... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Wiiruss
Autor témy

...

Nedeľa, 14. Septembra 2008, 15:34

Alebo treba pozrieť nejaký iný olej? Lebo som tam našiel len tento ATF OIL :?
BMW E46 318i - garage :-)
BMW E36 318TDS - ex

BMW, radosť z jazdy !

alfi666

Re: ...

Nedeľa, 14. Septembra 2008, 15:40

Wiiruss napísal:
Takže chalani. Kukol som ten ATF OIL a je ho tam akurát. Ani moc, ani málo. Zlatá stredná cesta. No a tie rýchlosti mi idú ťažko aj za studena aj za tepla, ale je to nepravidelné, tým chcem powedať, že to nerobí len jedna a tá istá rýchlosť. Raz mi ro urobí 2ka a raz zase 5ka.

ehm.. a mozem sa spytat, ze kde si pozeral ten olej, ze vies ze je vnom tak do stredu? :shock:
Lebo ak si pozeral pod kapotou v dekliku co je oznaceny ATF OIL, tak ten je zrejme na servo riadenie ;)
Ak nie, tak nic 8)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

killian
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 14. Septembra 2008, 15:56

najlepsie vymenit olej. Staci ti na to 17 gola, hever z povinnej vybavy a 15 minut casu. Pumpu nepotrebujes, ked si kupis 2 balenia castrol tqd tak ten ma taky plastovy sosak a tym tam dostanes prvu polovicu flase. Potom nacnes druhe balenie a das tam tiez prvu polovicu flase. Tym padom mas liter v prevodovke a liter ti ostane do zasoby/do serva :wink: naklady 500Sk

Wiiruss
Autor témy

Re: ...

Nedeľa, 14. Septembra 2008, 15:56

alfi666 napísal:
ehm.. a mozem sa spytat, ze kde si pozeral ten olej, ze vies ze je vnom tak do stredu? :shock:
Lebo ak si pozeral pod kapotou v dekliku co je oznaceny ATF OIL, tak ten je zrejme na servo riadenie ;)
Ak nie, tak nic 8)
jo, pozeral som presne ten. Lebo neviem, kde inde mám ešte kuknúť :? Som si myslel, že je to na servo, ale niekto tu niečo splietal že by to mohlo byť aj na prevodovku.. Tak asi to je potom servo. je to ATF !

BMW E36 318TDS - ex

BMW, radosť z jazdy !

Wiiruss
Autor témy

Nedeľa, 14. Septembra 2008, 15:58

killian napísal:
najlepsie vymenit olej. Staci ti na to 17 gola, hever z povinnej vybavy a 15 minut casu. Pumpu nepotrebujes, ked si kupis 2 balenia castrol tqd tak ten ma taky plastovy sosak a tym tam dostanes prvu polovicu flase. Potom nacnes druhe balenie a das tam tiez prvu polovicu flase. Tym padom mas liter v prevodovke a liter ti ostane do zasoby/do serva :wink: naklady 500Sk
No ok, ale kde sa odkrúca ten šrób na tento oil?? A kam ho potom naliať ?? :?

BMW E36 318TDS - ex

BMW, radosť z jazdy !

killian

Nedeľa, 14. Septembra 2008, 16:01

Wiiruss
Autor témy

Nedeľa, 14. Septembra 2008, 16:07

killian napísal:
http://m3.madrussian.net/diy_rp_tranny_fluid.shtml

obrazky napovedia vsetko
OK, dík, pustím sa do toho. Snáď sa tým všetko vyrieši :) No ešte otázočka...koľko toho oleja by v tej prevodovke malo byť?

BMW E36 318TDS - ex

BMW, radosť z jazdy !

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 14. Septembra 2008, 16:10

Spojka... To ze nepresmykuje nevadi... Dal by som si vymenit spojku skor ako nezaradis uz nic alebo odpalis sychrony...

alfi666

Nedeľa, 14. Septembra 2008, 16:10

Wiiruss napísal:
OK, dík, pustím sa do toho. Snáď sa tým všetko vyrieši :) No ešte otázočka...koľko toho oleja by v tej prevodovke malo byť?

nespoliehal by som sa nato, ze sa to vyriesi ;) mozno zlepsi,,,, kazdopadne, vymenou toho oleja nicnepokazis :)

no a podla toho co si pamatam tabulky, tak tusim 0,8l :roll: ... ale tak tusim liter by mal stacit...
V kazdom pripade, pumpuj to tam dovtedy kym nezacne tiect von ;)

BTW: BlackMW mal dobry napad ako to tam naliat bez pouzitia pumpy ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Wiiruss
Autor témy

...

Nedeľa, 14. Septembra 2008, 16:15

eko.fresh napísal:
Spojka... To ze nepresmykuje nevadi... Dal by som si vymenit spojku skor ako nezaradis uz nic alebo odpalis sychrony...
Takže nová spojka? Kua. Idem kuken, čo to stojí zas,alebo to tu vie powedať niekto z fleku?? :cry:

BMW E36 318TDS - ex

BMW, radosť z jazdy !

luky2208
Kraj: Prešovský

luky

Nedeľa, 14. Septembra 2008, 16:38

skús vymeniť ten olej je to lacnejšie,vyskúšaj a až potom zhanaj spojku.

killian

Nedeľa, 14. Septembra 2008, 16:43

alfi666 napísal:
BTW: BlackMW mal dobry napad ako to tam naliat bez pouzitia pumpy ;)

myslis liat to hadicou okolo rychlostnej paky? Len treba hadicu, lievik, dat dole tu gumu co ide dole trochu tazsie a riskujes ze si zaolejujes interier. A musis mat niekoho kto ti kontroluje, ci ti olej netecie uz mimo prevodovky.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

hm

Nedeľa, 14. Septembra 2008, 16:54

Určite to nerobit z naklonením autom,lebo ho tam presne nedáš,ak bude málo, zle bude mazat ak bude vela tak ty bude vytláčat guferá....a to nem dobre 8) 8) ......ak ti zabeza spojka dobre tak to spojka podla mna nebude.....skor by som sa držal veci okolo prevodovky....lebo ak budeš mat odfajčenu spojku tak ti bude šmýkat pri rozbehu.....no vela štastia....
Ps..inak daj to pozriet niekomu čo tomu rozumie....nema vyznam aby si skušal naslepo...ale ten olej vymen.....ešte jedna vec, skontroluj silenbloky na prevodovke,.tak isto aj na motore...ak by boli odtrhnute,alebo moc vymačkane,je dost možne že ti prevodovka kusok padla nižie,že sa zaklonila a tym padom je radenie rychlostí v riti.....nehovorim o velkej odchylke, ale aj aj 0,5cm urobi na kulise divy....... 8) 8)
Naposledy upravil/-a TT-SIMIK v Nedeľa, 14. Septembra 2008, 16:58, upravené celkom 1 krát.
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Wiiruss
Autor témy

Re: hm

Nedeľa, 14. Septembra 2008, 16:57

zhmp napísal:
Určite to nerobit z naklonením autom,lebo ho tam presne nedáš,ak bude málo, zle bude mazat ak bude vela tak ty bude vytláčat guferá....a to nem dobre 8) 8) ......ak ti zabeza spojka dobre tak to spojka podla mna nebude.....skor by som sa držal veci okolo prevodovky....lebo ak budeš mat odfajčenu spojku tak ti bude šmýkat pri rozbehu.....no vela štastia....
dík 8)

BMW E36 318TDS - ex

BMW, radosť z jazdy !

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: hm

Nedeľa, 14. Septembra 2008, 17:02

Wiiruss napísal:
dík 8)

Potom daj vediet ako si dopadol.......na margo toho čo som spomínal o tom ATF, to je skratka automobile transmision fluidum, približne....a preto to bolo napísane aj na víčku na servo, lebo to je tiež z časti prevodovka aj ked hrebenova,alebo ina......to je všeobecne skratka.....aby nevznikol nejaky omyl.... 8) 8)
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných