... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
8speed8 napísal:Zdravím,
E46 320D 100Kw rv.99
menil som čerpadlo a potrebujem pozrieť či mám správne nastavený predvstrek.
auto chytá dobre, ale už dva krát sa mi stalo že som musel dlhšie točiť aby naskočil a motor bol ešte zohriaty.
a druhá vec zdá sa mi že je motor hlučnejši ale neviem či to môže byť tým predvstrekom.
Niekto čo by mi to vedel pozrieť ten predvstrek sa nájde?
luky2208 napísal:Neviem odkial si mal čerpadlo,ale ked kúpiš nové/repasované alebo po oprave tak je predvstrek na nom nastavený a zaistený. Ty len poskladáš rozvod a odistíš čerpadlo. Ak si to poskladal spravne tak bude všetko klapať,ale ak si to čerpadlo odistil v nesprávnej polohe tak maš problém lebo predvstrek ti nastavia a zaistia len na stolici ! Hlučnejší môže byť aj pre zlý predvstrek ale aj pre zle nastavenú vačku. Zlý štart môže byť tiež vdaka zlemu nastaveniu.
PS: prečo najprv nečítaš a neopýtaš sa,a až tak ideš niečo robiť ???
alfi666 napísal:Luky - predvstrek na VP44 by mal regulovat posuvnik, alebo sa mylim? ... a ten posuvnik reguluje riadiaca jednotka na zaklade signalov z riadiaceho vstreku (trysky)... takze je mozne, ze nema dobry ten riadiaci vstrek... co myslis?
darty napísal:
Predsuvník vstreku môže regulovať predvstrek, ale podľa mňa len do určitej miery.
Keď je to veľmi posunuté, tak sa môže aj zblázniť a nedotiahne. Ja som to mal mechanicky posunuté a zle štartovalo a bolo hlučné.
8speed8 napísal:Ja mám štarty super,ziadne dlhe tocenie hned naskočí.