... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
Kelso napísal:Zdravim!
Chcel by som vas poprosit o radu. Moje auto ma nejaky problem s chladenim. Teplota motora je takmer stale pod tou idealnou. Vacsinu casu sa rucicka drzi na prvej stvrtine. Predpokladam, ze problem je s termostatom.
Zaujimave vsak je, ze okrem toho mi vcera zacala svietit varovna kontrolka "dopln chladiacu kvapalinu". Nesvieti stale, niekedy sa vypne potom opat zapne... chcel som skontrolovat stav kvapaliny, no ked som pootocil veko, voda zacala vytekat...ano, sustava bola natlakovana, tak som to dotiahol a nechal tak.... Dnes rano, ked uz bol motor chladny, som to skusil opat. Stale tam bol taky tlak, ze trochu vody vitieklo (cca 0.5 dcl). Veko som dal dole, a tej kvapaliny tam bolo nejako vela. Hladina siahala takmer az povrch. Nechapem. Zeby sa nejakym sposobm upchala chladiaca sustava? Pokazene cerpadlo? Preco mi ukazovalo, ze mam malo kvapaliny.
Dakujem za odpovede.
TT-SIMIK napísal:... ak je vrchná hadica teplá keď ešte nieje motor zohriaty,tak je zly termostat,a tak isto termostat na egr ak je ta spodna hadica čo ide od egr chladiča teplá za studena,tak bude zlý ten druhý...!!!podľa mňa,teda ak hovorím správne....
TT-SIMIK napísal:Ved egr je vo veľkom okruhu,ale iba ked je otvoreny,inak tade do malého okruhu necirkuluje voda....hmmmm
TT-SIMIK napísal:tak či tak slamec je to odskušané.....že ak je zly egrkovy to znamená že zostáva pootvorený tak sa motor dobre nezohrieva.....v tomto ti budem oponovať.....keby som nemal dôkazy,tak to netvrdím......)))))
Kelso napísal:Fiha, paradna diskusiavdaka.
Viete mi povedat, ci s takouto poruchou mozem jazdit aspon na kratke vzdialenosti?