... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
kukurus
Autor témy
Auto: e46
Kraj: Trnavský

E46 touring/kombi 110kw 2002 - kovanie zadného stierača

Štvrtok, 17. Júla 2014, 15:18

Zdravím

Pri dnešnej oprave zadného stierača som objavil pár nepríjemných vecí. Stierač išiel dosť ťažko, resp. keď som ho zapol spravil obrátku a potom sa zastavil cca v strede, tak som sa rozhodol rozobrať, vyčistiť, namazať, zložiť. Celkom jednoduchý postup mi znepríjemnilo pár odhalení, ktoré ma veru nepotešili.

1. vec:
Prasknutá krytka kovania. Niekto predomnou asi riešil podobný problém a s doťahom skrutiek sa nepáral... Btw. tento diel som v katalógu našiel za 40€ akože WTF?! veď môj mobil bol lacnejší... ale to je jedno, neviem či tie ceny vôbec sedia a sú aktuálne.

Obrázok
Obrázok

2. vec:
Prasknutá krytka stierača... zas nejaký "opravár" "opravoval"

Obrázok
Obrázok

3. vec:
A toto ma dojalo úplne, začínal som uvažovať nad tým či to bol vôbec dobrý nápad púšťať sa do nejakej opravy. Ako so horko ťažko dal dole zapečený stierač objavil som krásnu vec, odtrhnutý závit. Vtedy mi došlo že vazelína stačiť nebude. Ale to bolo ešte všetko v pohode lebo som nevedel koľko stojí táto kovová sranda a tamtá plastová sranda č.12. Keby som to dal do BMW "servisu" dakde so slovenských metropol asi by som za opravu stierača zaplatil ako za výmenu turba :D

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

A konečne sa dostávam k tomu čo vlastne chcem. No chcem hlavne pomoc, lebo soliť také prachy sa mi rozhodne nechce. Najlepšie by bolo tieto diely vymeniť za nepoškodené ale nové ich asi za rozumnú cenu nekúpim. Viete mi prosím poradiť kde, ako, od koho niečo takéto zohnať?

Ďakujem za každú užitočnú radu.

miso251
Auto: E46 330xD 2005
Kraj: Žilinský

Re: E46 touring/kombi 110kw 2002 - kovanie zadného stierača

Štvrtok, 17. Júla 2014, 16:31

ja sa pridam, ale s otazkou, aky ma byt rozmer O kruzka co tesni hriadelku stieraca. Nejak mi umrel, zle som ho zmeral atd atd ze az jazdim bez neho momentalne

Užívateľov profilový obrázok
kukurus
Autor témy
Auto: e46
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 17. Júla 2014, 16:52

miso251 napísal:
ja sa pridam, ale s otazkou, aky ma byt rozmer O kruzka co tesni hriadelku stieraca. Nejak mi umrel, zle som ho zmeral atd atd ze az jazdim bez neho momentalne

Myslíš ten veľký plastový pod tou veľkou matkou pod stieračom? Či ktoré, lebo iné som tam ani nemal. Ostatné boli len kovové podložky. Zajtra ti ho môžem zmerať lebo nemám po ruke posuvné meradlo ani pravítko práve...

miso251
Auto: E46 330xD 2005
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 17. Júla 2014, 16:56

no ten co je tesni cap stieracu voci otvoru v okne. je tam iba jeden v podstate

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných