... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
Viktor napísal:Nazdar.
Mam problem, auto mi robi presne to co popisujes ty. ale zacalo sa to srat az po vymene turba... repas od teba...proste pridam na jednotke a auto sa zobere az niekde pri 2700 otackach cca dovtedy to ide vseliako divno dvojka je podobna trojka uz zacina ako keby trochu skor najlepsie sa mi jazdi na 5 ke vtedy krutiaci moment pocitujem uz okolo 2tisic otacok... kazdopadne to auto reaguje na plyn akosi oneskorene ( alebo nestiha zapinat turbo alebo tak nejak) proste cim letia otacky motora rychlejsie hore tym to ma mensi zatah .
Menili mi vahu vzduchu alebo take nieco ( hned tu co je za vzduchovym filtrom) ale moc to veru nepomohlo a este sa k tomu obcas stane ze jemne pridam ked chcem zrychlit a auto pridusi. teraz sa mi asi 2-3x stalo ze som pridal aj trochu viac a okolo 1800 otacok mi auto ako keby pridusilo a zadymilo na cierno. a to sa mi uz fakt prestava pacit .
ja neviem v com je problem. v servise ich asi jebne ked tam znova dojdem :-/
neviem ci mam ist radsej do bavarie na poriadnu diagnostiku alebo sa spolahnut na servis kde mi turbo menili a nevedeli si s tym rady.
A este jedna vec ma dost znepokojuje. to turbo akosi moc susti piska alebo tak nejak.
ak by si vedel poradit prosim porad ja som bezradny a stalo ma to uz naozaj vela penazi.
Dakujem Viktor.
TT-SIMIK napísal:....motorček na nadstavovanie variability lopatiek turba,takže bud ten,alebo preblém z turbínou.....
starML napísal:Pokud tam dáš silikonové hadičky, tak ty teplem změknou a vakuum jejich stěny scucne k sobě => ucpou se a podtlak se nedostane do akčního členu, který má ty lopatky štelovat. Musí se používat hadičky uvnitř vyztužené, které se vakuem nescucnou.
starML napísal:Vím, že s regulací a čištěním turba máš bohaté zkušenosti. Ale pokud se jedná o elektrické nastavování geometrie lopatek, tak tu je třeba nastavit, aby se "vymezily vůle" a elektrický signál od DDE +/- odpovídal mechanickému posunu regulace lopatek. Pokud je turbo repasováno celé v odborném servisu, tak to elektromechanické nastavení (kalibrace?) je součástí testu. Ale pokud se jen přehodí turbo, vymění ta elektrická regulace, nebo tomu někdo zkouší "přidat", tak zpravidla dojde k podobným problémům, jak popisuješ výše. Koukni na tohle video, je tam to nastavení dobře ukázáno https://www.youtube.com/watch?v=SUJs-i3k1a0 . Jestli tohle náhodou neumí i GT1 nebo novější diagnostika nevím, protože turbo by mělo k zákazníkovi přijít nastavené. V Čechách existuje firma, která tu elektrickou regulaci umí opravit laciněji, než nový díl od BMW, ale vždy zůstává ten problém elektromechanického nastavení.
TT-SIMIK napísal:Toto turbo do N47 130kw som musel doladovat po elektrickom nadstaveni.......hold aj turbar je len clovek(alebo jeho ucni)
TT-SIMIK napísal:Po 20.7 pis pm a dohodneme nejaky cas:-)