... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Autor témy
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

E46/ vyhrievanie zadného okna/Samospúštanie pod 10st.?????

Utorok, 7. Decembra 2010, 11:47

Nevie niekto prečo sa mi spúšta vždy pod 10 st. vyhrievanie zadného okna,??Viem,že dávnejšie to nerobilo,ale už druhú zimu mi to robí! AJ ked to vyhrievanie vypnem a potom idem odznovu štatovať,tak sa znovu zapne, už ma otravuje to stále vypínať,kedže rozmrazovanie potrebujem len málokedy,nevie niekto čo s tým???Pýtal osm sa chalanov čo maju bmw,tak im to nerobí.....kurva....

Robí to ešte niekomu,alebo som sám????Podla manualu by sa to malo až pod 4 st.
Prílohy
vyhrev.JPG
vyhrev.JPG (11.76 KiB) 1535 zobrazení
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

profor
Auto: E46 nemám
Kraj: Bratislavský

Re: E 46/ vyhrievanie zadného okna/Samospúštanie pod 10st.??

Utorok, 7. Decembra 2010, 15:13

mať tak tvoje problémy :D

Inscene
Auto: beamer
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 7. Decembra 2010, 15:27

mne sa nic nezapina automaticky simik..
e46 330i
e28 544i

koki
Auto: 320D Touring
Kraj: Prešovský

Utorok, 7. Decembra 2010, 16:04

mne sa zas automaticky zapina klima...vyhrievanie nie...pytal som sa na tuto vec airbona z tohto fora a hovoril ze by trebalo prekodovat kluc sa mi vidi
BMW e36 Coupe 1999 110kW
BMW e32 Sedan 1992 135kW-ex
BMW e30 Coupe 1985 75kW-ex
BMW e46 Touring 2003 110kW
BMW e36 Compact 1995 75kW-ex

KoKi team

profor

Utorok, 7. Decembra 2010, 16:05

klima to ma nenapadlo testnuť. dnes skusim. ale je to logické

Ico2311
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 7. Decembra 2010, 20:43

Cize dalsi chrobak v hlave , mne sa vobec nic nezapne automaticky ... Keby sa aspon to vyhrievanie okna dalo spravit ,ale ked vravis nakodovanim ,tak sa skusim spytat...

Inak chalani ak to sem nepatri,tak ma zmazte ,ale da sa dorobit vyhrievanie predneho okna, bo ma nebavi vkuse skrabkat ked je namraza ... Ci vyhrievanie predneho okna je tlacitko (na klimovom panely)na vrchu v tej istej rade ako na zadne okno ?Dakujem...

miraso
Auto: BMW E46 320D

Utorok, 7. Decembra 2010, 21:55

mne sa tiez nezapina vyhrievanie zadneho okna automaticky nikdy, aj ked je minus 10 :smile: tak neviem co je tam ale v manualy pisu, ze by sa malo. Co sa tyka toho tlacitka na predne okno, tak to len fuka teply vzduch u mna, ale ten si mozem nastavit aj sam ked dam fukanie hore a teplotu naplno, tak neviem aky to tam ma vyznam:)

Ico2311

Utorok, 7. Decembra 2010, 22:48

Ja to mam presne tak ako vravis, len teply vzduch, ale nevies ,alebo neviete ci sa da dorobit vyhrievanie ?

starML
Kraj: Zahraničie

Streda, 8. Decembra 2010, 00:29

Za spínání vyhřevu zadního okna je zodpovědné relé K13 v kufru. Ve WDS si najdi heslo E46 Doppelschalter Umluft/Heckscheibenheizung, to je přes tento dvojitý spínač cirkulace vzduchu a spínání okna.

Obrázok

Vypadá to jako obyčejný tlačítkový spínač, ale když se podíváš na jaho vnitřní zapojení, nějaká logika a elektronika tam je. Jsou tam dva 6-ti pólové konektory, zkontroluj, jestli tam jsou všechny dráty dopíchnuté a nedotýkají se např. poškozením pouzdra.

Dále si ve WDS najdi heslo Heckscheibenheizung a hned po tím E46 Heiz- und Klimafunktionen (Diesel). Vpravo dole najdeš relé K13, ten vypínač na panelu klimatizace tam nakreslený není. Ze schématu zjistíš, že za spínání relé zodpovídá ŘJ motoru a ŘJ klima. A tahle ŘJ klima má někde senzor teploty, který rozhoduje o sepnutí výhřevu okna. Který senzor to je u E46 netuším, ten v podběhu údajně ne. Ale u celého vozu jsou použity tepelné senzory NTC (Negative Temperature Coeficient), které mají tu vlastnost, že při vyšší teplotě jejich odpor klesá a při nižší teplotě stoupá- viz. http://hw.cz/Teorie-a-praxe/Dokumentace ... ploty.html . Takže pokud bude na přívodu od senzoru nekvalitní spojení (větší odpor v řádu Ohmů), senzor to vyhodnotí jako nižší teplotu a okno bude spínat dříve = jedna možnost. Druhá možnost je volba teploty, při které se má okno sepnout, jestli to diagnostikou jde. Ale například pro severské země se programuje první sepnutí okna na 17 minut, v mírné pásmu pouze na 10 minut. Takže tam nějaká možnost konfigurace je. Ale jak zase netuším, pokud nemám připojenou E46, tak mi INPA nic neukáže, pokud to vůbec umí.

Tak se podívej na ten "správný" teplotní senzor, na jeho zapojení a zeptej se někoho s GT1, jestli tam ta volba teploty je. Možná při instalaci BC se tam načetl nějaký default.
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

Ico2311

Streda, 8. Decembra 2010, 03:37

starML napísal:
Za spínání vyhřevu zadního okna je zodpovědné relé K13 v kufru. Ve WDS si najdi heslo E46 Doppelschalter Umluft/Heckscheibenheizung, to je přes tento dvojitý spínač cirkulace vzduchu a spínání okna.

Obrázok

Vypadá to jako obyčejný tlačítkový spínač, ale když se podíváš na jaho vnitřní zapojení, nějaká logika a elektronika tam je. Jsou tam dva 6-ti pólové konektory, zkontroluj, jestli tam jsou všechny dráty dopíchnuté a nedotýkají se např. poškozením pouzdra.

Dále si ve WDS najdi heslo Heckscheibenheizung a hned po tím E46 Heiz- und Klimafunktionen (Diesel). Vpravo dole najdeš relé K13, ten vypínač na panelu klimatizace tam nakreslený není. Ze schématu zjistíš, že za spínání relé zodpovídá ŘJ motoru a ŘJ klima. A tahle ŘJ klima má někde senzor teploty, který rozhoduje o sepnutí výhřevu okna. Který senzor to je u E46 netuším, ten v podběhu údajně ne. Ale u celého vozu jsou použity tepelné senzory NTC (Negative Temperature Coeficient), které mají tu vlastnost, že při vyšší teplotě jejich odpor klesá a při nižší teplotě stoupá- viz. http://hw.cz/Teorie-a-praxe/Dokumentace ... ploty.html . Takže pokud bude na přívodu od senzoru nekvalitní spojení (větší odpor v řádu Ohmů), senzor to vyhodnotí jako nižší teplotu a okno bude spínat dříve = jedna možnost. Druhá možnost je volba teploty, při které se má okno sepnout, jestli to diagnostikou jde. Ale například pro severské země se programuje první sepnutí okna na 17 minut, v mírné pásmu pouze na 10 minut. Takže tam nějaká možnost konfigurace je. Ale jak zase netuším, pokud nemám připojenou E46, tak mi INPA nic neukáže, pokud to vůbec umí.

Tak se podívej na ten "správný" teplotní senzor, na jeho zapojení a zeptej se někoho s GT1, jestli tam ta volba teploty je. Možná při instalaci BC se tam načetl nějaký default.

Presne toto som sa pytal ... Dakujem za odpoved ... =D> =D> =D>

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005

Streda, 8. Decembra 2010, 07:56

Automaticke zapinanie zadneho okna sa koduje cez NCS!
Osobne som si to kodoval sam a nebol problem. Mne to napriklad vyhovuje kedze som v Tatrach.
Nie je potrebne blbnut z relatkami a podobne.
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

profor

Streda, 8. Decembra 2010, 08:43

hlavne by ma zaujímalo kto už má hentú LOW LOW výbavu ako bola z WDS postnutá....
ja mám manuálnu klímu tiež s troma otočnými voličmi ale pod tým mám normálne elektroniku ktorá sa dá diagnostikovať. a nie len nejaké mechanické spínače či tlačítka.

O tom aká je vonku teplota sa auto dozvie prostredníctvom budíkov ktoré informáciu zo snímača pošlú po K-Line zbernici von (zrejme aj CAN)

TT-SIMIK
Autor témy

Streda, 8. Decembra 2010, 10:27

No díky chalapci......)))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005

Streda, 8. Decembra 2010, 11:09

Vidis, keby si chodil do PP tak by som ti to vypol. :x
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

TT-SIMIK
Autor témy

Streda, 8. Decembra 2010, 11:41

Takže sa to dá vypnut hej???Tak na to mám človeka.....)))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 28 neregistrovaných