Štvrtok, 5. Decembra 2013, 03:13
Zdravím páni,
mám E46 320D 110kW r.v 02./03 a od kúpi pozorujem miestami keď naštartujem zaujímavý zvuk a rezonáciu pri neutráli. Aby som to správne popísal mal by som to nahrať bohužiaľ je to tak zvláštny zvuk že sa mi ho pri hluku motora nepodarilo HD kamerov nahrať. Budem sa o to ešte pokúšať.
Môj problém spočíva v tom že keď naštartujem studený motor je počuť klasický naftový zvuk ale popritom niečo iné také vrn vrn ozívajúce sa od priestora kde sa nachádza remenica. Nie priamo od nej ale skôr z motora. Tento zvukový prejav sa objavuje vždy na neutráli akonáhle tuknem do plynu prestane to. Odrezal som aj remeň klimatizácie pretože mi nefunguje kompresor no myslel som si že je to tým. Vymenil som aj vodné čerpadlo pretože som tu čítal že to môže byť aj tým no nepodarilo sa vyriešiť problém.
Mechanik mi v dielni povedal že nevie čo to môže byť že ak sa niečo dojebe mám prísť :) a to ja nechcem. Vždy keď sa prejavuje ten zvuk a pridám resp. tuknem do plynového pedála ešte motor zaklope. Nieje to kovové klopnutie ale skôr také klop a keď uvolním plyn občas tiež klopne. Nič výrazné nič čo by znelo ako deravý výfuk len proste klopnutie, ktoré je počuť z kabíny vrátane toho voľnobehu a rezonácie.
Ja sa Vám to pokúsim nahrať no problém je ten že občas to robí (hlavne za studena) a občas nie. Niekedy mám pocit že na to má vplyv rýchlosť naštartovania a rozbehnutia sa ale možno som už len paranoik. Auto nemám tak dlho aby som pochopil všetky vady, ktoré E46 má. Fixol som už všetko čo sa dalo. Ježko kúrenia, Airbag záťaž. snímač, zaslepenie swirl flaps atp. Ale toto mi je záhada, ktorá ma viac ako irituje a nedá mi spávať.
Auto nestráca výkon ani jazdné vlastnosti. Mám najazdené 178k km.
Ak by ste mi niekto vedel povedať alebo naviesť ma na smer, ktorým sa vydať bol by som veľmi vďačný.
Ďakujem :)