... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
Ivank napísal:Je kur...va mozne aby automat dieselovy 2l motor zral v meste 9,6l podla pocitaca? V reali mozno aj 10 ????
franzkiller napísal:napis ako vyzera tvoja typicka jazda. tj nastartujes studeny motor, kolko prejdes, ked znovu startujes aku ma chladiaca teplotu a kolko prejdes atd.
ked mrzne tak na 320d som po dvoch 9km jazdach (cesta do prace a z prace) kedy som vzdy startoval studeny motor, a stihol sa za cca 7km zohriat, mal spotrebu okolo 8L. teraz na 330d 9-10. obidve manual. a cim kratsie trasy (resp cim viac km so studenym motorom) tak tym vyssia spotreba. po nastartovani studeneho motora zerie kludne aj dvojnasobok.
a na obidvoch motoroch nie je problem mimomesta spravit spotrebu pod 6L... ked som skusal eko jazdu tak na 320d aj 5 :)
franzkiller napísal:za 14km len nad bielou palickou? asi tam bude problem... mne aj pri minus teplotach po cca 7km prdkania po meste (z toho prvy km dole kopcom so zaradenou rychlostou bez plynu) sa zohreje do stredu... ked pises ze termostaty vymenene, tak potom mas asi kurenie na uplny max ked sa ti ani za 14km nevie zohriat, alebo neviem...
to kolisanie otacok ti robi za studena? okolo 1800-2000 otacok? ak hej pozri toto: http://www.bmwklub.sk/bmw3/e46-320d-jemne-trhanie-pri-otackach-okolo-2000-t11384.html