... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Euronimos
Autor témy
Auto: BMW E90 318d (105kW)
Kraj: Prešovský

HLASITÉ SYČANIE PRI PRAVOM ZADNOM KOLESE

Štvrtok, 12. Apríla 2012, 17:26

Zdavím Vás chlapíci a maníci.
Včera večer som spozoroval niečo čo som ešte doposiaľ nezažil. Po asi 15 kilometrovej jazde (to asi nie je dôležité) som odstavil auto na parkovisku a nechal motor bežať na voľnobehu.
Vystúpil som z auta, obišiel ho k pravým zadným dverám....bla bla bla.... a vtom som začul syčanie. Bolo to ako keď prerazíte pneumatiku alebo keď je naplno stlačený kolíček na ventile kolesa. Nezacítil som žiaden iný zápach okrem pneumatík, keďže sú fungeľ nové a nahodené pred dvoma dňami. Pneumatika ani ventil to neboli.
Neviete mi prosím niekto napísať čo by to mohlo byť? Zažil som to pvý krát v živote. Chvíľu som to pozoroval s údivom a potom som vypol motor. Hneď to prestalo.

Môže to robiť prečerpávanie benzínu keďže som bol skoro na rezerve alebo odvetrávanie palivovej nádrži? Kedy zvyčajne dochádza k odverávaniu a má to nejaké sprievodné znaky? Na fóre som nič podobné nenašiel ani na nete nič také nevygooglil. Môže to byť spojené s niečim iným? Som Vám vďačný za každú zmysluplnú odpoveď.

Jedná sa o BMW E46 318i, 105 kW, N46B20.

Thovt
Kraj: Trenčiansky

Re: HLASITÉ SYČANIE PRI PRAVOM ZADNOM KOLESE

Piatok, 13. Apríla 2012, 07:11

Mne to tiež podobne hučí, len mi to nepríde moc hlasné. Začalo to potom, čo som mal vonku palivové čerpadlo z nádrže. Vyberal som ho kvôli tomu, že mi necucalo benzín z ľavej časti nádrže, takže mi došlo palivo skôr ako zasvietila rezerva. Keď som napravil prepojovaciu hadičku medzi ľavou a pravou časťou nádrže už to funguje normálne.
Len odvtedy je to čerpadlo viac počuť. Možno nie je celkom v správnej polohe...

Užívateľov profilový obrázok
Avenger
Auto: E46 320i 110kw
Kraj: Žilinský

Piatok, 13. Apríla 2012, 15:12

ja to pocujem tiez za spolujazdom zadne dvere...

Euronimos
Autor témy
Auto: BMW E90 318d (105kW)
Kraj: Prešovský

Piatok, 13. Apríla 2012, 19:58

OK, chlapi.
Ďakujem Vám za odpovede.
Hovoril som aj s kámošom z Bavarie, a cez telefón mi poradil, aby som ako prvé dotankoval. Bol som natankovať a tuším, že sa to utíšilo. Mám na mysli, že to syčanie tam stále počuť, ale je to takpovediac v norme, resp. musí človek o tom vedieť, aby si to všimol.
Skúsim si to odsledovať niekedy v neskorších večerných hodinách, keď bude okolie utíšené a druhý krát potom, keď sa opäť s benzínom dostanem tak, že už-už by malo zasieviť svetielko rezervy.

PS.: Ešte raz vďaka a veľa šťastných kilometrov bez nehôd a porúch.

cartman
Auto: e46 325Ci 2002
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 25. Septembra 2012, 15:01

ahoj,
tak ako dopadlo to syčanie? Vyriešil si to inak ako dotankovaním? Tiež som si všimol podobný zvuk na mojom coupe a mal som polovicu nádrže.
Ďakujem

michaltt
Kraj: Košický

Utorok, 25. Septembra 2012, 21:07

Mne to syci dost nahlas odkedy mam to auto vo svojej opatere, tiez som to riesil ale zatial je to v pohode. Je to cerpadlo, ma uz svoj vek takze mozno preto. Nezalezi ci mam plnu alebo prazdnu nadrz, stale to syci rovnako.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní