... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
Bruti napísal:Asi budeš musieť najskôr zmerať kľuku, pokiaľ nie si prvým majiteľom. Nemáš záruku, že s ňou nebolo už niečo robené. Potom podľa rozmeru a dostupnosti a nakoniec sa rozhodnúť koľko do toho investuješ. Nie je dôležité kto vyrobí ložisko ale z akého materiálu, a pokiaľ dvaja výrobcovia majú rovnaký zdroj vstupnej suroviny, rozdiel v cene je iba v krabičke. Lebo tie súčiastky vyrába rovnaký automat. Do starého auta iba najlacnejší diel lebo po pár opravách bude nerentabilné ho predať. 330-ka ičko wagón nie je nijaký extra premiák aby ho človek uchovával pre ďalšie generácie. Daj mu čo potrebuje a on ti bude ďalej verne slúžiť. Radím ti to preto lebo aj tá rýchlogenerálka ojničných ložísk nie je "košér". Pokiaľ vyberieš komplet kľuku von tak to už bude o veľkej GO a tam už nejaká tá stovka hore-dole. Otázka je či to potrebuješ, lebo za cenu kompletky zaplatiš toľko ako za motor M-Power z búračky.kolbenschmidty su casto v prvovyrobe u bmw...tak aké?
fafa111 napísal:hej hej skusim aj to...len nikto nema 15 min teraz na vymenuNajprv skus iny olej. Ak nepomoze, tak ho tam zase nalejes, nic nestratis.
Ja ti hovorim z vlastnej skusenosti. Je to hydrostel a Shell olej mu nevonia. Ja mam rovnaku skusenost s dvoma motormi M52. Proste Shell uz nikdy.
Valvoline bol natom lepsie, nikdy nic necvaklo ani raz, ale zatepla na volnobehu svietilo mazanie.
Presiel som na orig. BMW olej a bol pokoj.
janest napísal:to mi nenapadloKúp si odsávačku za 15 € v potrebách s krovinorezmi a štilkami a vymeníš to aj v obývačke.
janest napísal:5W je zlá voľba. Minimálne 10W aby klepot prestal.