... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
BavoracikE46
Autor témy
Auto: e39
Kraj: Trenčiansky

kardan

Pondelok, 20. Augusta 2012, 17:56

caute chalpy, chcem sa spytat ako sa prejavuje zly kardan alebo lozisko v nom? pretoze asi pred mesiacom mi zacalo triast volant, prve opatrenie som dal dole podlozky rozsirovacie dva dni klud a zacalo znova, dalsie opatrenie som dal zrepasovat valcek z soferoveho kolesa pretoze vzdy mi odtial islo teplo a z ostatnych kolies nie, bol zly trasenie sa zmensilo ale kotuc sa stale prehrieval tak som vymenil kotuce brembo aj podlozky, traslo uz len medzi 100-120km/h tak som dal vyrovnat disky a teraz trasie uplne minimalne medzi tou rychlostou uz to nie je tak poznat, ale dalsi problem sa mi zacal zdat ze auto nejde uplne tak ako ma ma dobry tah ale mam pocit ze to nie je uplne ono a pri prudkom pridavani plynu mi ako keby jemne drni pedal mozno sa mi to len fakt zda lebo to prehanam :)

kubo323ci
Auto: e46 323ci
Kraj: Žilinský

Re: kardan

Pondelok, 20. Augusta 2012, 21:20

presne ti poviem ako sa sprava zly kardan na aute sa neda ist lebo to tak trasie ako keby si sedel na vybratore no moj problem zacal hardi spojkov ktora bola rozbita a na zaklade jemnych vybracii sa mi rosypalo aj kardanove lozisko a bol som nuteny volat odtah kedze sa mi to stalo presne na donovaloch no a trasenie volantom moze sposobovat aj zle vyvazene koleso a aj rozbite capy alebo tycky riadenia

BavoracikE46
Autor témy

Pondelok, 20. Augusta 2012, 22:43

koleso zle vyvazene uz nieje lebo som ich bol davat vyvazovat pred tyzdnom, sice ak sa vyvazilo trasie o podstatne menej takmer vobec, ale malilinko trasie ale druhy problem je ten ze ked slapnem na plyn tak citim take chvenie neviem teraz ci prevodovky motora pedalu ale nieco citim co som necitil

BavoracikE46
Autor témy

Utorok, 21. Augusta 2012, 22:01

nikto mi neporadi s mojim problemom?

Schneider
Auto: BMW 320D,Touring,04

Utorok, 18. Septembra 2012, 17:28

Už sa ti to podarilo vyriešiť?
Podľa toho čo si napísal by som to typoval na nevracajúce sa piestiky v strmeňoch, prehriate kotuče, ich zdeformovanie a vybrácie... NO, a keďže je to pribrzdené, tak auto "neťahá" lebo aj brzdí...

BavoracikE46 napísal:
nikto mi neporadi s mojim problemom?

Avenger
Auto: E46 320i 110kw

Utorok, 18. Septembra 2012, 17:43

ak ti auto trasie pri prudkej akceleracii moze to byt aj zotrvacnik ale v tvojom pripade si myslim ,ze ide skor o gumy ...kludne mozes mat vyvazene koleso ale pneu moze mat kopnutu bocnicu a trasie to ...

resp kedy ti to trasie???
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

technacikk
Auto: e60 530d e83 3,0i
Kraj: Prešovský

Utorok, 18. Septembra 2012, 21:16

nazdar mne robilo to iste do 110 išlo auto jak nič a od 110 to bola brutalita auto cele rezonovalo vibrovalo jedna gumy my robila vkuse šarapatu dal som ju prevažit a nedokázal ju ani vyvažit tak som jazdil na nej až začala sfukovať tak som sa nasral kúpil som nove gumy a keď mi to vyzul v pneuservise nechápal som mal som tam taky kúsok gumy asi 10x10 cm ta guma vznikla asi z toho spreju na defekty alebo netuším ako sa to tam dostalo vymenil som gumy a pokoj ...... Ale zaujímalo by ma ako sa prejavuje hardi-spojka pretože ked prehadzujem rýchlosti a kúsok rýchlejšie pustím spojku v aute dačo buchne takisto keď sa rozbehujem tak niečo buchne sem tam a takisto aj keď začnem cuvat tak buchne môže to byt hardi spojkou ? :-k
BMW e60 530d Titangrau Metallic + M-paket + chip tuning :)
BMW e83 3,0i
EX:
BMW e60 530d Orientblau Metallic
BMW e46 330d M-paket II
BMW e46 330d
BMW e39 520i

Schneider
Auto: BMW 320D,Touring,04

Utorok, 18. Septembra 2012, 21:45

technacikk napísal:
nazdar mne robilo to iste do 110 išlo auto jak nič a od 110 to bola brutalita auto cele rezonovalo vibrovalo jedna gumy my robila vkuse šarapatu dal som ju prevažit a nedokázal ju ani vyvažit tak som jazdil na nej až začala sfukovať tak som sa nasral kúpil som nove gumy a keď mi to vyzul v pneuservise nechápal som mal som tam taky kúsok gumy asi 10x10 cm ta guma vznikla asi z toho spreju na defekty alebo netuším ako sa to tam dostalo vymenil som gumy a pokoj ...... Ale zaujímalo by ma ako sa prejavuje hardi-spojka pretože ked prehadzujem rýchlosti a kúsok rýchlejšie pustím spojku v aute dačo buchne takisto keď sa rozbehujem tak niečo buchne sem tam a takisto aj keď začnem cuvat tak buchne môže to byt hardi spojkou ? :-k

asi to nepatrí do tejto témy, ale na tieto prejavy čo teba zaujímajú, plus tvrdý záber pri pohýňaní, trasenie až skackanie pri pohýňaňí som z rôznych iných tém odsledoval, že to môže byť hardinou, a uložením kardánu, taktiež som našiel prasknutý "priečny silentblok" na diferáku. Všetko mám nachystané, a vymením popri jednom aj silenty pod motorom a prevodovkou,... ak nepomôže, mám to spravené, a budem šetriť na spojku...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných