. Apríla 2012, 20:55

Ako vyzera ta spotreba po vymene termostatov?
BMW F31 Touring 318d
EX: BMW E46 Touring 330d

Viktor
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Žilinský

Utorok, 10. Apríla 2012, 07:35

Tiez mam vymenene klapky za zaslepky, spotreba 6,6l/100km jazda bezne cca 110km/h a nemam rad ked niekto ide predomnov takze pri prvej prilezitosti smerovka a plyn na podlahe... co sa tyka termostatov ak ti isli predtim zle a teplota motora bola nizka tak aj spotreba bola urcite vysia ked to vymenis tak bude urcite nizsia a aj motor ti podakuje lebo olej ma spravne mazacie vlastnosti pri teplote 70°C-150°C a teraz mi tu nemudrujte ze olej ma veciu teplotu ako ukazovatel teploty chladiacej kvapaliny lebo ide o to ze sa dlhsie zohrieva...

Užívateľov profilový obrázok
Matony27
Auto: BMW 325i LCI e91
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 12. Apríla 2012, 20:24

ja si meriam spotrebu najazdene km na plnu nadrž a mam pokoj real po vypocitani 6 - 6,3 kombinovana...dlha trasa mimo mesta 90 až 100km v hod bc 3,8 - 4 - 4,5 real + jeden liter pohoda klidek ...zaleži od pneumatik zataženia vozidla studene starty tažka noha:) atd....inac tiež som klapky dal prec zaslepil.... ostatne ostalo tak ako bolo a žiadny problem ...tak isto egr zaslepeny:)

Bando
Auto: E53
Kraj: Bratislavský

Sobota, 14. Apríla 2012, 05:58

Zdravím páni, som tu nový a o klapkách som som sa tu načítal už relatívne dosť ale nikde som nenašiel odpoveď na môj problém, ktorý spočíva vo vibráciách motora, toré nastali po výbere klapiek ( vyberali sa iba klapky - ovládacie tiahla aj hriadelka ostali ). Motor na voľnobehu jemne vibruje čo pred tým nerobil inak žiadna zmena v chovaní auta. Pri studenom motore je to citeľnejšie ako pri zohriatom. Keď som sa na to pýtal mechanika, bolo mi povedané, že pri demontáži sa z klapky mohol uvoľniť kúsok karbónu, ktorý pravdepodobne je zachytený pod ventilom a tento spôsobuje chvenie motora ale po určitom čase by sa mal vypáliť a chvenie by malo prestať. Stretol sa už niekto stým? Aké by malo následky, keby do sania spadol jeden šróbik z klapky, ako by sa to prejavovalo? (vybraté klapky som som sa dal zabaliť ale namiesto 12 šróbikov tam mám iba 10ks ). Ďakujem za odpoveď.

Bando
Auto: E53
Kraj: Bratislavský

Sobota, 14. Apríla 2012, 06:07

Ešte som zabudol doplniť že sa zároveň menila spojka aj dvojhnota, či to náhodou nebude mať súvis aj stým.

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Sobota, 14. Apríla 2012, 10:04

no tak to može byť aj šrbikom,ale skorej by cinkalo, ale aj spojkou......vymenu klapiek som nikdy nezaregistroval zmenu chovania volnobehu, to sme robili xy aut....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných