... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
VLADKY242 napísal:napr ked je menej paliva alebo časovanie sa posuva.
alfi666 napísal:
Ak tomu rozumiem, tak casovanie posuva vanos... cize teoreticky nieco nanom neni OK... preco by sa to ale prejavovalo len kratku chvilku?
Par metrov, resp. 1-2 minuty su skutocne dost len nato aby sa zahrial motor v tesnom okoli valcov... nemyslim ze vanos by sa dokazal zohriat....
M3driver napísal:takze mam taky problemik po nastartovani auta - prvych par metrov (nie minut) mi niekedy viacej, niekedy menej dost sklbe autom. je to v nizkych otackach, da sa povedat ze ani poriadne nereaguje na plynovy pedal. prejavuje sa to po dlhsom odstaveni (napr. cez noc), v priebehu dna jedine ak auto stoji viac ako cca 8 hodin. ak po nastartovani aj ostanem stat na volnobeh nic to nemeni, zacne to az po rozjazde a par metroch. prestane to vacsinou po max. 3-4 minutach jazdy.
neviem ci to s tym suvisi, ale vsimol som si ze v tych pripadoch aj nieco zarezonuje odspodu, predpokladam ze to je z vyfuku (taky plechovy zvuk, ako vykuchany kat a pod.)...
na diagnostike som bol, vsetko bolo OK. az na to ze tam som bol vzdy zatial so zohriatym autom. sviecky su nove, ostatne sa vsetko tvari ok... keby niekoho nieco napadlo, budem vdacny za rady kde zacat hladat problem.
pio555 napísal:Odmontuj dole sondu
M3driver napísal:takze s tym volnobehom. vysimol som si, ze bez ohladu na teplotu obcas akoby odplul motor. je to akoby bolo nieco ucpate a odrazu sa to uvolnilo... taky jednoduchy popis, ale lepsie to neviem napisat. nie je to vyrazny zvuk, je to skor citit ako pocut a aj to tazko.
dushan napísal:co to nakoniec bolo? mne to tiez zacalo robit