... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

SKAman
Autor témy
Auto: BMW E46 320d
Kraj: Trenčiansky

E46 - Subwoofer

Pondelok, 30. Mája 2011, 17:07

Dobrý den :) chcel by som sa spytat ako je to so subwooferom do E46? :) chcel by som vedet či by sa to dalo aj ked mam zakladne bavoracke autoradio :) či je tam nejaky vystup na subwoofer? :) či je to komplikovane tahat kable až z baterky :) ak by to šlo v pohodke tak aky vykon by ste odporučali :) aby to zas moc energie nežralo :D aby som nemusel menit baterku po mesiaci :) dakujem

Užívateľov profilový obrázok
skoki
Auto: BMW e46 328i touring
Kraj: Bratislavský

Re: E46 - Subwoofer

Pondelok, 30. Mája 2011, 19:05

radio nema vystup na subwofer, ale vyriešiť sa to da, možeš kupiť prevodnik a napojiť zosilovač priamo zo zadnych reproduktorov, alebo kupiť zosilovač čo ma zabudovany vysokourovnovy vstup a nanho napojit subwofer.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Pondelok, 30. Mája 2011, 19:41

Tie prevodniky stoja za hovno........)))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Maco594
Auto: E91, E30
Kraj: Žilinský

Streda, 1. Júna 2011, 19:36

Asi tak ako uz bolo pisane, pokial chces ponechat origo radio tak zosilovac s vysokofrekvencnym vstupom a napojit zo zadnych repro, a podla popisu mas 320d a nemas baterku v kufri?

Georgo
Auto: e46, 320d touring

Streda, 1. Júna 2011, 20:43

Maco594 napísal:
Asi tak ako uz bolo pisane, pokial chces ponechat origo radio tak zosilovac s vysokofrekvencnym vstupom a napojit zo zadnych repro, a podla popisu mas 320d a nemas baterku v kufri?

iba mala oprava, nie vysokofrekvencny, ale vysokourovnovy vstup na zosiku
e46, 110kW, 2004, 320d touring - M-packet, titanium silber, 18’’ kolesá M V Spoke 72
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/m-packet-t26666.html

Maco594
Auto: E91, E30
Kraj: Žilinský

Streda, 1. Júna 2011, 21:15

pardon a dik :D

SKAman
Autor témy
Auto: BMW E46 320d

Štvrtok, 2. Júna 2011, 06:10

jo Maco594 :D som sa sekol ano baterku mam v zadu :D a ozaj ako sa vybera to autoradio? :D ja som sa to popkusal vybrat no a vybral som tu spodnu cas tam kde je klima ale autoradio mi neslo vybrat .. a ako som sa to pokusal vybrat tak som odlupil trosku z tej drevennej listy :/ tak som sa na to radsej vysral ..

jurik143
Auto: BMW 324TD
Kraj: Nitriansky

Piatok, 12. Augusta 2011, 11:32

Cawteee.....Mam BMW E46 r.v.2001 .....kupil som aktivny subwoofer SAL WRC 12BP/A ....kedze tam mam origo. autoradio tak som to zapojil zo zadneho repraka. Ale hra to dost slabo....viete mi stým nejak poradit ? dikes :P

Olo*
Auto: 320d 110kw

Piatok, 12. Augusta 2011, 11:41

SKAman napísal:
jo Maco594 :D som sa sekol ano baterku mam v zadu :D a ozaj ako sa vybera to autoradio? :D ja som sa to popkusal vybrat no a vybral som tu spodnu cas tam kde je klima ale autoradio mi neslo vybrat .. a ako som sa to pokusal vybrat tak som odlupil trosku z tej drevennej listy :/ tak som sa na to radsej vysral ..

tu listu co ti vedie okolo autoradia daj dole, a pod nou su 2 skrutky

mexican
Auto: modré géčko

Piatok, 12. Augusta 2011, 12:56

Ak by to niekoho zaujímalo, napíšem ako mám subwoofer poriešený ja.

Mám rádio Professional + Hifi System, ktorý má resp. mal pred prerábkou vzadu v kufri zosík (šunt od výroby). Z rádia do zosíka idú symetrické výstupy. Kúpil som teda dva zosíky (jeden na základné repro, druhý na subwoofer), ktoré podporujú symetrické vstupy, na ktoré som pripojil výstupy z rádia. Na miesto, ktoré mi ostalo po pôvodnom zosíku, som umiestnil vyhýbky k predným/zadným reprákom (ktoré som tiež vymenil za lepšie), pričom som využil pôvodnú kabeláž, ktorá viedla od zosíku k reprákom, s tým, že predné repro boli 3-pásmové, a vodiče k strednému pásmu ostali nevyužité.

Takže ak je rádio so zosíkom v kufri, tak netreba brať výtupy z reprákov, ale sa dajú zobrať vstupy, ktoré idú do origo zosíku a k nim pripojiť zosík, ktorý daný typ vstupu podporuje.

1morok
Auto: 330ci smg
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 12. Augusta 2011, 18:08

mexican napísal:
Ak by to niekoho zaujímalo, napíšem ako mám subwoofer poriešený ja.

Mám rádio Professional + Hifi System, ktorý má resp. mal pred prerábkou vzadu v kufri zosík (šunt od výroby). Z rádia do zosíka idú symetrické výstupy. Kúpil som teda dva zosíky (jeden na základné repro, druhý na subwoofer), ktoré podporujú symetrické vstupy, na ktoré som pripojil výstupy z rádia. Na miesto, ktoré mi ostalo po pôvodnom zosíku, som umiestnil vyhýbky k predným/zadným reprákom (ktoré som tiež vymenil za lepšie), pričom som využil pôvodnú kabeláž, ktorá viedla od zosíku k reprákom, s tým, že predné repro boli 3-pásmové, a vodiče k strednému pásmu ostali nevyužité.

Takže ak je rádio so zosíkom v kufri, tak netreba brať výtupy z reprákov, ale sa dajú zobrať vstupy, ktoré idú do origo zosíku a k nim pripojiť zosík, ktorý daný typ vstupu podporuje.

toto asi funguje, akurát nemá aj rádio profesional len vysokoúrovňové výsutpy? a ten šunt zosik je tomu napetiu prispôsobený?
a tie dráty si pripojil do RCA vstupov na tých nových zosikoch? a tie zosiky to zvládajú? alebo sú symetrické vstupy/výstupy niečo iné ako RCA?
ktoré zosiky sú to presne? a nieje tam priveľa šumu?
sori že mám tak veľa otázok

mexican

Piatok, 12. Augusta 2011, 20:57

toto asi funguje, akurát nemá aj rádio profesional len vysokoúrovňové výsutpy? a ten šunt zosik je tomu napetiu prispôsobený?
a tie dráty si pripojil do RCA vstupov na tých nových zosikoch? a tie zosiky to zvládajú? alebo sú symetrické vstupy/výstupy niečo iné ako RCA?
ktoré zosiky sú to presne? a nieje tam priveľa šumu?
sori že mám tak veľa otázok

Na tých konkrétnych zosíkoch ktoré mám (neviem si spomenúť presný typ zosíka keďže som si to tam dával pred cca. 6 rokmi, ale je to niečo od Ground Zero), sú pre symetrické vstupy zvlášť konektory, iné než RCA, ale videl som na nejakých zosíkoch, že mali iba RCA vstupy s prepínačom, či sa jedná o symetrický alebo asym. vstup.
Čo sa týka toho šumu, tak je nejaký počuť, keď je vypnuté rádio, nakoľko zosík je stále aktívny (napr. kvôli pokynom z navigácie), ale to je podľa mňa šum ktorý zrejme vzniká priamo v zosíku prípadne v rádiu a neindukuje sa tam po ceste z rádia. Ale pri zapnutí hudby je to úplne v pohode. Si myslím, že aj tie symetrické vedenia tomu dosť pomáhajú, že to nechytá šum zvonku.

mexican

Piatok, 12. Augusta 2011, 21:11

Ešte doplním, že kopec užitočných informácií, ktoré mi vtedy pomohli (a možno pomôžu aj niekomu inému), som našiel tu

http://www.e46fanatics.com/faq/stereosaga.html
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

stangto
Auto: e46 316i

Piatok, 12. Augusta 2011, 22:26

no a ked je to takto poriesene tak ti hraju zadne repro? nehraju tichsie resp. s mensim vykonom? a to napojis ako ? na obidva repro?

ice.blade

Piatok, 12. Augusta 2011, 22:51

stangto napísal:
no a ked je to takto poriesene tak ti hraju zadne repro? nehraju tichsie resp. s mensim vykonom? a to napojis ako ? na obidva repro?

ako maly som daval na zadne repro 3 pasmove vyhybky, na original repro som potiahol vysky a stredy, bas z oboch vyhybiek som spojil a dal to na vysokourovnovy vstup zosilnovaca pre subbas... na zosilnovaci subbasu som si vybudil viac 0-50Hz alebo 0-80Hz podla nalady a dal o stupen vacsiu hlasitost nez na ostatnych repro... nikdy to nehralo uplne cisto ale ako lacna amatercina to bohate postacuje aj pre inych DUC DUC fanusikov

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných