... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
XRado33
Auto: BMW e46 320d 110kw
Kraj: Košický

Re: E46/320d za studena piska

Nedeľa, 10. Júla 2011, 19:06

TT-SIMIK napísal:
Toto je ešte zdravy zvuk turba.......

Kubo320d
Auto: BMW 323CI :-)
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 10. Júla 2011, 22:31

mne piska turbo aj ked je motor zohriaty no kus menej ako za studena no na vykone som nic nespozoroval taha stale rovnako ako som ho kupil takze to ani neriesim ked klakne pojde nove ale nema vobec naznaky vypadku tahu ani nic podobne no ocovi menili turbo na ford transporter to je tusim a tam mu tak strasne piska ze ked som sa na tom aute viezol vela krat ma to ojebalo a pozeral som do spetakov a hladal sanitku :D a pritom je uplne novucickeeee este smrdi novotou :D takze je to dost zvlastne ked tu citam ze by turbo nemalo piskat dokonca jeden chalan ma fungel novy opel a jemu ties turbo piska ma na nom najazdene moznoze 1000km

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 10. Júla 2011, 22:38

Ano,ale nieje piskot ako piskot(tak ako nieje prd ako prd,jeden je silnejši a druhy môže byt tichší) :mrgreen: :mrgreen: , je ine piskot ked nabieha turbina a je iné stály piskot, pri stupani a padaní otáčok......to su dve rozne veci...)))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Kubo320d
Auto: BMW 323CI :-)

Pondelok, 11. Júla 2011, 09:27

tak otcovi piska vkuse a ma ho nove nieje to nabeh a mne zas piska ked drzim npr na 1200otacok tak ho stale pocujem a ked prudko pridam a pustim tak pocut ako ten piskot pomaly podla otacok klesa to uz ide do spanom bohom ze? ale uz som na nom najazdil 15000 a stale rovnako a aj vykon sa nezmenil tak neviem

lakybmw
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 4. Augusta 2011, 23:39

mohol by si mi poradit co moze byt z mojim 530d 2000rok dnes rano som isiel do prace nic ani som turbo nepocul ked som sa vracal tak uz som ho pocul hlasnejsie piskat ale pocujem to aj ked je motor zahriaty nemoze to byt neaka hadicka.

XRado33
Auto: BMW e46 320d 110kw

Sobota, 1. Septembra 2012, 13:39

zdravim a co poviete na toto video? turbo ci...??? dymi mi to takto za studena , ked sa motor nahreje tak vsetko ok

http://www.youtube.com/watch?v=5ArQ3QRO ... e=youtu.be

djmetla

Štvrtok, 20. Júna 2013, 10:52

Ono rozoznať zlý a dobrý piskot turba nie je obtiažne. Dobré turbo píska pri zábere vždy. Niekedy menej niekedy viac záleží aj na teplote nasávaného vzduchu. Na 320d to môže byť okolo 2000 ot./min a vyššie. Turbo, ktoré je počuť vznútra kabíny nie prenikavo ale počuť je v poriadku. Turbo píska, pretože vytvára silný tlak na prúdiaci vzduch do menších trubiek pri jeho otáčkach niekedy aj 100 000 ot./min pre porovnanie karbobrúska točí cca 10 000 ot./min.

Zlé turbo píska i po uvolnení plynového pedálu. Keďže lopatky turba roztáčajú výfukové plyny pod tlakom tak sa turbo stále točí Ale ak vyradíte rýchlosť a auto dostanete do základných otáčok turbo spomalý. Ak pri spomalovaní stále počujete piskot je to už zlé. Pravdepodobne dochádza k treniu osky lopatiek turba, ktorá je mazaná od motora. Pamätajte ak je vonku 30C tak Vám turbo môže viac pískať.

Ako chrániť turbo pred nadmerným opotrebovaním o tom sú písané už aj piesne.

Vzduchový filter
Kontrolujte Air filter pretože ak vznikne podtlak môže to turbu uškodiť. Videl som filtre, ktoré už neboli schopné existovať nie to ešte prepúštať vzduch. Osobne používam K&N filter, ktorý prepúšta viac vzduchu. S týmto filtrom motor dokáže lepšie dýchať a zároveň turbo dokáže tlačiť viac vzduchu. Pri týchto filtroch je normálne že turbo viac píska :).

Jazda za studena
Za studena nenakladať (nie maximálne otáčky, nie kick down osobný režím :D )

Prevádzková teplota oleja
Ak sa olej zohreje (voda sa zohrieva skôr! Ak sa Vám voda zohreje počkajte ešte 5 min na prevádzkovú teplotu oleja)

Prevádzková teplota turba
Turbo je stávané na extrémne teploty a extrémne zmeny teploty. V zime po naštartovaní dokáže tento kov schladený kľúdne na 0C (a menej) behom pár sekúnd zohriať na 400C čo je priemerná začínajúca teplota výfukových plynov. O chladenie a mazanie sa stará olej takže sledujte svoju prevádzkovú teplotu oleja.

Lopatky turba
Z dôvodu extrémneho zaťaženia lopatiek turba, sú lopatky turba vyrobené špeciálne a teda dokážu optimálne pracovať jak pri 1200ot./min motora tak aj pri červenom poli. Lopatky sa takým pri takých extrémnych situáciach rozťahujú a sťahujú. Preto sa odporúča minimálne jeden krát do týžďňa pretočiť motor až do obmedzovača aby sa materiál z ktorých sú lopatky vyrobené neunavil. Ak sa materiál unavý a lopatka sa zlomí rozbije to nie len turbo ale kľúdne aj Váš motor pretože úlomky nasaje motor a už viete čo sa stane. Viz. Klapky sania :)

Športová jazda
Po záťažujúcej športovej, šialenej, besnej jazde nechajte auto minimálne 3 min na voľnobeh bežať. Zabránite tak vytvoreniu karbónu. Ak je auto naštartované olejové čerpadlo tlačí olej do turba čo ho zároveň chladí. Ak vypnete motor olej nebude cirkulovať, spáli sa a zapečie z čoho vznikajú karbónove usadeniny a tým nadmerné trenie osky turba.

Dlugy
Auto: ex e36 325i,e46 320D
Kraj: Prešovský

Utorok, 25. Júna 2013, 19:17

Turbo mi píska ako na tom prvom videu už 80-tisíc km (a kto vie ako dlho pískalo prvému majitelovi).
Mám najazdené 265 000km,vstrekovače,turbo,čerpadlo sú pôvodné.Na začiatku som to riešil,ale nakoniec som dal na rady viacerých mechanikov-"neriešiť to".Motor nehuli,výkon má dobrý,spotreba od 5,5-6,5l ,olej sa netratí (po 15 000km nemusím doliať ani kvapku).
Netvrdím,že to nieje treba riešiť,len popisujem osobnú skúsenosť.
Možno za pár dní budem prosiť o radu kde ho zrepasovať :D

bart81
Auto: e90
Kraj: Nitriansky

Streda, 26. Júna 2013, 06:32

Pridavam sa k Dlugymu :) Ja mam 330d (135kW), turbo mi piska takmer ako na prvom videu, je to vzdy len za studena prvych cca 5 minut jazdy, to jazdim vzdy ako dochodca do 2tis otacok, az ked sa zohreje motor tomu davam viac, potom uz piskot nie je pocut...momentalne mam najazdene 250k, vstrekovace, cerpadlo su tiez povodne... pocas cyklu vymeny oleja nemusim tiez doliat ani kvapku a spotrebu mavam 6,5l/100 :) ale tiez klop-klop, dufam ze nebudem za chvilu vypisovat ze kde dat urobit repas turba :D Tymto prispevkom som len chcel ukludnit ludi ktori zacinaju pocut piskanie turba a boja sa co a ako...
Naposledy upravil/-a bart81 v Utorok, 9. Júla 2013, 10:54, upravené celkom 2 krát.

Viktor
Auto: BMW 320d E46

Streda, 26. Júna 2013, 14:57

Mne tiez tak podobne hukalo ako hukacka zachranky cim chladnejsie tym silnejsie... robilo to od kupi az do minuleho piatku ( cca 17000km) uz je ticho lebo je v krabici.
Z nicoho nic to prestalo tahat a pri roztacani turba bolo pocut sramot...

lukas107

Utorok, 11. Februára 2014, 19:49

tak mne sa deje nieco podobne az na to....ze turbo huka ako sanitka nad 2500 otacok za tepla...pod 2500 huka normalne....

asi turbo na odchode ze? :(
BMW E70 X5 3.0D
BMW E53 X5 3.0D r.v 2005 (ex)
BMW E39 530dAT Sedan
BMW E46 320d Touring M-Packet (ex)
BMW E36 318tds Compact M-Packet (ex)

fox1k
Auto: BMW

Utorok, 11. Februára 2014, 19:51

ak je to ako sanitka, alebo iné vozidlo s právom prednostnej jazdy, tak turbo :|

lukas107

Utorok, 11. Februára 2014, 20:17

este sme kukali ci neprefukuje hadica..ako bola vlhka hadica na oboch koncoh.aj od turba aj od intercooleru..vykon je sice ok ale huka to ako sanitka..takze sme usudili ze turbo

btw ked sme dali dole vzduch filter tak to bolo pocut este viac aj na volnobeh
BMW E70 X5 3.0D
BMW E53 X5 3.0D r.v 2005 (ex)
BMW E39 530dAT Sedan
BMW E46 320d Touring M-Packet (ex)
BMW E36 318tds Compact M-Packet (ex)

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Utorok, 11. Februára 2014, 20:59

lukas107 napísal:
btw ked sme dali dole vzduch filter tak to bolo pocut este viac aj na volnobeh

to je celkom normalne myslim

Gallardo
Auto: BMW E46 328i
Kraj: Trenčiansky

Streda, 23. Septembra 2015, 10:57

Zdravim pani, trosku ozivim tuto temu. Tiez uz nejake dva tyzdne auto piska, aj ked by som skor povedal, ze zavýja nez píska. Najviac je to pocut ked idem rano do roboty, teda za studena. Ale piskanie vzdy zacne az na trojke, ked sa blizim k 2000ot (cca 40-50 km/h). Na jednotke/dvojke som to este nezacul. Piskanie pretrvava, ustupi az ked je teplota na strede, ale niekedy zavyja stale, no slabsie. Piska aj ked idu otacky hore, aj dole. Prestane piskat na spojke.
Je to podla vas tiez turbo? Ten zvuk mi pride uplne odlisny, nez na Martinovom videu. Priznam sa, ze som este neskusal vytacat motor na neutrale, ci ho budem tiez pocut.
za kazdu radu/tip dakujem.

P.S. : tak som skusal aj po nastartovani na neutrale vytocit motor nad 2000ot a nic, ziadne piskanie. Proste to vzdy zacne az na trojke pri cca 1800ot. Prikladam aj video. Na videu som nepreradil, len som sa hral s plynom, ten zvuk sa takto meni.
BMW E46 328i M52TUB28 Sienarot II
BMW E46 320d M47 Cosmosschwarz - EX

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných