... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
fox1k
Auto: BMW
Kraj: Žilinský

Re: Folie

Nedeľa, 11. Decembra 2011, 17:27

Vyhláška č. 464/2009 Z.z. §4, ods. 4:

Umiestnenie fólií, dodatočné tónovanie skiel a vykonávanie úprav zasklených plôch, ktoré majú za následok zníženie priepustnosti svetla, nie je povolené na čelnom skle a na predných bočných sklách vozidla na strane vodiča a jeho spolujazdca okrem zatemňovacieho pásu podľa odseku 3 písm. a).

Informácie k upevňovaniu bezpečnostných fólií na zasklené plochy vozidla podľa vyhlášky MDPT SR č. 464/2009 Z. z. v znení vyhlášky MDPT SR č. 71/2010 Z. z. Použitie bezpečnostných fólií bolo dosiaľ podľa paragrafu 4 ods. e) vyhlášky MDPT SR č. 464/2009 Z. z. povolené len na sklách v ložnom priestore vozidiel kategórie N. Vyhláška v platnom znení, po novelizácii vyhláškou MDPT SR č. 71/2010 Z. z., s účinnosťou od 10. marca 2010 už umožňuje použiť bezpečnostné fólie proti prerazeniu skla na zasklených plochách vozidiel kategórie M1 a N okrem čelného skla. Touto zmenou však nie je umožnené použitie iných ako čírych bezpečnostných fólií na predných bočných sklách vozidla. Ak bezpečnostná fólia nie je číra, vzťahuje sa na ňu aj písm. b) paragrafu 4 vyhlášky č. 464/2009 Z. z., a takáto fólia nemôže byť použitá na čelnom skle ani na predných bočných sklách vozidla.

vyhlaska nepusti :wink: :!:

Hoky
Auto: BMW 320d/100 kW
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 12. Decembra 2011, 07:56

DrakulaVladimir napísal:
Ja som vtej firmne skoro kazdy den,poznam majitela,celu dielnu,uctovnicku atd... ALE ONI MA URCITE KLAMU VSETCI A VYDAVAJU FALOSTNE CERTIFIKATY

A ty mas pravdu

](*,) ](*,) ](*,) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: =D> =D> =D> =D>

S tým cetrifikátom si môžeš akurát vytrieť riť, lebo na iné ti nebude... Na ceste pri kontrole ti ho jednoducho neuznajú...
BMW E46 320d/100 kW ( 04/2000 )

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 12. Decembra 2011, 09:03

Ja som tie certifikáty síce nevidel, ale žeby nejaký certifikát umožňoval beztrestné porušenie vyhlášky, o tom som ešte nepočul.

Nejaké certifikáty na maximálku by neboli? :mrgreen:
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 12. Decembra 2011, 09:18

DrakulaVladimir napísal:
Ja som vtej firmne skoro kazdy den,poznam majitela,celu dielnu,uctovnicku atd... ALE ONI MA URCITE KLAMU VSETCI A VYDAVAJU FALOSTNE CERTIFIKATY

A ty mas pravdu

](*,) ](*,) ](*,) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: =D> =D> =D> =D>

to si fakt taky naivny? certifikaty su urcite prave ale mozes si ich strcit do vyfuku kedze zakon je zakon a certifikat proti nemu nic nezmoze, na prednych bocnych a celnom okne nemozes mat zatmavovacie folie

ja chcem potom certifikat s moznostou parkovania kdekolvek, jazde v odstavnom pruhu a s moznostou prejazdu na cervenu :thumbup:

patrick
Auto: E39Navijak
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 12. Decembra 2011, 17:48

ice.blade napísal:

ja chcem potom certifikat s moznostou parkovania kdekolvek, jazde v odstavnom pruhu a s moznostou prejazdu na cervenu :thumbup:

Na to je takzvana červená karta :wink:
DRIFTGARAGE PNEUSERVIS
Obrázok
PROTECT ME FROM WHAT I WANT
Pre klub 10%zlava na vyrobky Millers Oils
Pri vymene oleja u nas a pouzitie Millers dame preplach motora zdarma.

auto111
Kraj: Trnavský

Pondelok, 12. Decembra 2011, 21:25

fox1k napísal:
certifikat ti je na SVK na nic, kedze podla vyhlasky na predne okna nemozes lepit nic (ziadny odtien, dokonca ani priesvitne bezpecnostne folie), iba, ze by chcel poznat vsetkych PMJeckarov v meste :lol:

ALE mozes ale IBA priesvitne bezpecnostne folie.
Ja som si dal bezpecnostne folie robit samozrejme s certifikatom. Je to urcite 100 % legalne.
Ale zdoraznujem iba uplne priesvitne bezpecnostne folie (ak sa bavime o foliach na predne bocne skla).

fox1k
Auto: BMW
Kraj: Žilinský

Pondelok, 12. Decembra 2011, 22:43

auto111 napísal:

ALE mozes ale IBA priesvitne bezpecnostne folie.
Ja som si dal bezpecnostne folie robit samozrejme s certifikatom. Je to urcite 100 % legalne.
Ale zdoraznujem iba uplne priesvitne bezpecnostne folie (ak sa bavime o foliach na predne bocne skla).

ano mas pravdu, zle som sa vyjadril :oops: , hore vo vyhlaske je to presne napisane

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 6 neregistrovaných