Tak Pani
Keby ste niekto chceli tak prikladam schemu ako to idem robit ja... (
cele v teoretickej rovine...este to nemam odskusane naostro)
Matros mam nachystany, len zorganizovat troska cas a vlietnem na to...pocitam tak cca 4 hodinky baviacky... nie kvoli elektrike samotnej, ale kvoli rozoberaniu palubovky, tahaniu kablov z kabiny do priestoru motora a
rozumnemu ulozeniu kablov po original trasach
Popis funkcii:
1)
spravanie sa podla vyhlasky - po nastartovani sa po cca 6 sek (plynule nastavitelne od 0-10s) zapnu samostatne kruzky na 100% vykonu (ako oficialne denne svietenie)
V tomto pripade sa po otoceni spinacom svetiel do polohy 1 a 2 stlmia kruzky na cca 50% (da sa plynule nastavit od 0 - cca80% )
2)
spravanie sa podla mna - po nastartovani sa kruzky zapnu same po cca 6 sek na 100% vykonu. Naplno ostanu svietit aj so svetlami v polohe 1 (osobne si myslim ze je bezpecnejsie ked cez den svietia aj zadne svetla). Po prepnuti do polohy 2 sa kruzky stlmia na cca 50%.
Na prepinanie tychto funkcii sluzi prepinac. Tento som nainstaloval na opieku nohy do priestoru, kde byva original elektricke otvaranie zadneho kufra.(pri tiahle na otvaranie prednej kapoty). Dal som si tam aj diodku ako signalizaciu, aby som vedel v akom rezime mam svetla prepnute.
Ked sa to bude spravat podla mna, tak dioda nesvieti... ked ma zastavia policajti, alebo pojdem na STK, tak to prepnem a pri zapnuti svetiel do polohy 1 sa mi rozsvieti kontrolka na prepinaci. (je to 3mm cervena dioda, nik si to ani nevsimne, iba ten co vie kde sa pozerat

)
Je mi jasne ze to nikdy nebude Oficialne (nechcem pisat legalne, lebo to znie ako keby sme sa bavili o vrazde) denne svietenie. Ked zeleni budu chciet, tak ma dodzigaju. Ale aspon nebudem zbytocne provokovat. Mozno ich troska zaskoci, ked sa to bude spravat podla vyhlasky a prizmuria oko

...
Material: z E-Bayu som objednal casove rele + pulzny zdroj s nastavitelnym vystupom - dokopy cca 6€. V Mototechne som kupil automotivRele za 3€.
Diodu a prepinac som nasiel doma - v opacnom pripade dokopy cca 1,5€.
Kable sa nejake vzdy najdu

P.S: To oneskorenie 6sek - je to aj kvoli startovaniu a zhaveniu (naco to ma svietit - nech ide energia pri startovani tam, kam ma) ale hlavne kvoli FADE OUT efektu... to cele trva tak cca 4 sek... cize kruzky pekne postupne zhasnu s interierom a potom sa samo zapne denne svietenie
P.S.S: Viem ze by sa to urcite dalo spravit aj inak...myslim teraz procesory a programovanie, ale to by bolo asi drahsie a je to mimo moje schopnosti a moznosti....ja som to zbuchal z dielov, ktore su dostupne beznemu "smrtelnikovi"...
P.S.S.S: Celkovo tieto 3 relatka budu po zopnuti (nastartovani) dohromaty papat cca 360mA, co si skromne myslim ze nepociti ziadny system v aute, nech je akokolvek citlivy.
P.S.S.S.S: Scan je dole hlavou

a uz sa mi to nechcelo scanovat nanovo