... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Georgo
Autor témy
Auto: e46, 320d touring
Kraj: Bratislavský

e46 320d touring - jednoducha uprava hudby

Piatok, 1. Januára 2010, 21:28

Ahojte,
chcel by som sa s vami poradit a vypocut si vase nazory na moj napad.

Rad by som trochu vylepsil hudbu v e46 touring. Cital som temy ohladom hudby tu na fore, ale vacsinou to su vaznejsie prestavby za vaznejsie peniaze :D . Ja by som chcel iba jednoduchu upravu za skromne peniazky :wink: .

Moj plan spociva v nechani original radia (kvoli dizajnu a ovladaniu na volante), nechani original kablov od radia do kufra. V kufri by som dal rad dvojkanalovy (aby bol zachovany pravy a lavy kanal) zosilovac (nejky maly co by sa dal dobre zabudovat a stal by do 100E), dajme tomu 2x60Wrms pri 4 ohmoch. A potom by som vymenil original zadne reproduktory za nejake koaxialne dvojpasmove 16,5 cm (tak do 100E). Aby boli rozmerovo ako original, ale aby to zahralo aj vacsie basy, lebo tie mi trochu chybaju. Nechcem subwoofer kvoli miestu a nepotrebujem, aby mi nadskakoval dekel na hlave :wink: .

Co si myslite? Viem, ze to nebude nic extra a ze tym co maju spravenu poriadne hudbu to bude pripadat smiesne, ale ja si neslubujem od toho zazraky :smile: . Chcel by som, aby to zahralo lepsie basy.

Preto by som rad vedel, ci to bude fungovat? Co si myslite? Dik za rady
bmwklub.jpg
e46, 110kW, 2004, 320d touring - M-packet, titanium silber, 18’’ kolesá M V Spoke 72
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/m-packet-t26666.html

alfi666

Re: e46 320d touring - jednoducha uprava hudby

Sobota, 2. Januára 2010, 13:29

Ides nato dobre, malo by to urcite pomoct... ale namiesto koaxialov by som tam dal len stredobas a pripadne na vyskac by som spravil zvlast otvor...

Samotny sterdobas ti zahra lepsie hlboke tony ako koaxialy, ale koaxial by som mal jednoduchy, lebo by si nic nemusel vrtat a prisposobovat.

Najprv by som skusil len samotne repraky na radio ;) ked sa ti to bude zdat slabe, az potom ries zosilnovac...
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Sobota, 2. Januára 2010, 13:58

ja som mal na compacte neorigo a daval som povodne a hraju ovela lepsie ako silnejsie ale neorigo..
je to to iste ako ked si niekto doma posklada bedne zo 6tich dosiek..pritom keby si kupil origo o polovicu mensie urcite by to lepsie zahralo...predsa ten reprak musi mat daku ozvucnicu.najlepsie kuknut hodnoty vyrobcu...pokial je naprd ozvucnica hra to cele naprd...mozno by lepsie urobil keby maniesto tych 6tich dosiek daky hrnec a este by aj usetril \:D/
podla mna das do toho koruny a bude to to iste mozno horsie a mozno sa trafis a bude to ok :D
ak uz lepsie audio tak poriadne.. ale to zas ja nemusim :-s
ale paci sa mi tvoja teoria o subaku
aby mi nadskakoval dekel na hlave
\:D/ \:D/ \:D/
no a teraz ma mozte džubať =P~ O:)
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Georgo
Autor témy

Sobota, 2. Januára 2010, 14:23

alfi666 napísal:
Ides nato dobre, malo by to urcite pomoct... ale namiesto koaxialov by som tam dal len stredobas a pripadne na vyskac by som spravil zvlast otvor...

Samotny sterdobas ti zahra lepsie hlboke tony ako koaxialy, ale koaxial by som mal jednoduchy, lebo by si nic nemusel vrtat a prisposobovat.

Najprv by som skusil len samotne repraky na radio ;) ked sa ti to bude zdat slabe, az potom ries zosilnovac...

Ja som na skusku skusal vymenit vo dverach repro za celkom slusne 16cm Hertz-e co som si pozical od kamosa, ale to radio nema vykon nato, aby vybudilo ten reprak. Hralo to asi tak isto ako s tymi madarskymi originalmi :). Tak preto si myslim, ze bez toho zosilovaca to asi nepojde. Btw. do zosilovaca dam priamo ten signal co ide do repro, alebo treba nejaky prevodnik na nizkoenergeticky signal? (som uplny amater, prosim nesmiat sa :)

to johnyfly1:
Ozvucnicu tazko zmenim, ked nechcem prepabat tapacirung. Samozrejme to trochu vytlmim a snad to trafim :).
e46, 110kW, 2004, 320d touring - M-packet, titanium silber, 18’’ kolesá M V Spoke 72

adrenix
Auto: E46 320d,E36cabrio
Kraj: Trnavský

Utorok, 12. Januára 2010, 16:36

existuje zosik ktory ma vstupy na signal z radia takze nemusis riesit ziadny prevodnik. Ak chces radu, robim vo firme autodesign v bratislave, zastav sa. Poradime ti a clenovia bmw fora maju u mna zlavu:)

Georgo
Autor témy

Utorok, 12. Januára 2010, 17:39

dik,
teraz idem riesit repas turba a vstrekov, ale potom sa mozno zastavim.

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Utorok, 12. Januára 2010, 18:48

este jedna moznost. samozrejme ze bez ext. zosiku to nebude hrat nikdy poriadno bass. odporucam splasit daaky z bazaru koncacik bars aj na 2x100w a pichnut to pred repraky co chces pouzit na bass. pomoct to pomoze urcite, no na kvalitny (nehovorim hlasny) bass potrebujes bednu a to z origo boxov nespravis.
tolko k tomu ja.

Ivank
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Žilinský

Pondelok, 5. Júla 2010, 09:46

Tak Pani

Ja mam takuto otazocku... tiez by som rad poriesil nejake lepsie repraky, nejdem pisat ake a co , lebo 100 ludi 100 chuti... chcem sa len spytat... ako zhodim tapacir z kufra tak, aby to vyzeralo ako na fotke, ktora je hned na zaciatku tejto temy. Cize tak, aby som mohol demontovat origo repraky (mam tiez touring) uz som sa na to pozeral, ale mam panicky strach z tych plastov co idu popod okna (tie s mriezkou na fukanie) nasiel som iba jednu skrutku pod deklikom na trojuholnik na lavo a 2 torx na mechanizme kde sa uchytava roletka...je to vsetko? ked som to povyberal, nemal som pocit ze by to bolo volne na demontaz. Nechcem tam nieco polamat. aby mi to potom rezonovalo a bzucalo.

Dakujem.

myroslav
Auto: E46 318D Touring
Kraj: Prešovský

Pondelok, 5. Júla 2010, 14:29

Ivank napísal:
Tak Pani

Ja mam takuto otazocku... tiez by som rad poriesil nejake lepsie repraky, nejdem pisat ake a co , lebo 100 ludi 100 chuti... chcem sa len spytat... ako zhodim tapacir z kufra tak, aby to vyzeralo ako na fotke, ktora je hned na zaciatku tejto temy. Cize tak, aby som mohol demontovat origo repraky (mam tiez touring) uz som sa na to pozeral, ale mam panicky strach z tych plastov co idu popod okna (tie s mriezkou na fukanie) nasiel som iba jednu skrutku pod deklikom na trojuholnik na lavo a 2 torx na mechanizme kde sa uchytava roletka...je to vsetko? ked som to povyberal, nemal som pocit ze by to bolo volne na demontaz. Nechcem tam nieco polamat. aby mi to potom rezonovalo a bzucalo.

Dakujem.

tiez mam tento problem, ale na opacnej strane, tam kde je menic, mkIV mechanika a podobne, potrebujem rozobrat calunenie a podobne bez toho aby som nieco poskodil, nakolko mam cely kufor vytlmeny a v tom mieste za zadnymi lavymi dverami mi vibruje plech.... ako sa to rozobera?

Georgo: pridam este svoj postreh, myslim si ze aj ked vymenis tie origo madarske repra za nejake drahe, znackove, budu mozno kvalitnejsie vysky, ale basy lepsie nedosiahnes a to ani za pomoci zosika....
....podobne nieco som mal ja na predchadzajucom aute, nakupil som komponentne repro a dal do povodneho tapaciru, hralo to kvalitnejsie (koli vyskacom) ale basy stale tie iste ako na povodnych reprach bez zosiku, priamo na radio,
...ak chces basy a nechces ziaden subak, radsej si prerob predne dvere ale tak aby Ti vytvarali ozvucnicu, nie ako je to povodne.... resp. nieco s tymi zadnymi reprakmi, co si tu pofotil sprav aby sa mal ten tlak, ktory vytvara membrana, do coho opriet....

Georgo:...si myslim ze aj ked si pustis 700W basak pohanany 1000W zosikom a drzis ho v rukach, resp. je na zemi nezahra basy ani natolko ako zahra 20W repro pohanany radiom, ale je osadeny v drevotrieskovej alebo laminatovej bednicke, resp. v prerobenych dverach...
...to je moj nazor
OO\[][]/OO E46 318D Touring
Bawarska Miłość Wieczna
Obrázok

Ico2311
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 5. Júla 2010, 16:34

Georgo napísal:
Ahojte,
chcel by som sa s vami poradit a vypocut si vase nazory na moj napad.

Rad by som trochu vylepsil hudbu v e46 touring. Cital som temy ohladom hudby tu na fore, ale vacsinou to su vaznejsie prestavby za vaznejsie peniaze :D . Ja by som chcel iba jednoduchu upravu za skromne peniazky :wink: .

Moj plan spociva v nechani original radia (kvoli dizajnu a ovladaniu na volante), nechani original kablov od radia do kufra. V kufri by som dal rad dvojkanalovy (aby bol zachovany pravy a lavy kanal) zosilovac (nejky maly co by sa dal dobre zabudovat a stal by do 100E), dajme tomu 2x60Wrms pri 4 ohmoch. A potom by som vymenil original zadne reproduktory za nejake koaxialne dvojpasmove 16,5 cm (tak do 100E). Aby boli rozmerovo ako original, ale aby to zahralo aj vacsie basy, lebo tie mi trochu chybaju. Nechcem subwoofer kvoli miestu a nepotrebujem, aby mi nadskakoval dekel na hlave :wink: .

Co si myslite? Viem, ze to nebude nic extra a ze tym co maju spravenu poriadne hudbu to bude pripadat smiesne, ale ja si neslubujem od toho zazraky :smile: . Chcel by som, aby to zahralo lepsie basy.

Preto by som rad vedel, ci to bude fungovat? Co si myslite? Dik za rady

Myslim,ze ked nechces davat vela penazi a chces aby ti to hralo lepsie, tak za tych 200e (co chces dat za 2pasmove repro a zosik)si kupis aj v Nay napr. cely set repro,subwoofer,zosik,kablovacku ... Podla mna tolko ...
bmwklub.jpg

Georgo
Autor témy

Pondelok, 5. Júla 2010, 22:12

takze ja uz som to poriesil ako mam v mojom pribehu:
pribehy-nasich-aut/m-packet-t26666.html?hilit=320d%20touring%20M%20packet&start=30

mozem to kazdemu odporucit \:D/

najprv treba naozaj spravit predne dvere. Zadne repro som este nevymenil a asi ani nebudem. Zatial som maximalne spokojny :D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných