... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Illusion
Kraj: Zahraničie

Re: E46 328i - PLS pomoc/rady/napady pri prerabani audia

Piatok, 9. Júla 2010, 11:29

si profik to je jasne na prvy pohlad =D>

Užívateľov profilový obrázok
1morok
Auto: 330ci smg
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 9. Júla 2010, 11:36

strč sa niekam
si tu 5dní aj s cestou a komentuješ moje príspevky ako keby boli tvoje.
pýtal sa mňa, tak som mu odpovedal
tie koaxi si daj do tv. kompaktu pod palubovku a teš sa z nich

Illusion
Kraj: Zahraničie

Piatok, 9. Júla 2010, 11:42

je uplne jedno ci som tu 5 minut alebo 5 rokov, ked chce niekto vymenit komplet hudbu za 100e, tak mu poradim hudbu za cca 100e a nebudem mu tlacit v kazdom prispevku jeden par hertz za 200e...

ty si tu profik na auto hifi tak ponukni viac moznosti, nie jedny reproduktory :wink:

1morok

Piatok, 9. Júla 2010, 11:54

nebudem sa s tebou hádať. radil som jemu, nie tebe. on sa ma ďalej na niečo pýtal, tak som mu odpovedal.
foe, nedávaj tam žiadne koaxiály, daj si tam normálne reproduktory, stredobasy(13 alebo 16cm, to je jedno, ak sa ti to chce prerábať) s plnohodnotnými výhybkami a výškami. pár eur na tlmenie ešte nájdeš, to sprav naraz, keď to budeš mať rozobraté
na zadné repro sa vyprdni
a keď dosporíš, kúp si zosik

fOE
Autor témy
Auto: E46 328i r.2000
Kraj: Trnavský

Piatok, 9. Júla 2010, 12:23

Vdaka 1morok a vdaka Illusion,
obaja na to mate iny pohlad, obaja ste mi pomohli... kiez by ste sa pritom pomahani nabuduce nepozabijali :mrgreen:
Ale teraz vazne, ked pojdem cestou Illusiona poriesim to tak ako chcem a za kolko chcem, no buduci upgrade by znamenal vymenu v podstate vsetkeho, zatial co 1morok ponuka sice kvalitnejsie riesenie, ale zasa to bude iba polovicate, no ked sa v buducnosti rozhodnem nieco vylepsit je to lepsia cesta. Na oboch variantach jsu plusy aj minusy kazdopadne ale obom vdaka, hlavne zato ze ste mi ukazali cenove relacie a co od toho cakat...

@Ilusion: zaujimal by ma tvoj nazor na tieto dva zosilovace, predsalen ich cena nebola povodne nizka a ani jeden by nemala byt Cina (jeden USA, druhy GER)

http://www.audioland.cz/bazar/bazarove-zesilovace/4-kanalove/

@1morok: rozhodne nebudem kupovat zanovne repro, mozno zosik, ale u repra sa asi spolahnem na funglovky. Spominas ze k noham do predu stredobasove repro, bude zvuk vyvazeny? Za predpokladu ze v predu dam na miesto origo reprakov 13tky stredo basy, povedzme napr

http://www.audioland.cz/rainbow/rainbow-slx-130-woofer-set.html

dvere vytlmim (resp. necham niekoho kto sa tomu rozumi ich vytlmit) a ponecham original vysky vo dverach + original repro vzadu, bude zvuk lepsi (rozumej vyvazenejsi, cistejsi) ako keby som tam kupil koaxialy stredovysky?? Ide oto ze chcem interier zachovat v povodnom stave, ziadne rezanie, cpanie vacsich repro, robenie miesta na zvlast vysky a podobne u mna neprichadza do uvahy. Aj keby som do toho chcel dat 1500E tak len stym ze kupim zosilovac a 4* nove repra v povodnom rozmere + tlmenie => ziadne rezanie, ziaden subac atd.

vopred vdaka obom :wink:
BMW E46 328i, r. 2000, 142KW "Báwo"
Obrázok

birki
Auto: 540iA touring
Kraj: Bratislavský

Piatok, 9. Júla 2010, 13:58

foe kupuj z druhej ruky.. nema zmysel kupovat nieco lacne mal som MPX4000 zosik a viem o com hovorim nizsia trieda zosikov .. ani netusim naco existuje ale jedno viem urcite nehra to... a ked chces aby zahral tak potrebujes kvalitne repro.... a zas je cena inde...

zostava zahra lepsie ak je zosik kvalitnejsi ako repro...
www.mojnemec.sk
co das to dostanes
Vymenim sekundove lepidlo za 3oj sekundove lepidlo , zn: nestiham lepit

fOE
Autor témy
Auto: E46 328i r.2000
Kraj: Trnavský

Piatok, 9. Júla 2010, 14:05

zdravim birki,
ktoru znacku a cenu (pripadne konkretny kus) povazujes za tie kvalitnejsie, lepsie, resp. vyssiu triedu zosilovacov?
BMW E46 328i, r. 2000, 142KW "Báwo"
Obrázok

birki
Auto: 540iA touring
Kraj: Bratislavský

Piatok, 9. Júla 2010, 14:17

na to su ine weby.. ja pouzivam mac audio z4200 ... ale pokial nemas subwoofer tak nebrat nedokazu snim repraky pekne zabasovat jedine morety na nom hraju pekne...

ale na to su uz ine fora nie bmw klub..
kukal by som hertz audiosonic a nieco take aj crunz ci jak sa to pise je dobry ale cena toho zosiku nech je 200e + nove.. a ty to kupis kradnute niekde za 80e
www.mojnemec.sk
co das to dostanes
Vymenim sekundove lepidlo za 3oj sekundove lepidlo , zn: nestiham lepit

1morok

Piatok, 9. Júla 2010, 15:17

ja si myslím, že dať do 10ročného auta použité repro nieje žiadny hriech, ak je v poriadku.
nové si kupujem topánky a oblečenie. na nové auto podľa mojich predstáv nemám, tak sa uskromním aj s jazdeným a keď chcem lepšie audio, radšej niečo kvalitné, aj keď použité.aby som to nemusel o pár mesiacov predávať.
ak chceš meniť len stredobasy, nič tým nezískaš. je nezmysel meniť len tie a nechať origo výšky.
nieje tam žiadna výhybka, možno nejaký kondenzátor a odpor, ktorý delí signál do stredobasu a výšky. ver mi, nebude to fungovať tak ako má.
na začiatok bude najlepšie kúpiť komplet sadu stredobasov, výhybiek a výšok. je to odladené, prispôsobené navzájom.
poviem ti presne, čo sa stane ak si kúpiš repro za 50eur: vypočuješ si niekde auto, ktoré je "normálne-kvalitne" ozvučené a už budeš rozmýšľať, že komu predáš tv. reprá a koľko budeš musieť doložiť, aby to hralo lepšie
kúp si najskôr kvalitné reproduktory do predných dverí(sadu) + tlmenie, potom zosik a keď ti to nebude stačiť, dokúp aj zadné repro
za normálnych okolností nepotrebuješ zadné reproduktory, je prirodzené, keď prichádza zvuk zpredu, nie zozadu, z toho len bolí hlava
aj na kocerte stojíš tvárou k hudobníkom, nie chrbtom
keď už to ale musí byť, do plata by som dal také repro, kt. zahrá len najnižšie frekvencie, doplní ti tie 13cm stredobasy vo dverách
do dverí určite nedávaj koaxiály, v trojuholníkoch zrkadiel máš miesto na výšky. alebo pri kľučke, ak máš kupé,kabrio

1morok

Piatok, 9. Júla 2010, 15:30

birky, myslel si morely, však?
a z4200 je práveže s tých výkonnejších zosikov, takže výkonnejšie stredobasy na tomto zosiku hrajú pekne, hlboko
a kvalitnejšie zosiky foe?
žiadny chrunch a podobne ale skor genesis z uk alebo taký steg z nemecka(v tom majú ale prsty aj taliani), potom audison z talianska, sinfoni taliansko, brax nemecko, dls švedsko, alebo niečo z ameriky ako zapco. je toho veľa. stým sa nezaťažuj, rozmysli si hlavne že pre koho chceš robiť lepšie audio. prípadne si zájdi na nejaké forum, kde sú ludia kt. tomu rozumejú a niečo si tam prečítaj. určite sa rozhodeš inak ako by si sa rozhodol teraz

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 17 neregistrovaných