... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Lewelboss
Auto: M550d
Kraj: Banskobystrický

Re: E46 320D/ senzor tlaku turba.....

Štvrtok, 18. Júla 2013, 00:49

Typujem to na zle nastavene turbo..
To, co si spominal - ze ho pridusi a zadymi je jasny priklad pretlaku, ktory RJ vyriesi po svojom, aby sa nic nestalo.

Zbehol by som k niekomu kto robi diagnostiku a hlavne dobre, nech sa pozrie na tlaky turba za jazdy. V servise na zdvihaku sa tento problem vyriesit neda.
Keby si to mal blizsie, tak by som ti aj pomohol..
F10 M5
E46 330CD
E82 120D
F10 M550D
ex E60 535d Manual

Ride or DIE !

DDCpowerUP CHIPTUNING, Meranie vykonu...

TT-SIMIK
Autor témy
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 25. Júla 2013, 09:52

AKo sme písali cez PM, niekto ti na turbe niečo šteloval(a tam može byt pes zakopany, ak bola chya v podlakoch a niekto šteloval turbo-variabilitu) a preto ti netaha od spodu,ak to robili mechanici čo nemaju paru o to ako skontrolovat tlak turba za jazdy ako skontrolovat všetky podtlakové systémy,regulačne ventili,tak možeš chodit do servisu ako na klavír a nevyriešia to tak či tak,auto ti mali odovzdat urobené v 100% stave.......Dohodni si somnou termín a pozrieme sa na to.....repas si mal 100%, predávame 100 túrb ročne a reklamacia nebola zatial žiadnaak budeš prvy samozrejem vyriešime, vždy to bolo len v mechnanikoch, že si niečo nevšimli,alebo niečo zle zapojili.......bohužial cez PM ti auto opravit neviem..... :cry: :cry:

Viktor napísal:
Nazdar.
Mam problem, auto mi robi presne to co popisujes ty. ale zacalo sa to srat az po vymene turba... repas od teba...proste pridam na jednotke a auto sa zobere az niekde pri 2700 otackach cca dovtedy to ide vseliako divno dvojka je podobna trojka uz zacina ako keby trochu skor najlepsie sa mi jazdi na 5 ke vtedy krutiaci moment pocitujem uz okolo 2tisic otacok... kazdopadne to auto reaguje na plyn akosi oneskorene ( alebo nestiha zapinat turbo alebo tak nejak) proste cim letia otacky motora rychlejsie hore tym to ma mensi zatah .
Menili mi vahu vzduchu alebo take nieco ( hned tu co je za vzduchovym filtrom) ale moc to veru nepomohlo a este sa k tomu obcas stane ze jemne pridam ked chcem zrychlit a auto pridusi. teraz sa mi asi 2-3x stalo ze som pridal aj trochu viac a okolo 1800 otacok mi auto ako keby pridusilo a zadymilo na cierno. a to sa mi uz fakt prestava pacit .
ja neviem v com je problem. v servise ich asi jebne ked tam znova dojdem :-/
neviem ci mam ist radsej do bavarie na poriadnu diagnostiku alebo sa spolahnut na servis kde mi turbo menili a nevedeli si s tym rady.
A este jedna vec ma dost znepokojuje. to turbo akosi moc susti piska alebo tak nejak.
ak by si vedel poradit prosim porad ja som bezradny a stalo ma to uz naozaj vela penazi.

Dakujem Viktor.
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Petomi
Auto: BMW E46 330d 135kw
Kraj: Prešovský

Utorok, 12. Júla 2016, 08:16

Ahoj ludia,
citam bmwklub od hora az dole ale nikde som nenasiel riesenie na problem ktory ste v tomto topicu riesili uz roky dozadu.
Mne sa nikto s turbom nehral, vahu vzduchu som vymenil, air pressure converter som vymenil aj na turbe aj na egr (ci je egr pripojeny alebo zaslepeny stale motor ide nahovno) a aj podtlakove hadicky som vsetky vymenil za novucke silikonove s hrubymi stenami nech to uz nepraska.
Tak mi prosim vas povedzte, kde je problem ze to auto ma taky divny tah a zdola to jednoducho nejde vobec a ma velky problem sa k normalnym otackam (2500ot) dostat a potom to posadi do sedacky a vystreli... a to este dvakrat v rozmedzi od 2000 do 2500 zacne tahat a poriadne pridusi.
Je to uplne zhodne s vasimi prispevkami.
To dusenie vykonu je vec znizenia tlaku turba kvoli pretlakovaniu? Ked som pomenil vsetky zmienovane veci je to uz chyba iba samotneho turba? Tej podtlakovej membrany v turbe co ho ovlada? Uz rok sa vozim jak imbecil na trojlitru ktory ma vykon dvojlitra a spotrebu neodpovedajucu vykonu a jazdim od servisu k servisu.
Skuste sa mi k tomu vyjadrit a poradit co by to mohlo byt.
PS: senzor tlaku turba som mal parkrat v rukach (uz dvakrat mi vysoky tlak roztrhol sanie) a cistil ho,pretoze v nom vzdy bolo nejake smietko.

Dakujem za kazdu a jednu odpoved... snad sa nejakej dockam.

starML
Kraj: Zahraničie

Utorok, 12. Júla 2016, 09:47

TT-SIMIK napísal:
....motorček na nadstavovanie variability lopatiek turba,takže bud ten,alebo preblém z turbínou.....

Vím, že s regulací a čištěním turba máš bohaté zkušenosti. Ale pokud se jedná o elektrické nastavování geometrie lopatek, tak tu je třeba nastavit, aby se "vymezily vůle" a elektrický signál od DDE +/- odpovídal mechanickému posunu regulace lopatek. Pokud je turbo repasováno celé v odborném servisu, tak to elektromechanické nastavení (kalibrace?) je součástí testu. Ale pokud se jen přehodí turbo, vymění ta elektrická regulace, nebo tomu někdo zkouší "přidat", tak zpravidla dojde k podobným problémům, jak popisuješ výše. Koukni na tohle video, je tam to nastavení dobře ukázáno https://www.youtube.com/watch?v=SUJs-i3k1a0 . Jestli tohle náhodou neumí i GT1 nebo novější diagnostika nevím, protože turbo by mělo k zákazníkovi přijít nastavené. V Čechách existuje firma, která tu elektrickou regulaci umí opravit laciněji, než nový díl od BMW, ale vždy zůstává ten problém elektromechanického nastavení.
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

ppmajko
Auto: BMW G11 730Dx

Utorok, 12. Júla 2016, 10:17

mozno je ta regulacia KO, pripadne cele turbo,,,,mne tiez cez turbo nezralo olej ani nic pobne ale bolo KO, hriadelka sa hybala dnu a von,,,proste to auto raz slo  a raz sa dusilo
BMW G11 730Dx, e60 LCI 530d, e90 318d LCI
ROZPREDAM BMW F10,F11,F15,F06,F25,F26,F01,F07,G11,G30, G31,,,info=sprava

Petomi

Utorok, 12. Júla 2016, 10:53

No je pravda ze mi to turbo huka uz horsia ako sanitka, az sa za to hanbim dost slusne, ale nezozerie ani kvapku pocas ziadneho intervalu, dokonca mi auto ani vobec nedymi. ale minule som si vsimol ze turbo ako take je zaolejovane. Este mi napada jedna otazka, ked som prstami skusal hybat tym tahielkom na turbe co reguluje variabilne lopatky, tak som pocul ako pri stlaceni vyfukne vzduch z tej podlakovej casti turba kde je membrana. tym padom je mozne ze je ta membrana prasknuta? Mne to vykonovo reguluje katatrofalne, kazdych 15 minut sa to auto chova na ceste inak. Este som cital na ceskom fore ze podobny problem s vykonom mal chlapik kvoli tomu ze zmenil podtlakove hadicky za silikonove s mensim priemerom (rovnako ako ja) a ze ked dal klasicke 3,2mmx2mm gumenne tak ze problem zmizol. Nazor?

starML

Utorok, 12. Júla 2016, 11:28

Pokud tam dáš silikonové hadičky, tak ty teplem změknou a vakuum jejich stěny scucne k sobě => ucpou se a podtlak se nedostane do akčního členu, který má ty lopatky štelovat. Musí se používat hadičky uvnitř vyztužené, které se vakuem nescucnou.
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

Petomi

Utorok, 12. Júla 2016, 12:21

starML napísal:
Pokud tam dáš silikonové hadičky, tak ty teplem změknou a vakuum jejich stěny scucne k sobě => ucpou se a podtlak se nedostane do akčního členu, který má ty lopatky štelovat. Musí se používat hadičky uvnitř vyztužené, které se vakuem nescucnou.

No tak to je skvele, ja veselo uz druhym rokom menim vsetky hadicky za silikonove (kedze silikon je taky skvely nestarnuci material s hrubymi stenami) uz na druhom aute a neustale riesim problemy s vykonom...

TT-SIMIK
Autor témy

Utorok, 12. Júla 2016, 16:03

starML napísal:
Vím, že s regulací a čištěním turba máš bohaté zkušenosti. Ale pokud se jedná o elektrické nastavování geometrie lopatek, tak tu je třeba nastavit, aby se "vymezily vůle" a elektrický signál od DDE +/- odpovídal mechanickému posunu regulace lopatek. Pokud je turbo repasováno celé v odborném servisu, tak to elektromechanické nastavení (kalibrace?) je součástí testu. Ale pokud se jen přehodí turbo, vymění ta elektrická regulace, nebo tomu někdo zkouší "přidat", tak zpravidla dojde k podobným problémům, jak popisuješ výše. Koukni na tohle video, je tam to nastavení dobře ukázáno https://www.youtube.com/watch?v=SUJs-i3k1a0 . Jestli tohle náhodou neumí i GT1 nebo novější diagnostika nevím, protože turbo by mělo k zákazníkovi přijít nastavené. V Čechách existuje firma, která tu elektrickou regulaci umí opravit laciněji, než nový díl od BMW, ale vždy zůstává ten problém elektromechanického nastavení.

Ano Milan,z doladovanim zle nadstavenych turb mam bohate skusenosti a dokonca po repasi a nadstaveni regulacie turbarom som bol nuteny regulaciu par krat nadstavit manualne kedze aj to niekedy zlyha....naposledy bol nadstanene tak nizko ta regulacia ze motor sa dusil sam ked sa regulacia vracala od vychodzej polohy na volnobehu a motor az zduvalo(pridusalo)....nadstavil som to a bolo to ok....Turb mi preslo cez ruky uz dost...:-)))Naposledy X3 110kw sa pridrhavala regulacia koli karbonu....ale to bol podtlak
Prílohy
image.jpeg
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

TT-SIMIK
Autor témy

Utorok, 12. Júla 2016, 16:27

Toto turbo do N47 130kw som musel doladovat po elektrickom nadstaveni.......hold aj turbar je len clovek(alebo jeho ucni)
Prílohy
image.jpeg
image.jpeg
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

starML

Utorok, 12. Júla 2016, 17:08

Jo,, ahááá, díky nové koncepci fóra jsem si nevšimnul, že Tvůj dotaz byl z Júl 22, 2009 8:07, takže jsem reagoval na hodně "fousatý" příspěvek. Tak snad jsem pomohl alespoň s těmi silikonovými hadičkami. A nezkoušel jsi s tou elektrickou regulací pohýbat přes C:\Ediabas\BIN\Tool32.exe, jaká tam je DDE?
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

Petomi

Utorok, 12. Júla 2016, 17:10

TT-SIMIK napísal:
Toto turbo do N47 130kw som musel doladovat po elektrickom nadstaveni.......hold aj turbar je len clovek(alebo jeho ucni)

Simik kedy by som sa u teba mohol zastaviť aby si mi povedal co mojmu auto je? Uz to riešim rok a aj ked byvam prahe, sem tam jazdím na sk a stavil by som sa u teba. Mas cez prázdniny nejaky cas ?

TT-SIMIK
Autor témy

Utorok, 12. Júla 2016, 20:06

Po 20.7 pis pm a dohodneme nejaky cas:-)
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Petomi

Štvrtok, 14. Júla 2016, 19:31

TT-SIMIK napísal:
Po 20.7 pis pm a dohodneme nejaky cas:-)

Ok, tesim sa, uz som ti napisal PM :) dik

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných