... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Janci009
Autor témy
Auto: BMW 320D E46
Kraj: Prešovský

E46 - Svetla

Streda, 21. Októbra 2009, 09:47

Zdravim Vas nevie mi nahdoou niekto poradit kde moze byt problem so zadnymi svetlami na E46? Potreboval by som celkove info, co kde ma svietit a tak podobne, mam totiz problem s tym ze ked som na diagnostike tak test mi uplne ine ziarovky rozsvieti ako ked zapinam vypinac, no a stale mi svieti dolna stredna ziarovka na parkovackach tak silno ako hmlovka. Zatial som to riesil len tak provizorne dal smo tam 24V ziarovku .

Užívateľov profilový obrázok
slamec

Re: E46 SVETLA

Streda, 21. Októbra 2009, 10:06

Janci009 napísal:
Zdravim Vas nevie mi nahdoou niekto poradit kde moze byt problem so zadnymi svetlami na E46? Potreboval by som celkove info, co kde ma svietit a tak podobne, mam totiz problem s tym ze ked som na diagnostike tak test mi uplne ine ziarovky rozsvieti ako ked zapinam vypinac, no a stale mi svieti dolna stredna ziarovka na parkovackach tak silno ako hmlovka. Zatial som to riesil len tak provizorne dal smo tam 24V ziarovku .

ktorý ročník?
poprípade foto

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Streda, 21. Októbra 2009, 13:13

Pred face má dole dve žiarovky obe svietia ako stretavačky, ked stupíš na brzdu vonkajšia sa zosilní a svieti ako brzda....nad nimi su smerovky..... kufrovná lavá červená má svietit ako hmlovka, spiatočky to už vieš tiue biele kufrové.....

na face je to tak že dole su na vonkajšom svetle dve stretavačky, tie svietia na 1/3 svojho vykonu(ak sa vypali brzdová najvrchnejšia,tak svieti z nich jedna viacej ako stretavačka a nahradza vypalenu brzdu...nemci vedeli čo robia...))),ale to len ked sa vypáli horná brzdova žiarovka.......v strede máš smerovku, a na vrchu brzdu.....kufrová časť červene su tiež stretavačky svietia na 1/3 vykonu a lava je ešte aj hmlovka ktorá zosilnie ked zapneš hmlovku........a tak isto spiatočky biele.....žiadna veda......napíš aky maš model a poriešime......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Janci009
Autor témy

Streda, 21. Októbra 2009, 20:10

TT-SIMIK napísal:
Pred face má dole dve žiarovky obe svietia ako stretavačky, ked stupíš na brzdu vonkajšia sa zosilní a svieti ako brzda....nad nimi su smerovky..... kufrovná lavá červená má svietit ako hmlovka, spiatočky to už vieš tiue biele kufrové.....

na face je to tak že dole su na vonkajšom svetle dve stretavačky, tie svietia na 1/3 svojho vykonu(ak sa vypali brzdová najvrchnejšia,tak svieti z nich jedna viacej ako stretavačka a nahradza vypalenu brzdu...nemci vedeli čo robia...))),ale to len ked sa vypáli horná brzdova žiarovka.......v strede máš smerovku, a na vrchu brzdu.....kufrová časť červene su tiež stretavačky svietia na 1/3 vykonu a lava je ešte aj hmlovka ktorá zosilnie ked zapneš hmlovku........a tak isto spiatočky biele.....žiadna veda......napíš aky maš model a poriešime......

no ja to mam 2002 E46 po face , problem je vlastne s tou dolnou stretavackou na lavej strane, tam vlastne svietia dve na vonkajsom a jedna na kapote , no a ta stredna mi svieti stale ako keby bola hmlovka proste nejako to tam blbne na diagnostike ked som dal test svetiel nic nevypisalo, ale ked som dal testovat hmlovku tak zasvietila stretavacka , presne tak ktora blbne, tak neviem ci je problem v zapojeni alebo co , aj ked pochybujem ze sa niekto tam v tom hrabal, ja som auto doviezol z Minchova mam to na papieroch asi 3 tyzdne ale od zaciatku to tak nerobilo,

Janci009
Autor témy

Streda, 21. Októbra 2009, 20:13

slamec napísal:

ktorý ročník?
poprípade foto

No je to 2002 foto urobim zajtra a prlzim ze co to vlastne blbne, neviem co s tym ale do BMW servisu sa mi neche chodit tam by som asi nechal majlant zato

slamec

Streda, 21. Októbra 2009, 20:17

Janci009 napísal:

No je to 2002 foto urobim zajtra a prlzim ze co to vlastne blbne, neviem co s tym ale do BMW servisu sa mi neche chodit tam by som asi nechal majlant zato

foto už nemusíš - stačí rok

je to lift - prečítaj si či písal simík

:idea: pozri či neje náhodou vypálené vlákno na hmlovke (ľavé svetlo na kapote kufru)

TT-SIMIK

Štvrtok, 22. Októbra 2009, 11:11

Pozri či nemáš vypalenu brzdu,alebo zly kontak na nej, vtedy svieti jedna s tych žiaroviek silnejšie......popripade nejaky skrat v konektory,obe tie zadne spodne stretavačky su napajane z samostatneho kablu.....
Prílohy
Zad svetlá.jpg
Zad svetlá.jpg (70.36 KiB) 2339 zobrazení
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Skypco
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 22. Októbra 2009, 11:52

...presne tak..., na po face sa bohuzial tie konektory dost casto riesia..., takze tam ta kontaktna chyba na brzde kludne moze byt..., tym co vymenili uz desat ziaroviek a stale alebo obcasne im palubak hlasi vypalenu ziarovku doporucujem pozriet kostrovy kontakt (2)..., ten je "trosku" poddimenzovany :) ...

Georgo
Auto: e46, 320d touring

Štvrtok, 22. Októbra 2009, 15:52

nechcem sa ti vtierat do tvojej temy :), ale mam tiez problem so svetlami. Nastastie podstatne mensi. Mam touring, 2004, 110kW, 320d a nesvietia mi svetielka vnutorneho osvetlenia v kufri a nefunguje mi ani vyhrievanie zadneho okna. Meral som napatia na svorkach ziaroviek a vobec tam nebolo. Senzor otvorenia kufra funguje dobre, takze budu tie svetielka bud nepripojene, alebo tam bude zly kontakt.
Nemate nahodou taku schemu na touring??? (vyznam pinov na konektoroch na svetlach) Touring ma totizto na svetlach iba 4 piny a v kazdom svetle su 3 ziarovky, takze tam nebude pripojene vnutorne osvetlenie. Neviete kde to najst?

Diky moc
e46, 110kW, 2004, 320d touring - M-packet, titanium silber, 18’’ kolesá M V Spoke 72
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/m-packet-t26666.html

TT-SIMIK

Piatok, 23. Októbra 2009, 10:07

Skypco napísal:
...presne tak..., na po face sa bohuzial tie konektory dost casto riesia..., takze tam ta kontaktna chyba na brzde kludne moze byt..., tym co vymenili uz desat ziaroviek a stale alebo obcasne im palubak hlasi vypalenu ziarovku doporucujem pozriet kostrovy kontakt (2)..., ten je "trosku" poddimenzovany :) ...

Tak tak.....mne ten konstrovy kontakt aj zhorel.....musel som to opraviť....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Skypco

Re: E46 - Svetla

Piatok, 23. Októbra 2009, 12:48

:)

Ondros
Auto: E46 318d
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 13. Septembra 2012, 15:09

Caute, mam podobny problem ... mam BMW e46 2004 facelift a nesvietia mi svetla v kufri.
Mal som vypaleny ten pin 2ka (ukostrenie) takze som vsetky kable vymenil za nove.
Uz mi na paneli neukazuje vadne svetlo ale napriek tomu mi v kufri svetla nejdu.
Ked je kufor otvoreny pristorjovka to ukazuje.
Pri prilezitosti ako som tie kable skracoval som vyskusal ziarovku z kufra prilozit k pinom na osvetlenie kufra, cize 1-ka a 3-ka
Ale ziarovka sa nerozvietila ...
Vypada to tak, ze 3-ka nema ziadne napatie ...
Neviete mi poradit co s tym ? kde moze byt chyba ? Moze to byt spinac kufra ? aj ked pristrojovka ukazuje kufor spravne ?

Vopred dakujem za info.

TT-SIMIK

Štvrtok, 13. Septembra 2012, 19:54

Káble v husom krku....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných