... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
riocbr napísal:jazdil som natom nadalej tak ze turbo zapinalo okolo2500 otacok a dnes to zacalo neuveritelne dymit a vykon ziadny.tak co je teraz s tym?
riocbr napísal:ten dym je biely modro biely ale biely je a strasne to dymilo a cela zadna cast auta je od oleja.olej som pozeral a myslim ze trocha chybalo ale isiel som iba 5km do servisu a cakam na vyjadrenie.myslite ze je to turbo ? ak ano je lepsie repas alebo kupene pouzite na nove nemam
riocbr napísal:teraz som prisiel zo servisu.odislo turbo kurnik!!!!
duko napísal:Olejový separátor slúži na odlučovanie oleja pri tzv.dýchaní motora.Ak sa piesty pohybujú pôsobia ako pumpa a aby nevznikol pretlak v kľukovej skrini tak je odvetraná do sania .Vzduch pod piestami je plný olejovej hmlovinny,ktorá je filtrovaná cez olej.separátor.Ak je separátor upchatý vzniká v kľukovke pretlak.Olejové čerpadlo tlačí olej do systému mazania motora a aj do turba,ktoré je olejom mazané a chladené.Olej,ktroý maže klzné ložiská turba je vracaný spojovacou hadičkou do kľukovej skrine.V prípade ,že je v kľukovke pretlak,olej sa nevracia do olejovej vane,ale je tlačený cez upchávkové semeringy okolo osky do výfukovej alebo sacej časti turba.Tým hrozí naplnenie intercooleru olejom s následnou možnou deštrukciou motora.Olej plní aj chladiacu funkciu ložísk turba a preto musí cez ložiská volne cirkulovať do olejovej vane.Pokiaľ tejto cirkulácii bráni pretlak v olejovej vani,ložiská sa prehrievajú a zapečú,čo následne zničí funkciu turba.