... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Ivank
Autor témy
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Žilinský

E46 320d Touring Pred FL 5st Automat Spotreba??

Nedeľa, 27. Februára 2011, 17:58

Chlapi ja viem ze sa tu popisalo o spotrebe neskutocne mnozstvo....

Je kur...va mozne aby automat dieselovy 2l motor zral v meste 9,6l podla pocitaca? V reali mozno aj 10 ????
Keby som jazdil jak hovado, tak sa nepytam, ale uz som z toho nervozny..jazdim opatrne ako sa len da...motor nevytacam, nezrychlujem z 0-50 za 3 sekundy... pod 9,6 sa nedostanem ani za toho boha

Take tie reci ze automat zerie jak svina si nechajte... keby to bola 20 rocna sunka tak sa nehadam.
Ser..ie ma to, ze brat ma oktavku najazdene 600tis kilometrov... ANO 600 000... jazdi jak deges brzda-plyn a nevybehne mu to ani len na 7l....
Tak ma nizsi krutak, slabsi motor obsah skoro rovnaky (1,9) a jazdi si ako kral s pretocenym motorom????

Ma diesel Lambda sondu?? Je mozne ze mi dava stale vela paliva? Zistim to na diagnostike?

NIE dieru v nadrzi nemam...ani v hadiciach ..nikdy neostalo podomnou ani len kvapka nicoho....

V lete sa mi RAZ podarilo ist mimo mesto za zazracnych 5,8 na trase dlhej cca 300km ale hral som sa s plynom ako dietatko... realne sa mi da jazdit mimo mesto za 6.9-7,1 aj tak sa mi to zda strasne vela na DIESEL!!!

Ako som spominal brata s Oktavkou on to da za 4,8 !!!!!

Ide ma roztrhnut

Keby to dalo mimo mesto za 5,5-6,8 nepoviem pol slova v meste do 8 ani neceknem, ale takto... sakra

Mate niekto skusenosti?

Alfi ak to precitas...Ty mas 2l automat sice po FL ale ako si na tom ty?

dakujem

Užívateľov profilový obrázok
peterle
Auto: 320d
Kraj: Prešovský

Re: E46 320d Touring Pred FL 5st Automat Spotreba??

Nedeľa, 27. Februára 2011, 19:13

Ta spotreba je mozna. Zalezi aj od toho ake dlhe trasy jazdis. Ak len kratke po meste tak je to dost realna spotreba vzhladom na ten automat. Priemerna spotreba toho motora s automatom je 7,5L - 8L, ty ked jazdis mesto, kratke trasy, kludne to moze byt tych 9,5l.
Lambdu sondu tam nemas v tom motore. Ale vyssiu spotrebu moze sposobovat cokolvek napr. vaha vzduchu, zle vstreky, studeny motor (chybne termostaty), zasekavajuca sa niektora brzda a pod.

Ivank
Autor témy

Nedeľa, 27. Februára 2011, 19:52

Termostaty vymenene..motor sa zohrieva velmi pekne, brzdy po generalke (nove kotuce+platnicky+pakne na rucnu) Bez poruchy...

Da sa zistit na diagnostike chybna vaha vzduchu? Alebo chybne vstreky? Kdesi som cital ze ich treba vymontovat a na stolici sa skusa ci dobre rozprasuju... keby som mal istotu ze je to ono tak to dam urcite pozriet, ale nechcem zbytocne vyhadzovat peniaze metodou pokus, omyl.

Mam vymenene vsetky filtre (okrem peloveho :) ) aj v prevodovke, vzduchovy je KN aj naplne (motor. olej, olej v prevodovke,chladiacu kvapalinu) ... do nafty davam zakazdym VIF...motor nevytacam, kym sa nezohreje nad bielu palicku (vytacanie myslim nad 2500 otacok kym je v modrom poli tak ani nad 2200) Potom nad 3000 az ked je zohriaty uplne.

Tie vstreky som chcel uz davnejsi riesit, no kym nemam istotu tak by som nerad....Ak je to OK tak je zbytocne do toho sprtat a nakoniec to bude nejaka polozka za 20€...

irons
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 28. Februára 2011, 09:44

Serus, ja mam 2L automat sice po facelifte, ale s tou spotrebou som na tom rovnako, teraz v zime je to skoro 10L, tiez vacsinou mesto a denne tak 40-50km, cize relativne kratke trasy. Tiez mi to pride vela, kvoli tomu som naftu nekupoval, aby to zralo jak benzin. Bol som na diagnostike a ukazala chybu prihrevu motora, takze sa dlhsie zohrieva a to moze sposobovat vyssiu spotrebu (aj ked sa mi nejak nezda, ze az o tolko), este som ho nemenil, nebol cas. Inak som si vsimol,ze ked mu stupim na krk tak dymi jak slovnaft, pocitam, ze este nejaka zrada tam bude. Inak ziadny problem s vykonom som nepostrehol. A chlapci s oktavkami co jazdia za 5 litrov (ojeby), nech ta netrapia, tam kde oni uz musia brzdit ty mozes kludne pridat.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Pondelok, 28. Februára 2011, 12:08

FOR Ivank ak ti tolko žerie nieje to v poriadku.........treba to dat pozriet.....

FOR Irons. ja mám tiež automat ako ty po face, auto my žrávalo tak okolo 8 L na priemer stále, to som nemal zapojené turbo a mal som iné trysky, odkedy som vymenil trysky,tak auto podla PC žerie 5,5-6 litrov, neviem či je to pravda,nemeral som to teraz dotankovaním,ale viem,že spotreba po vymene turba(to bol len mlôj problém,vas sa to netyka) je určie nižžia,aj ked to mu palubaku neverim,ale ako hovorim,preverím to na jar, teraz tiež v zime jazdím krátke trasy, na mieste stojim z naštatovaným motor aj po hodiny,atd,takže počítam žemi to žerie tak okolo 7litrov a to auto dost nahanam!!!!Takže počítam že spotreba pojde na jar trochu dole,ale tie vaše spotreby su dost vysoké,aj ked iné je blava a iné trnava atd.....Irons ak ti to moc dymí,treba pozriet v akom stave su trysky,aby si neodfajčil motor ak niektoré ští.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

durike
Auto: E46 330xiA/d
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 28. Februára 2011, 15:34

Ivank napísal:
Je kur...va mozne aby automat dieselovy 2l motor zral v meste 9,6l podla pocitaca? V reali mozno aj 10 ????

napis ako vyzera tvoja typicka jazda. tj nastartujes studeny motor, kolko prejdes, ked znovu startujes aku ma chladiaca teplotu a kolko prejdes atd.
ked mrzne tak na 320d som po dvoch 9km jazdach (cesta do prace a z prace) kedy som vzdy startoval studeny motor, a stihol sa za cca 7km zohriat, mal spotrebu okolo 8L. teraz na 330d 9-10. obidve manual. a cim kratsie trasy (resp cim viac km so studenym motorom) tak tym vyssia spotreba. po nastartovani studeneho motora zerie kludne aj dvojnasobok.
a na obidvoch motoroch nie je problem mimomesta spravit spotrebu pod 6L... ked som skusal eko jazdu tak na 320d aj 5 :)

Ivank
Autor témy

Pondelok, 28. Februára 2011, 17:28

franzkiller napísal:
napis ako vyzera tvoja typicka jazda. tj nastartujes studeny motor, kolko prejdes, ked znovu startujes aku ma chladiaca teplotu a kolko prejdes atd.
ked mrzne tak na 320d som po dvoch 9km jazdach (cesta do prace a z prace) kedy som vzdy startoval studeny motor, a stihol sa za cca 7km zohriat, mal spotrebu okolo 8L. teraz na 330d 9-10. obidve manual. a cim kratsie trasy (resp cim viac km so studenym motorom) tak tym vyssia spotreba. po nastartovani studeneho motora zerie kludne aj dvojnasobok.
a na obidvoch motoroch nie je problem mimomesta spravit spotrebu pod 6L... ked som skusal eko jazdu tak na 320d aj 5 :)

Ano jazdim do prace cca 14km (cize kratka vzdialenost) 80% po meste a zvysok mimo... rano nastartujem oskrabem okna, a idem. Ako som pisal nevytacam motor vobec a po meste mame dlhsie rovinky, na ktorych si prdkam na tempomat 50. Mimo mesto idem tak 80km/h... ked pridem do prace tak mam motor zohriaty tesne nad bielu palicku (v lete to je zohriate na 100%)...chapem ze studeny motor zerie viac. Vidim to aj na aktualnej spotrebe (ked je studeny tak pri 50 sa pohybuje medzi 6-8l a ked je zohriaty tak medzi 4-6 malokedy 7l )... len sa mi zda strasne vela 9,6

Dnes bolo teplejsie cca6 stupnov a hned to kleslo na 9,5 (dlhodoby priemer ..nenulujem pocitadlo stale) pocitam ze ako bude rast teplota tak soptreba pojde dole ale podla minuleho roku po meste som sa nedostal pod 8... Tak neviem.. Auto vobec nedymi...iba rano ked vonku mrzne, ale to su iba vodne pary, ked sa troska zohreje tak je ok (kvapalina mi nemizne)

Ako sa tu ale riesi zahada 1000 rocia..tak pri 2000 otackach mi jemne potrasie motorom...ak to drzim stale na 2000 tak to stale trasie, ako keby sa nevedel rozhodnut ci dat alebo nedat palivo.... samozrejme prehanam, ale citit jemne vibracie.

durike

Pondelok, 28. Februára 2011, 17:35

za 14km len nad bielou palickou? asi tam bude problem... mne aj pri minus teplotach po cca 7km prdkania po meste (z toho prvy km dole kopcom so zaradenou rychlostou bez plynu) sa zohreje do stredu... ked pises ze termostaty vymenene, tak potom mas asi kurenie na uplny max ked sa ti ani za 14km nevie zohriat, alebo neviem...
to kolisanie otacok ti robi za studena? okolo 1800-2000 otacok? ak hej pozri toto: http://www.bmwklub.sk/bmw3/e46-320d-jemne-trhanie-pri-otackach-okolo-2000-t11384.html

Ivank
Autor témy

Pondelok, 28. Februára 2011, 17:57

franzkiller napísal:
za 14km len nad bielou palickou? asi tam bude problem... mne aj pri minus teplotach po cca 7km prdkania po meste (z toho prvy km dole kopcom so zaradenou rychlostou bez plynu) sa zohreje do stredu... ked pises ze termostaty vymenene, tak potom mas asi kurenie na uplny max ked sa ti ani za 14km nevie zohriat, alebo neviem...
to kolisanie otacok ti robi za studena? okolo 1800-2000 otacok? ak hej pozri toto: http://www.bmwklub.sk/bmw3/e46-320d-jemne-trhanie-pri-otackach-okolo-2000-t11384.html

Nie nie auto sa mi zohrieva dobre...mal som posahane obidva termostaty a tie su teraz OK,

teraz citam ze som to zle napisal... pardon
nie v praci mam zohriate na stred tak ako ma byt...mam presny usek cesty kde je auto zohriate na 1. palicku ten usek je cca 100m do kopca a ked vyjdem na kopec tak je zohriate na stred... kurim na 22stupnov ventilator na 1. stupen len aby sa mi nehmlili okna ked tam tak funim v tej zime. To koliesko na stredovom fukari mam na 3 cervene bodky ale to nema vplyv na zohrievanie motora...ano viem su to klapky a ked unika teplo do kabiny tak motor nezohreje tak skoro, ale to nema velky vplyv...je jasne ze ked vypnes kurenie uplne a to stredove koliesko das na opacnu polohu tak sa motor zohreje skor, ale nemyslim ze to je taky rozdiel.

Nebolo to tak ked boli mrazy -14 alebo -19 vtedy sa zohrialo tak ako som pisal tesne nad prvu palicku...... prepac :wink: ale neverim ze sa ti auto v takych mrazoch zohreje rovnako skoro ako ked je okolo 0 stupnov.

Mozem z vlastnej skusenosti povedat ze do tej nuly nebadam rozdiel v rychlosti zohrievania oproti letu (zohreje sa dobre a rychlo)

Ale to neriesi moj problem resp. mindrak so spotrebou :) pisal mi chalan ze ma rovnake auto a ma to tak ako ja... ba dokonca horsie..on jazdi kratsie vzdialenosti.

Idem to sledovat spolu s pocasim..keby ti hajzli nezdrazeli naftu na 1,32€ tak by ma to az tak netankovalo.... jaaaj ako by mi to bolo jedno keby stala 1€ :)

durike

Pondelok, 28. Februára 2011, 18:14

tak pod -10 v BA casto nebyva takze nemozem porovnat... samozrejme ze cim je vonku teplejsie, tym skor sa mi auto zohreje... v lete aj po 5km.
k tej spotrebe: ja ked som este byval dalej od prace, tak po 17km jazde v meste (a 17km spat) som v zime (teplota pod nulou) mal spotrebu okolo 8L. a to som chodil uz po spicke cize relativne plynula premavka. takze o 1.5L vyssia spotreba na automate sa mi nezda ako problem... este dolezita vec to som behal ale na novsom 110kW 320d, a motor v super stave (cca 100000km nabehanych).

Ivank
Autor témy

Pondelok, 28. Februára 2011, 19:57

Vyzera ze sa cez vikend pojdem prevetrat (cca 600km) tak uvidim spotrebu mimo mesto... v decembri (-4 stupne) mi vysla na tejto trase spotreba rovnych 7l, pricom znacna cast je do kopca... uvidim ako sa moja kraska zachova :wink:

Zatial Vam dakujem vsetkym za postrehy

durike

Pondelok, 28. Februára 2011, 20:28

pri dlhsej trase nema teplota az taky vplyv, kedze ked sa uz auto zohreje je relativne jedno kolko je vonku stupnov... teda dalo by sa o tom polemizovat (vplyv zimnych pneumatik, vacsi odpor ak je na ceste sneh...)
spotrebu asi najlepsie zistis jazdou po (suchej) dialnici ustalenou rychlostou (tempomat napr), tam je vplyv inych faktorov minimalny (teda pokial je to rovina a nefuka nejak silny vietor).

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných