... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

geri_tmp
Autor témy
Auto: e46 330d M-packet
Kraj: Bratislavský

e46 330d, problem vstrekov

Pondelok, 10. Januára 2011, 18:18

Caute chalani. Po dnesnej jazde domov ked som vystupil, musel som normalne kuknut SPZetku ci sedim v mojom aute :). mam ho kratko (asi 3 mesiace, 4000km) a zatial som snim dodnes nejazdil v plusovych teplotach a to je zatial jedine co by mohlo vysvetlit tento jav. Rapidne mi stupol vykon, klesla spotreba (ekonomer o 2l menej), motor je tichsi a zvuk je konecne taky aky si ho na 6valec predstavujem. Ale ten rozdiel vykonu a spotreby urcite nenomohlo zapricinit plus par stupnov. Rozmyslam co vlastne bolo s autom doteraz. Je mozne ze by mi doteraz nefungoval jeden alebo viac vstrekov a motor fungoval iba na zvysok valcov? Chlapik co ho predaval spominal ze bol meneny vstrek asi pred rokom. Ak zajdem na dignostiku da sa zitit problem vstrekov ktory uz vlastne dnes nieje? Presnejsie ci palubak ma v sebe pamat chyb a ked sa nico zazrakom opravy da sa to spatne zistit?

Spajam si to este s problemom co som mal pred par dnami. Auto neslo po chvilke odstavky zanic nastartovat. Asi po 20 minutach pokusov klesla viditelne hladina v nadrzi (2mm na ukazateli) auto nakoplo a odvtedy sa mi to nestalo. Ta nafta asi niekam musela odtiect lebo ukazovatel sa uz nevratil nas5. Vdaka za rady ak niekoho nieco napadne.

-geri-

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: e46 330d, problem vstrekov

Utorok, 11. Januára 2011, 01:29

Zistit problem vstrekov, ktory uz dnes nieje, sa bohuzial neda. Je to medzi nebom a zemou, medzi Bohom a ludmi, ale v kazdom pripade velmi ti gratulujem, si prvy vyvoleny na svete ktoremu sa vstreky opravili len tak same od seba.... Kiez by takych zazrakov byvalo viac, ale ludia, vlastne cely svet su zli......

BMino
Auto: modre
Kraj: Žilinský

Utorok, 11. Januára 2011, 08:25

menil si na tom uz palivovy filter?

urcite sa ti vstreky neopravili same, a urcite ti to neslo na 4-5 valcov, to by si tu uz pisal ovela skor
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Utorok, 11. Januára 2011, 10:58

O takom zázraku som ešte nepočul,ale nebol by som až taky nadšeny, ak to už raz robilo tak to bude zase podla mna....))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

geri_tmp
Autor témy

Utorok, 11. Januára 2011, 16:47

Vdaka za podnety. Niekde som pocul ze to problemove startovanie sposobuju chybne vstreky a ako ochrana sa deaktivuje RJ na par minut. Zatial sa mi to stalo as 3x ze motor toci,l sem-tam to zakaslalo ale nic. Po par minutach pokusov nastartuje uplne bez problemov akoby sa nic nedialo. Palubne indikatory ale nic zvlastne neukazuju. Zhavenie sa rozsvieti na par sekund a potom zhasne coz je normal. filter ani olej som zatial nemenil, podla pocitadla mam este 6000km ale na jar tomu spravim generalku aby som mal na auto spolah. vtychto hnusnych dnoch sa mi nechce vonku v tom sprtat je na nom kopec drobnosti ktore ma otravuju (klasicky problem s centralom buchanie v diferaku atd.). Neviem si stale vysvetlit tu zmenu aj dnes rano asi 30km to slo vyborne. Budem sa radsej drzat zasady "ak to funguje tak nesprtat do toho" :)

-geri-

geri_tmp
Autor témy

Utorok, 11. Januára 2011, 17:03

aha PALIVOVY filter az teraz mi zaplo. jo tak na ten sa kuknem nemenil som. Ale volnobezne otacky som mal aj mam relativne stabilne. len za studena asi 600 po chvilke v pravidelnych intervaloch sa to dvihne na 800 a zase klesne. tak to robi az kym nieje zahriaty.

airbone
Auto: F25 X3

Utorok, 11. Januára 2011, 23:33

geri_tmp napísal:
aha PALIVOVY filter az teraz mi zaplo. jo tak na ten sa kuknem nemenil som. Ale volnobezne otacky som mal aj mam relativne stabilne. len za studena asi 600 po chvilke v pravidelnych intervaloch sa to dvihne na 800 a zase klesne. tak to robi az kym nieje zahriaty.

tak to nie je urcite v poriadku, je najlepsie ak das auto na diagnostiku. Za tepla nekolisu otacky?

geri_tmp
Autor témy

Streda, 12. Januára 2011, 00:37

Stymi otackami to robi iba za studena. Robilo to aj na starom e36 presne tak isto, tak som to bral ako normal. Inak dnes to znovu neslo nastartovat asi po dvoch hodinach statia a zacinam chapat ze je to vazne. Dal som dva cigi trosku ponadaval preslo mozno 15 minut a motor naskocil. Navyse som z vykonom tam kde som bol predtym :(. Cez vikend by som mal cas to dat na diagnostiku (mozno aj cez tyzden vecer). v kutiku duse dufam ze by to mohola byt prkotina typu imobilizer,ale obavam sa horsieho... vstreky cerpadlo. Udivime. Poradite niekoho ochotneho v BA? Dik

Georgo
Auto: e46, 320d touring

Streda, 12. Januára 2011, 08:38

geri_tmp napísal:
Stymi otackami to robi iba za studena. Robilo to aj na starom e36 presne tak isto, tak som to bral ako normal. Inak dnes to znovu neslo nastartovat asi po dvoch hodinach statia a zacinam chapat ze je to vazne. Dal som dva cigi trosku ponadaval preslo mozno 15 minut a motor naskocil. Navyse som z vykonom tam kde som bol predtym :(. Cez vikend by som mal cas to dat na diagnostiku (mozno aj cez tyzden vecer). v kutiku duse dufam ze by to mohola byt prkotina typu imobilizer,ale obavam sa horsieho... vstreky cerpadlo. Udivime. Poradite niekoho ochotneho v BA? Dik

Odporucam nick: Semtex

ale pozor, je to nocny zivocich, takze mu skor volat vecer ako doobeda :wink: .
e46, 110kW, 2004, 320d touring - M-packet, titanium silber, 18’’ kolesá M V Spoke 72
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/m-packet-t26666.html

Ľuboš PP
Auto: BMW 320d E46

Streda, 12. Januára 2011, 12:20

geri_tmp napísal:

Myslím si, že keď ti kolíšu otačky iba za studena, tak bude nejaký vstrek na odchode...lebo za tepla vstreky väčšinou fungujú normálne a otáčky už nekolíšu. Ale nie som žiaden mechaník.
Inak mne to robilo a natankoval som W-power diesel asi 3 krat do fulky, dal radikál na prečistenie palivovej nádrže a prešlo to. Jazdil som aj dlhšie vzdialenosti, ako Poprad - Praha, ale aj kratšie. Pekne som mu ponakladal a naozaj to prešlo...
P.S.: Ty kúpiš auto 330d a nevymeníš hneď olej, filtre??? ](*,) Aj keby tam bolo napísane oilservis 22 000, tak to vymením. A ja mením pri každej výmene všetky filtre!!! Tak isto lejem do nafty celoročne TDA-čko od Castrola.
BMW E46 - 320d - červená

geri_tmp
Autor témy

Streda, 12. Januára 2011, 13:12

Vdaka za odporucanie. Napisal som tomu semtexovi message tu na fore tak dufam ze obcas cita.

to Ľuboš PP: Ak by to auto prislo od turka z kirchenrainbachu tak to je samozrejmost ale bral som ho od znameho z popradu a bolo onho dobre postarane. Zo zahambenim musim povedat ze lepsia ako umna ale pride kus teplejsie pocasie a to sa zmeni.

Aditivum som nikdy nedaval a raz omylom mi az prilis iniciativny pumpar na shellke natakoval plnu w-power za co som ho poriadne zdrbal, ze sa neunuval ani opytat a poviem ti ze nic moc. Prachy do vzduhu mam pocit akoby od vtedy sa valia same problemy v motore ale to je samozrejme len moja viera a pocity.

BMino
Auto: modre
Kraj: Žilinský

Streda, 12. Januára 2011, 15:54

ak si niekto mysli ze mu W-power vycisti nadrz tak je na veelkom omyle, maximalne to trochu precisti palivovy system
ak uz niekto mal na diesli zhodenu palivovu nadrz a cistil ju vie, ze tam je hnusny povlak s ktorym ma problem technicky benzin alebo arva, nie to este niaka akoze supernafta O:)
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných