Zdravim chalani,
presiel som forum ... co sa strat vykonu tyka ... vah vzduchu egr zalezitosti ... atd atd .. a som z toho viac jelen nez mudry :)
PROBLEM :
Chod motora je kludny otacky nekolisaju ( az na jeden pripad ked bolo von pod nulou ... auto zohriate, zastal som .. volnobeh otacky normalne,po chvilke ich dvihlo ako keby agregat bol prave nastartovany a potrebuje zohriat, po chvilocke znova padli a tak znova hore

auto sa nevedelo rozhodnut

), stalo sa to 2x teraz je teplejsie a nerobi to.
Auto v klude vytocim na mieste do otacok. ( snazim sa vopred zodpovedat otazky kladene pri rieseni podobnych problemov ).
Moj problem spociva v tom, ze najcastejsie, v plnej zatazi, auto straca vykon na piatom prevodovom stupni v oblasti 3000 ot, najcastejsie preto, lebo som to zazil uz aj na 4rke. Co som si stihol vsimnut robi to najma pri plnom zatahu do dlhotiahleho kopca. Na dialnici som siel max 170 kde sa znova prejavila strata vykonu.
Vsehovsudy clovek ide 1 2 3, 4rka povacsine ok. Pred nim tiahly kopec, chce obehnut ... 5tka cca 2000 ot. plny kotol .. auto taha taha taha 3000 ot plus minus (auto je medzi tym v kopci) strata vykonu. Uhrame to

bud obehneme alebo pribrdzime

( cista bmw hamba
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
) Po podradeni do 4rky turbo zabera vo vyssich otackach cca 2500 ... cize prejav turba sa posunie ... po naslednej normalnej jazde sa reakcia turba znova upravi do povodneho stavu. 4rka sa sprava v tom kopci velmi podobne ( nie vzdy ), s trojkou nikdy problem nebol.
Brzdovy pedal mam rano makky ... rezerva na 2 stlacenia, pak stvrdne. Thakze ako sa riesilo .. netesnost tymto testom vyvratena.
A aby som nezabudol ... neviem ci to je o pocite, ocakavani a predpoklade

ale nezda sa mi aby to auto malo zatah stale rovnaky. Tz. raz trojka zatlaci do sedadla a clovek si povie no joo mam trojlitrik hura

inokedy ano tah je fajn ... ale hmm neni to to co bolo vcera
Pisem to velmi laicky a "ludovo" no dufam, ze mi zvas niekto pomoze popripade aspon nasmeruje spravnym smerom.
Vopred DIK !