Nedeľa, 4. Júla 2010, 06:50
zdravím vás. mám bmw e46. 320d, 110 kw motor, automat. Odkedy sa vymenilo turbo Auto my zhruba od 2500 otáčok neťahá, je úplne hluché, keď horko ťažko prekročím asi 3500 otáčok tak sa niekedy zoberie, ale častejšie nie. je to badateľné hlavne keď chcem zošliapnuť plyn na podlahu napr. pri predbiehaní, spotreba je neuveriteľných 10 litrov. Na volnobehu to malo 630 otáčok, ale to pomocou diagnostiky upravili na 800 otáčok. bol som s ním na diagnostike v BMW, nič to neukázalo. Potom som bol u maníka, s ktorým sme vymenili všetky hadičky, pozeral rozvody, vačku, egr ventil, váhu vzduchu, rôzne čidlá , podávacie čerpadlo, stále je to bez zmeny, a všetko vykazuje že sa správa o.k., skrátka žiadna chyba. keď to testovali za chodu, tak auto do tých asi 2500 otáčok keď ide v pohode, nevykazuje nič, akonáhle to prejde do hluchého pásma ukazuje že pýta cca 950 mg vzduchu a dostáva len okolo 500, keď sa potom nad 3500 niekedy zoberie tak tá hodnota sa vtedy upraví na požadovanú. Ale ako hovorím všetko možné pomenili a nič, aj softvér do RJ tam dali najnovší. Mám to už v treťom servise a nikto si s tým nevie rady. čo s tým???