Štvrtok, 8. Septembra 2011, 17:12
Ja mám čerstvú skúsenosť. Vymenil som klimakompresor(najprv dal odsať klímu, bolo tam len polovica obsahu), keďže kompresor hučal,ako bych mal pod kapotou leva, pravdepodobne bolo KO ložisko. Výmenu kompresora som urobil doma a v servise len naplniť klímu. Od servisu som odišiel pár km a klíma prestala chladiť a bolo počuť nepríjemné syčanie z ofukov. Volal som im späť, a povedali mi že to muselo niekde uniknúť, a to sme robili predtým test tesnosti a všetko bolo ok, v pondelok som potom išiel naspäť, zistili sme že v systéme vznikajú velké tlaky, klima náplň potom unikne cez pretlakový ventil. Servisák potom volal kolegovi a opísal problém. Pán povedal že na 99percent nefunguje sahara, tak sme to pozreli a mal pravdu, sahara nefunguje vobec, odišla RJ sahary, čo ako čítam BMW fóra je dosť časté.
Ešte k zvukom klímy, pri nedostatku náplne vychádza zo stredových ofukov syčanie a po vypnutí klúča može byť počuť bublotavý zvuk. Syčanie neskor s ubúdaním obsahu systému tíchne, až stíchne úplne