... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
Skypco napísal:Toto ma dozadu...
opravene :) zle som uviedol jeho rozmer ma ten co je v citacii..., ale to nic nemeni na veci ze teraz mi davas za pravdu a predtym si sa pridal inde... Asi si si to zacal citat dozadu az potom.?!
Toto ma on:
245/40/18 ......... 98 mm
a toto som mu doporucoval:
225/45/18 .......... 101,25 mm
kde je rozdiel:
101,25 - 98 = 3,25
Toto mu doporucuje Martin:
225/40/18 .......... 90 mm
kde je rozdiel:
98 - 90 = 8
Tak si tiez myslim ze matematika nepusti a ze 3,25 mm je menej ako 8 mm...
Jaseba napísal:Mam na aute 17R 215 na 40, su to tie klasicke 5 lucove bmw elektrony, chcel by som tam dat 18 R, v TP mam ET 50 pri 8,5J a 47 pri 8J, je mozne tam dat elektron ktory ma ET 35 alebo ET20? na tych 17R mam este podlozky cca 4 az 5 cm hrube. ake et by som si mal kupit aby som tam tie 18 mohol dat? dozadu by som chcel nejake 9J a dopredu 8J, pripadne poradte ake mate skusenosti aco kam dat aky rozmer
zhmp napísal:V pohode.......ja som čital aj pisal.....do ET sa moc nerozumiem aj ked tomu chapem,ale ked neviem nepíšem....))))) No ale škoda,že si jaseba nezistil najprv aké pneu na auto ide,než si kupil nezmysel.......už len v tom,že mu bude inak ukazovať, rychlost,prejdené kilometre,spotrebu paliva to bola pičovina.......Tacho je nakalibrovane na rozmery ktore su určene na BMW 3 E 46 a nie na hocijake rozmery........konec....![]()
![]()
Skypco napísal:Vieme kde je pravda a to je hlavne..., problem je len v tom ze tvoj prispevok kde si mu dal zapravdu je skor ako moj... :)
Ten rozmer som pisal az po tych Vasich nezmysloch... :)
Ked uz si to nacal tak uz vobec nechapem tie Martinove prispevky..., ten prvy som bral ze si chce splhnut pri vypocte ET, ktory aspon ja ovladam uz od cias ked som upravoval Favority...
Ak chce skutocne pomoct tak mu mal napisat ake ET mu pri jeho zaklepanych falcoch vleze do blatnikov...
...ale to urcite nevie..., lebo by to uz davno napisal...
Tym druhym prispevkom to uz zaklincoval a uplne chalana pomylil..., a ty si sa vdaka neprecitanej celej teme k tomu este pridal..., tak sa necuduj ze sa potom clovek aj pomyli ked ma na to reagovat...
Tema stoji takto:
Jaseba das tam bez problemov 9" disk s ET20 co znamena pri tomto disku s danym ET ze vonkajsia strana disku bude vzdialena od naboja presne 9,25cm co predstavuje oproti bezne pouzivanym diskom (8" ET35) posunutie smerom von o 2,75cm...
Martin46 napísal:Na E 46 je rozumne maximum davat kolesa ktore vytrcaju najviac o 7.125cm von, to sa rovna rozmeru 8.5x18 ET 35