Pondelok, 26. Mája 2014, 20:36
Zdravím Vás,
známy chce kúpiť auto a pri obhliadke auta pred kúpou - BMW E46 320d r.v.2000, som auto napichol na diagnostiku (carsoft) a pri kontrole ABS/ASC/DSC mi vyhodilo nasledujúce chyby:
120 Zulässige Bordnetspannung Uberschritten (>18V) - doslovný preklad "Dovolené napätie elektrického systému vozidla prekročený"
68 Drehzahlfuhlerfehler hinten rechts ob. Feedback-Signal bad - Porucha snímača rýchlosti zadného pravého
auto som mal naštartované a skúsil som vypnúť ASC tlačítkom, no kontrolka medzi budíkmi sa nerozsvietila. Viete mi poradiť čo s tým môže byť, ako to podrobiť nejakému testu či všetko funguje ako má tak aby predávajúci nepindal, že tomu autu dávam moc zabrať aby som zistil či sa mi rozbliká ASC.
taktiež zohriatie motora trvalo dlhšie ako by som čakal. počas testovacej jazdy sa motor zohrial na stred ukazovateľa až po niekoľkých kilometroch. ja som mal doteraz len benzínový 6-valec takže neviem či to môžem porovnávať, ale aj tak si myslím že to bolo príliš dlho. majiteľ tvrdí, že boli teraz menené žhaviče.
Pri diagnostike motora DDE mi vyhodilo toto:
72 CAN=BUS - to absolútne netuším čo je a štúdium zahr. fór mi kvoli mojim jazykovým schopnostiam moc nepomôže.
viete sa mi k tomu vyjadriť?
za každú radu budem vďačný, dosť to ponáhľa!
Ďakujem.
exBMW E46 323ci