... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Milosss
Kraj: Trenčiansky

Re: e46 hrdza na blatníkoch

Nedeľa, 21. Júla 2013, 11:37

sodoom napísal:
no tak potom moje je asi vynimka :D ja mam 9ty mesiac 2001 a hrzu nikde nemam..ani na blatnikoch ani na kufri ani zospodu ani nikde...hmm zaujimave...ale zaujimavejsie je este viac to ze pri otlkoch od kamienkov s popod farby trci pozinkovany plech :wink: takze asi zinkovane bude

A ako si prišiel na to že je pozinkovaný? Že je strieborný? Či si ho nebodaj vyrezal a niekam poslal aby ti zistili že je pozinkovaný?
Možno máš extra zachovalú e46ku, ale zinkované proste neboli. Skús si poriadne pozrieť zvar pod otváraním víčka nádrže, pod plastovými prahmi, prípadne zvary vodičových a spolujazdcových dverí, pod tmelom.
Nur Original ist Legal.

PatO
Autor témy
Auto: E46,E60,E65,E91
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 21. Júla 2013, 11:44

Podla mňa tiež pi*ovina že to má pozinkované ked som už videl aj 320tky po fl ročníky 02-03 a hrdzavé blatníky mali , tak neviem prečo jeho 01 ročník by mala byť výnimkou , mal odjebanú farbu a bolo tam vidieť možno základný náter a on ho považuje za zinok ](*,)
Bmw e46 {100kw} EX
Bmw e60 {160kw} Ex :(
Bmw e60 {160kw} Ex
Bmw e65 {170kw} Ex
Bmw e46 {230kw} EX
Bmw e91

sodoom
Auto: BMW E46 320d
Kraj: Žilinský

Utorok, 23. Júla 2013, 13:25

PatO si blbec ako traky.farbu do zinku nevies rozoznat akurat tak ty :lol: ja pisem ze pozinkovanu kasnu mam...a nemienim sa tu s niekym hadat :wink: som strojar a viem ako vypada pozikovany plech.skoda ze som dal spravit ten zadny osupany blanik skor ako som to odfotil...zahada je ze s om s tou odlupnutou farbou jazdil celucku zimu,auto som mal pred domom vonku a o ani na tom ani kolo toho ziadna hrdza...ale asi to bude tym ze neviem rozoznat zinok od farby :thumbup:

Milosss

Utorok, 23. Júla 2013, 14:21

Okej pán strojár, tak nám vysvetli, ako rozoznávaš pozinkovaný plech.
Prípadne vieš, akým druhom zinkovania sa tie autá upravujú? Presne autá od BMW?
Nur Original ist Legal.

PatO
Autor témy

Utorok, 23. Júla 2013, 14:55

sodoom napísal:
PatO si blbec ako traky.farbu do zinku nevies rozoznat akurat tak ty :lol: ja pisem ze pozinkovanu kasnu mam...a nemienim sa tu s niekym hadat :wink: som strojar a viem ako vypada pozikovany plech.skoda ze som dal spravit ten zadny osupany blanik skor ako som to odfotil...zahada je ze s om s tou odlupnutou farbou jazdil celucku zimu,auto som mal pred domom vonku a o ani na tom ani kolo toho ziadna hrdza...ale asi to bude tym ze neviem rozoznat zinok od farby :thumbup:

A pod farbou to nemáš aj pozlátené ?
Bmw e46 {100kw} EX
Bmw e60 {160kw} Ex
Bmw e65 {170kw} Ex
Bmw e46 {230kw} EX
Bmw e91

sodoom

Pondelok, 29. Júla 2013, 21:47

jeden blbsi akodruhy :thumbup: nemienim sa s vami hadat..ked nemam pozink,tak nemam... vase presvedcenie nie moje \:D/

Milosss

Utorok, 30. Júla 2013, 15:12

Jediné, čo si tu týmto všetkým dokázal je urážať druhých bez dôkazu. Nedal si tu žiaden dôkaz na svoju obranu, len tvoje vymyslené tvrdenia. Na moje otázky si ani neodpovedal. Však veru, dobrý si ty strojár veru.
Nur Original ist Legal.

djmetla
Kraj: Košický

Utorok, 30. Júla 2013, 15:39

Chcete mi tvrdiť že e46 po FL niesu pozynkované? :D Ku*va už na mojom Opli z 01 bola pozinkovaná celá karoséria.

Milosss

Utorok, 30. Júla 2013, 17:15

Za prvé, pozinkované.
Za druhé, aj VW z roku 1996 mal pozinkovaného Passata a e36ke sa o tom mohlo len snívať, absolútne nezáleží na ročníku.
A za tretie, nie je zinkovanie ako zinkovanie. Lepšie povedané, nie je antikorózna ochrana ako antikorózna ochrana.
Nur Original ist Legal.

PatO
Autor témy

Utorok, 30. Júla 2013, 23:11

akože tiež sa mi tomu nechcelo veriť , kua nemci to nedomysleli ... :mrgreen:
Bmw e46 {100kw} EX
Bmw e60 {160kw} Ex
Bmw e65 {170kw} Ex
Bmw e46 {230kw} EX
Bmw e91

sodoom

Štvrtok, 1. Augusta 2013, 01:14

ale jasne ze domysleli :wink: len niekto je degenerovany a mysli si opak :) nemienim si orypavat farbu koli nejakemu blbcovi a fotit to len preto ze je to magorek :wink: ja tvrdim ze moja E46 zinkova je a je uplne jedno ci niekto veri alebo nie.a kto chce moze si odlupnut kusok farby a pozriet sa osobne..a pootm mi da za pravdu :lol:

Milosss

Štvrtok, 1. Augusta 2013, 11:07

Stále si nám pán strojár nevysvetlil, ako rozoznáš pozinkovaný plech od nepozinkovaného, prípadne či vieš, ako sa zinkuje v automobilke BMW.
Ja ti tu dávam argumenty a ty na ne nevieš reagovať. Ty len povieš že si niečo myslíš a názor druhých ťa nezaujíma. Jo to je také slovenské.
Nur Original ist Legal.

PatO
Autor témy

Piatok, 2. Augusta 2013, 00:10

sodoom napísal:
ale jasne ze domysleli :wink: len niekto je degenerovany a mysli si opak :) nemienim si orypavat farbu koli nejakemu blbcovi a fotit to len preto ze je to magorek :wink: ja tvrdim ze moja E46 zinkova je a je uplne jedno ci niekto veri alebo nie.a kto chce moze si odlupnut kusok farby a pozriet sa osobne..a pootm mi da za pravdu :lol:

Láskavo si odlož svoje prijebané pomenovania pre niekoho iného kludne tak pomenuj rodinných príslušníkov alebo kolegov Strojárov ! Som založil túto tému pre tých ktorý o tom niečo vedia aby sa podelili o svoje skúsenosti somnou a s dalšími inými ktorý o to majú záujem ... Ked otom niečo vieš tak to povec = dokáž a nekvákaj tu že máš jedinú zinkovanú e46ku na svete , nemusíš tu nikoho presviedčať že ju zinkovanú máš lebo ti to ajtak nikto neuverí ...
Bmw e46 {100kw} EX
Bmw e60 {160kw} Ex
Bmw e65 {170kw} Ex
Bmw e46 {230kw} EX
Bmw e91

Schneider
Auto: BMW 320D,Touring,04

Piatok, 2. Augusta 2013, 08:40

Ahojte páni,
nechcem tu robiť sudcu, či e46 je, alebo nieje pozinkovaná, skôr chcem pridať svoje skúsenosti na zváženie pre a proti, pretože e46 ma po tejto stránke trochu sklamala, aj keď samozrejme po ostatných stránkach na ňu nedám dopustiť.
Prikladám 2 aktuálne foto:
1, orypnutia na prednom blatníku, ktoré tam boli už keď som auto kupoval, bez akejkoľvek opravy prežili 3 zimy na soli, a po 3 sezonach na nich nebadám žiadne zmeny, ani rozširujúcu sa hrdzu. Myslíte, že šedý odtieň je pozink, alebo len obyčajná základná farba?
2, lem toho istého blatníka, cca 10cm od miesta z prvej fotky. tu som pri kúpe nič nespozoroval, vyzeral skvele, no dnes po 3 zimách vyzerá ako vyzerá (hrdzavé bubliny rastúce pod lakom). Predpokladám, že ten lem niekto v DE poškodil, pustil sa do opravy, zodral všetky ochranné vrstvy až do kovu, a fušérsky prelakoval. Dosť ma to sere, a niekedy sa za také niečo doslova hambím, lebo auto vyzerá inak skvele, a aj po rokoch atraktívne.

No a moje 2 otázky:
- myslíte, že sú tie plechy zinkované, alebo nie?
- myslíte, že sa oplatí ten blatník ešte oprávať? nebolo by lacnejšie a jednoduchšie vykašľať sa na to, a keď to bude KO, vymeniť celý diel za nový? Dá sa ešte niekde zohnať nový blatník na e46? myslím, že tzv. retrofity e46 z pred na poFL sú k dostaniu...

Ešte k autu: je to e46 po FL, Jan.2004
Prílohy
e46-orypnutia.jpg
e46-lem blatníka.jpg

Mi_t_is
Auto: BMW E36 325iA

Piatok, 2. Augusta 2013, 09:39

zober na vrtačku drateny kotúč a zbrus to až na kov.. ak sa hrdza pekne zbrusi a plech bude nepoškodený tak to oprav.. Ak tam budu zatmelene diery vyhod ho a kup blatník... kľudne aj druhovyrobu.. Mám druhovyrobu už 3 roky a nič ani fliačik hrdze

Dôležité je ked sa ten blatník nastrieka.. aj zvnútra ho natrieť body 910 alebo nejakym voskom riadne vystriekať ten lem s tým.
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 20 neregistrovaných