Dufam, ze vas neodradi dlzka prispevku

, ale chcem to co najpresnejsie opisat. Cital som vsade, nikde sa tento problem nevyriesil, takze by som bol rad, aby sme boli teraz prvy

.
Mam totizto taky problem, ze ked mierne pridavam (okolo 20%) tak od 2000 ot/min do 2500 ot./min. mi zacne motor triast. Aj ked idem so zaradenou rychlostou aj ked stojim so zaradenym neutral a len tak naprazdno pridam. Najviac to je citit ked pridavam na 1-tke a 2-jke. Uz mam aj tempomat a robi to tak isto aj ked pridam pomocou tempomatu, takze to nebude potenciometer plynoveho pedalu.
Ked vtedy pridavam, motor ako keby "nitoval" ako nejaky stary diesel (berte trochu s nadhladom, ale rozhodne to je pocut a neznie to ako zdravy zvuk). Je citit aj mierne zoslabnutie vykonu, ako keby nevedel nabrat dych. Ked prekrocim 2500 ot./min. tak potom zmizne aj ten cudny zvuk aj normalne prida.
Ked odpojim EGR robi to to iste, EGR mi podla mna pracuje dobre. Ked som cistil EGR, tak som mal sacie potrubie za EGR zasrate od oleja a karbonu, ale podla mna to bolo v norme (v lete sa chystam to vycistit, ale neviem ci by to mohlo mat na beh motora vyrazny vplyv).
Veci co som nedavno menil : vaha vzduchu, regulator EGR, odlucovac oleja
Ked som bol na diagnostike, tak mi nasli chybu :
- nepravidelnost chodu motora (pri celom spektre otacok daval vstrekovac cislo 2, davky na vyrovnanie behu motora okolo +1 az + 2 (tusim to bolo v mikrogramoch), no hranica unosnosti je az nad 4 - servisak v BMW povedal, ze toto by malo byt OK)
- dalej aj po vymene vahy vzduchu neukazoval stale tolko vzduchu kolko by mal mat, preto sa chcem opytat ci este nieco neprispieva k meraniu mnozstva vzduchu (este nejaky snimac alebo nieco take).
Diky moc za rady