Utorok, 8. Marca 2011, 22:35
Ahojte páni,
dnes mi kolega zasadil riadnu šróbu do hlavy... Údajne, keď on jazdil na e46-tke, že si ho policajti doslova vychutnávali za zmiešané obutie, originál od BMW.
Údajne, podľa formulácie z vyhlášky je neprípustné súčasne použiť na vozidle pneu rôznych rozmerov, alebo konštrukcie.
Vyhláška č. 464/2009 Z.z.,
§5, ods. 13:
Na vozidle nesmú byť, okrem núdzového dojazdu,
súčasne použité pneumatiky rôznych rozmerov
a konštrukcií, ak pri schválení nebolo určené inak.
Na rovnakej náprave musia byť použité iba zhodné pneumatiky.
Znie to tak, že na jednej náprave by mali byť zhodné pneu, policajti si to údajne vysvetľujú po svojom, a to že všetky 4 pneu rovnakých rozmerov, konštrukcie, dezénu, teda rovnaká šírka, a profilové číslo.
Aké máte skúsenosti s akceptáciou vášho zmiešaného obutia? Ja mám BMW e46 s origo M2 packetom, tj: 225/40ZR18 vpredu, a 255/35/ZR18 vzadu. Je to originál obutie od BMW, ale spomínaný kolega mal s takouto kombináciou problemy. V TP mám síce v kolonke 41.1 a 41.2. uvedené pneu 205/55/R16, ale v poznámkach aj všetky ostatné rozmery, vrátane obidvoch mojich. Znamená to, že môžem tieto pneu kombinovať, alebo táto formulácia nepovoľujei ch kombináciu?
Mám vsadiť na formuláciu: "ak pri schválení nebolo určené inak" a zohnať si niekde typové schválenie e46tky v M2 packete s týmito pneu?
Za každý názor budem veľmi vďačný.
Naposledy upravil/-a
MT-SPEEDY v Streda, 9. Marca 2011, 21:08, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: nazov podla pravidiel v tejto sekcii