... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
franzkiller napísal:ako je to s tym malym plastovym klucom? lebo cital som ze s nim by nemalo ist nastartovat a mne ide, normalne som nan dnes jazdil. aj skrinku spolujazdca s nim ide zamykat.
rezerro napísal:preco by s tym nemalo ist startovat?
T0MAiR napísal:Penazenkovy ale sa rychlo znici (vraj), a preto sa da pozut iba obmedzene krat.
franzkiller napísal:
tak som to pochopil po precitani prispevkov na konci prvej strany tejto temy... nedalo mi to, tak som si to odskusal a ide veru.
na tom asi nieco bude, nesiel do zapalovania len tak lahko...
a btw ak by mi ostal len ten plastovy kluc da sa z neho stiahnut kod imobilizera aby som si dal vyrobit novy kluc?
cnn88 napísal:Neda sa stoho stiahnut kod imob. pretoze je sifrovany nielen samotny kod imob. ale aj prenos kodu medzi klucom a imobilizerom(citackou) .BMW ma na new rocnikoch lepsie kryptovanie ktore starsie citacky nedokazu dekryptovat data , dostat sa ku tomuto zariadeniu co to dokaze(co pozna ich novy algoritmus) neni jednoduche nema to kazdy (jedine ak by si poznal niakych profi autickarov) :) ,urcite odporucam ist do bmw a dat si poslat podla VIN novy kluc (treba ist ku notarovi si dat overit kopiu technickeho a obcianskeho)
T0MAiR napísal:
Vsetkymi klucmi vies pohnut auto. mas dva diamanty, servisny (ktorym neotvoris skrinku, a batozinak), a maly (penazenkovy) ze ked sa stebou pohada manzelka a vyhodi ti kluce do Dunaja.
Penazenkovy ale sa rychlo znici (vraj), a preto sa da pozut iba obmedzene krat.
alfi666 napísal:
PLASTOVY KLUC NEMA IMOBILIZER!!!... ale ak si skusal plastovy kluc hned potom, co si vytiahol normalny diamant, tak si vedel nastartovat - je to tak naschval ! Tento bezpecnostny interval trva asi 30 sekund...
Ak skusis startovat neskor, tak ti to nepojde - ak by to islo, tak mas nieco riadne dodrbane![]()
Ak sa ti da nastartovat s plastovym klucom, tak mas bezpecnost zhruba na urovni Skoda 120, lebo tak sa to da nastartovat aj so srobovakom![]()
![]()
marsell999 napísal:Aj tak nechápem, mám už druhé bmw samozrejme dovezené, 1. bolo z FR a druhé čo mám teraz bolo z IT(mimochodom mal ho nejaký karabinier, ktorý ho servisoval resp. menil olej aj po 5-10 tis. km, čomu nechápem dobre, ale keď je to pravda tak si potrpel), od obidvoch aút som mal len jeden hlavný kľúč.
Počul som vysvetlenie typu:,, On ti ho nedá ani keby ho mal,, , Je to tak vždy, atď...
Potreboval by som na to logické vysvetlenie, viem, že ho nechcú ukradnúť...to mám overené, ale tak na čo doprdele sú mu?!
Ešte ma napadlo, že dovozca auta by si mohol nechať, ale neviem sám.